محمدیپور گفت: از آنجا که دولت عربستان با چراغ سبز آمریکا بر سر میز مذاکره با ایران نشسته است هنوز نمیتوان اطمینان لازم را برای انجام هرگونه اقدامی در ایران داشت. به نظر میرسد در مقطع فعلی این تصمیم کارکرد دیپلماتیک دارد. بنابراین باید منتظر ماند و دید در آینده اقدام عملی در این زمینه صورت میگیرد یا خیر.
پس از توافق ایران و عربستان تحولات چشمگیری در منطقه رخ داد. تسویه بخشی از بدهی عراق به ایران از جمله آن است. البته ابهاماتی درباره مبلغ تسویه شده وجود دارد. حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت، میگوید ۵۰۰ میلیون دلار از بدهی عراق تسویه شده است. این در حالی است که بانک مرکزی میزان بدهی عراق به ایران را بیش از ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرده است.
همچنین حضور مقاماتی از افغانستان در ایران به منظور بررسی مشکلات مهاجران افغانستانی را میتوان به فال نیک گرفت. افغانستان یکی از اصلیترین مقاصد صادراتی ایران به حساب میآید که تقویت رابطه تجاری دو کشور میتواند اتفاقات خوبی را برای کشور رقم بزند.
حضور شمخانی در امارات را نیز میتوان به عنوان حسن ختام اتفاقات اخیر در نظر گرفت. یعقوب رضازاده، عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در این باره گفته است: با توجه به نقش اقتصادی امارات، اهمیت آن در میان صادرکنندگان نفت و انرژی و ارتباطات خوبی که با کشورهای اروپایی دارد، به نظر میرسد تقویت ارتباط ایران و امارات میتواند برای کشور مفید باشد.
به نظر میرسد کشورهای منطقه خاورمیانه به این نتیجه رسیدهاند که راهی جز تعامل یکدیگر برای ایجاد ثبات و رونق اقتصادی در منطقه ندارند. ایران نیز پس از هشت سال با از سرگیری روابط خود با عربستان در راستای این تعامل میکند. با این حال باید منتظر ماند و دید آینده روابط صورت گرفته به چه صورت دنبال خواهد شد؟ آیا این روابط تاثیری در احیای برجام دارد؟