عضو هیئت مدیره کارگزاری آرتان در گفتوگو با شهر بورس:
شاخص کل از مقاومت سه میلیون واحد عبور میکند/ برخی حقوقیها رفتار کودکانه داشتند

عبدالله رحیملو در گفتوگو با شهر بورس، درباره وضعیت کنونی بازار سرمایه، اظهار داشت: ما دو سه سال سخت را در بازار سرمایه سپری کردهایم. سالهای پر استرس، ناامیدی، چشماندازهای مبهم و رفتارهای عجیب و غریب بازارساز، بههمراه فضای متلاطم اقتصاد کلان، یک جو نااطمینانی و ناامیدی عمیق را در بازار پدید آورده بود.
وی با اشاره به تاثیر سیاستهای گذشته بر وضعیت بورس، عنوان کرد: تا چند ماه پیش، بهوضوح میتوان گفت که وضعیت بازار بیشتر به سیاستهای غلط و تولید ستیز دولت، بانک مرکزی و عوامل اقتصاد کلان وابسته بود اما با حضور دولت چهاردهم و با شعارهای مبتنی بر منطقگرایی و باورپذیری نسبت به تولید و بخش واقعی اقتصاد، همراه با گذر از رفتارها، شعارها و المانهای غیرواقعی در مسائل اقتصادی، امید به مردم بازگشت. منطقا نیز باید بازار به سمت یک وضعیت بهتر حرکت میکرد.

عضو هیئت مدیره کارگزاری آرتان به تشریح تاثیرات مذاکرات و مسائل بینالمللی بر بازار سرمایه پرداخت و گفت: در همین زمان، موضوعات مربوط به برجام، ماشه و مسائل مشابه، بهطور طبیعی نگرانیهایی را به همراه داشت که همچنان موجب میشد وضعیت بازار، اقتصاد و معیشت مردم، متفاوت از آنچه که باید باشد، شکل گیرد.
رحیملو افزود: در ماههای گذشته و با توجه به سیاستهای گاها عجیب و غریب بانک مرکزی، برخی از بازارها رشد قابل توجهی داشتند و بازارهای غیرمولد بهویژه در این شرایط داغ شدند، اما در مقابل، بازار سرمایه و اقتصاد بیشترین ضرر را متحمل شدند.
یعقوب وحیدکیا با اعلام این خبر عنوان کرد: از ۲۹ فروردینماه ۱۴۰۴، زمان انتظار قطارها در فاز سوم خط یک متروی تبریز (حد فاصل ایستگاه میدان کهن تا ایستگاه نور لاله) از ۳۰ دقیقه به ۱۵ دقیقه کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: با سیاستهای ترامپ در حوزه اقتصاد جهانی و همچنین حرکت به سمت مذاکرات، یک جریان امید جدید برای مردم شکل گرفت و باعث شد که بازار سرمایهای که بهطور چشمگیری از ارزشهای واقعی خود عقب افتاده بود، دوباره مورد توجه قرار گیرد.
عضو هیئت مدیره کارگزاری آرتان تصریح کرد: باید دقت کرد که در کنار تمامی اخبار مثبت و چشماندازهای امیدوارکنندهای که میتواند بر وضعیت بازار تاثیر بگذارد، بازار نیز مکانیزمهای خاص خود را دارد. ما تحت هیچ شرایطی نمیتوانیم از رفتارهای نهادینه شده و مکانیزمهای بازار چشمپوشی کنیم و باید این احتیاطها را همواره مدنظر داشته باشیم.
رحیم لو در پاسخ به این پرسش که «نتیجه مذاکرات چه تاثیری بر بازار سرمایه خواهد داشت؟»، یادآور شد: بازار واکنشهای متناسب خود را نسبت به مذاکرات اخیر نشان داده و دلایل فنی این واکنشها همچنان قابل بحث است. بخشی از فضای پرتنش سه سال گذشته باعث نزدیکتر شدن بازارها به یکدیگر و همچنین عمیقتر شدن برخی رفتارها در آنها شده است.
وی ادامه داد: این امر سبب شده که برخی سرمایهگذاران برای سیو سود یا اصلاح پورتفوی خود تصمیمات جدیدی اتخاذ کنند و یا بهطور کلی ارزیابیهای دقیقتری از وضعیت بازار داشته باشند. این طبیعت آثار دو یا سه سال اخیر است که در بازار مشاهده میشود.
عضو هیئت مدیره کارگزاری آرتان با امیدواری به بهبود شرایط، گفت: امیدوارم که در پی اخبار مثبت مذاکرات، هیجانهای موجود از طرف ناشران و بازارسازها کاهش یابد و بازار بتواند بهطور طبیعی به روند رشد خود ادامه دهد.
وی در پیشبینی آینده بورس، افزود: بورس قطعا و به سرعت در شرایطی که همین روزها مباحث پالرمو و سی اف تی در مجمعها مطرح میشود و بهویژه اگر اخبار مثبتی از روند مذاکرات به گوش برسد، از شاخص سه میلیون واحد عبور خواهد کرد و در بالای این سطح حرکت خود را ادامه خواهد داد. بهطور قاطعانه باور دارم که این اتفاق به وقوع خواهد پیوست.
رحیملو با اشاره به پایداری شرایط بورس، خاطرنشان کرد: پایداری شرایط بازار به پایداری این ریسکها بستگی دارد. اگر مسیر مذاکرات به نتیجهای مطلوب ختم شود و دولت بر اساس نتایج حاصل از رفع تحریمها، در سیاستهای خود در راستای کاهش فشار بر اقتصاد واقعی قدم بردارد، پایداری شاخص در این سطح قابل تحقق خواهد بود.
عضو هیئت مدیره کارگزاری آرتان در توصیه به سرمایهگذاران، خاطرنشان کرد: این روزها، سرمایهگذاران باید دقت بیشتری به خرج دهند، صبر بیشتری از خود نشان داده و پورتفوی خود را بهطور دقیق ارزیابی کنند. این روزها سهامداران باید دقت بیشتری در تصمیمگیریهای خود داشته و کمی صبورتر رفتار کنند. بهتر است که در این شرایط، پورتفوی خود را به سمت اصلاحات مداوم و درگیر نوسانات منفی و مثبت بازار سوق ندهند.
وی افزود: سهامداران اگر پورتفوی مناسبی دارند، در گروههای مستعد رشد سرمایهگذاری کنند؛ به ویژه در گروههای بانکی و پالایشی و سایر گروههای مشابه. اگر هم سرمایهگذاران قصد ورود سرمایه جدید دارند، پیشنهاد میکنم که چند روز صبر کنند و پس از آن وارد بازار شوند.
وی با اشاره به وضعیت بازارهای موازی، خاطرنشان کرد: به شدت توصیه میکنم که فعلا از بازارهای غیرمولد مانند دلار، سکه و طلا دوری کنید. در این شرایط، نوسانگیری در این بازارها مناسب نیست. این توصیهها به ویژه با توجه به شرایط داخلی و اقتصاد جهانی است که در حال حاضر وضعیت مناسبی برای ورود به این بازارها وجود ندارد. صبوری بیشتری در این زمینه لازم است.
عضو هیئت مدیره کارگزاری آرتان ادامه داد: در بازار سرمایه هم اگر قصد ورود پول جدید دارید، بهتر است فعلا صبر کنید، اما اگر سرمایهگذاری کردهاید، همانجا بمانید. امیدوارم که با تثبیت شرایط و عدم انتشار اخبار منفی بهویژه در حوزه سیاست خارجی، امسال سال خوبی برای بازار سرمایه باشد.
رحیم لو ادامه داد: امیدوارم که بازار سرمایه خیلی زود و حداقل در یک بازه معقولی به هدف خود که ارزش دلاری ۴۰۰ میلیارد دلار در سال ۹۹ بوده، دست یابد.
وی با تاکید بر لزوم برخورد منطقی با رفتارهای هیجانی، عنوان کرد: سرمایهگذاران باید از هیجان دوری کنند و در تصمیمگیریهای خود آرامش داشته باشند. همچنین بازارسازها نیز باید از هیجان بپرهیزند. رفتارهای هیجانی در خصوص عرضههای اولیه، اوراق و رفتارهایی که با نمادها و گروهها شکل میگیرد، باید با منطق و هماهنگی بیشتری همراه باشد.
عضو هیئت مدیره کارگزاری آرتان عنوان کرد: برخی حقوقیها اخیرا رفتارهای کودکانه و شاید کاسبکارانهای از خود نشان دادهاند. حقوقیها باید در شرایط ابهام صبر بیشتری از خود نشان دهند و نباید همیشه در بهترین وضعیت بازار قرار بگیرند، چراکه دسترسی به اطلاعات و منابع بیشتر به معنی به دست آوردن وضعیت مطلوب در هر شرایطی نیست.
رحیملو تصریح کرد: حقوقیها باید با بازار هماهنگتر عمل کنند و بیشتر به همراهی با شرایط بازار و تصمیمات منطقی بپردازند. امیدوارم که روزهای خوبی پیش رو داشته باشیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0