تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 104629

شهر بورس گزارش می‌دهد؛

سرنوشت بانک دی در بازار پایه چه خواهد شد؟

سرنوشت بانک دی در بازار پایه چه خواهد شد؟
سهام بانک دی که در بازار پایه زرد فرابورس درج شده، به زودی بازگشایی می‌شود؛ اما سرنوشت بانک دی در بازار پایه چه خواهد شد؟

به گزارش شهر بورس، نماد بانک دی اخیراً به عنوان هفتمین بانک در بازار پایه فرابورس درج شد. اتفاقی که پس از کش و قوس‌های فراوان رخ داد و درنهایت «دی» راهی بازار پایه زرد فرابورس شد.

هنوز زمان بازگشایی «دی» مشخص نشده اما پیش بینی می شود که این اتفاق به زودی رخ خواهد داد. در این راستا، سهامداران خرد نگران وضعیت نماد و قیمت آن هستند.

قیمت هر برگه سهام «دی» در هنگام تعلیق، 105 تومان بود. بر اساس قوانین، در هنگام بازگشایی در بازار پایه، قیمت هر سهم 100 تومان (ارزش اسمی) بوده و این نماد، بازگشایی بدون دامنه نوسان را تجربه خواهد کرد.

با توجه به موضوع تجدید ارزیابی بانک‌ها، قطعاً بانک دی نیز همانند سایر بانک‌ها از این موضوع منتفع خواهد شد.

خبر مرتبط
نشست هم‌اندیشی و ارزیابی عملکرد شعب بانک دی برگزار شد
نشست هم‌اندیشی و ارزیابی عملکرد شعب بانک دی برگزار شد

نشست هم‌اندیشی و ارزیابی عملکرد شعب تهران، با حضور رییس هیأت‌مدیره و سرپرست بانک، اعضای هیأت‌مدیره و مدیران ستادی بانک برگزار شد.

این در حالی است که شنیده‌ها حاکی از آن است که با الزام بانک مرکزی، تمامی دارایی‌های بانک دی و شرکتهای گروه مالی توسط هیئت کارشناسان رسمی دادگستری ارزیابی و ارزشگذاری شده و ارزش ذاتی سهم دی نیز حدود 200 تومان برآورد شده است.


بیشتر بخوانید:میزان افزایش حقوق معلمان اعلام شد


بر این اساس، حال این سوال برای سهامداران به وجود آمده که در هنگام بازگشایی روند «دی» چگونه خواهد بود؟

اگر به کمی قبل‌تر برگردیم، خواهیم دید که نماد «خپارس» در وضعیتی کاملاً مشابه با «دی» قرار داشت. خپارس در تابستان 1401 تعلیق شد و به بازار پایه رفت. این نماد که البته حواشی‌اش با بانک دی قابل قیاس هم نیست، ماه‌ها بعد در بازار پایه زرد بازگشایی شد و اتفاقاً پس از بازگشایی در مدت زمان کوتاهی توانست بیش از 50 درصد رشد کند.

 

سرنوشت بانک دی در بازار پایه چه خواهد شد؟

از طرف دیگر، بررسی بازار پایه نشان می‌دهد که تنها بانک دی نیست که در سهامش در این بازار درج شده است. سهام بانک‌هایی از جمله بانک شهر، سرمایه، آینده و رسالت؛ در بازار پایه زرد درج شده که بالاترین بازار در بازار پایه به حساب می‌آید. سهام بانک‌ ایران زمین نیز با نماد «وزمین» در بازار پایه قرمز درج شده است.

به همین خاطر، درج نماد در بازار پایه را قطعاً نمی‌توان دلیلی بر ارزنده نبودن سهام بانک دانست. مخصوصاً زمانی که در بررسی دارایی‌های بانک دی، به نیروگاه دماوند و برنامه‌های موجود برای واگذاری آن می‌رسیم.

مطابق برنامه منتشر شده بانک برای خروج از ماده 141، شرکت نیروگاه دماوند با مالکیت 70 درصدی بانک دی در دو نوبت تجدید ارزیابی شد که منتج به تقویت 93000 میلیارد ریالی حقوق صاحبان سهام شد. طی مجوز اخذ شده از بانک مرکزی هم در نهایت با واگذاری نیروگاه برق دماوند در اقساط بلند مدت 10 ساله با دریافت 5 الی 10 درصد نقد موافقت شد.

اما شنیده‌ها حاکی از آن است که اخیراً سهام نیروگاه برق دماوند از سوی هیئت کارشناسان رسمی به مبلغ 81000 ریال برای هر سهم قیمت‌گذاری شده است که طی هفته‌های آتی آگهی واگذاری آن منتشر می‌شود که اگر این اتفاق بیفتد – که احتمال آن زیاد است- حدود 190000 میلیارد ریال از سود شناسایی خواهد شد و کمک بزرگی به خروج بانک از زیان انباشته است.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش