اشتراک گذاری
حسین محمودی اصل

تصمیمات ایمیدرو در معادن چالش‌زا است/ بزرگ‌ترین ناترازی کشور در نظام مدیریتی است

یک کارشناس اقتصادی با انتقاد از تصمیمات ایمیدرو در بخش معادن، بزرگ‌ترین ناترازی کشور را ضعف نظام مدیریتی دانست و بر لزوم اصلاح سیاست‌گذاری‌ها برای رفع چالش‌های اقتصادی تأکید کرد.
حسین محمودی اصل

تصمیمات ایمیدرو در معادن چالش‌زا است/ بزرگ‌ترین ناترازی کشور در نظام مدیریتی است

یک کارشناس اقتصادی با انتقاد از تصمیمات ایمیدرو در بخش معادن، بزرگ‌ترین ناترازی کشور را ضعف نظام مدیریتی دانست و بر لزوم اصلاح سیاست‌گذاری‌ها برای رفع چالش‌های اقتصادی تأکید کرد.

حسین محمودی اصل، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با شهر بورس در حاشیه نمایشگاه کیش اینوکس اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی و وضعیت اقتصادی، مالی و پولی کشور، نمایشگاه وضعیت خوبی داشت و محل تعامل، ارزیابی، گفت‌وگو، شناخت و ارائه موضوعات مختلفی بود.

وی ادامه داد: در حوزه بین‌الملل اروپا، چین و کشور ما هم چندان تمایلی به پیروزی ترامپ نداشتند، هرچند سیاست‌های کلی آمریکا سیطره و نفوذ بر اقتصاد جهانی بوده که برای قدرت‌های جهانی طبیعی است و به پیروزی ترامپ انجامید.

وی افزود: اگر پایه اقتصاد قوی، متنوع و سیاست همراه آن باشد و برمبنای ظرفیت‌های اقتصادی، سیاست گام بردارد، تعامل بهتری داشته و چالش‌های مختلف کاهش می‌یابد.

تبلیغ درون‌خطی

محمودی اصل خاطرنشان کرد: باید معقولیت در تصمیمات سیاسی بامحور بررسی‌های اقتصادی بیشتر شده و از ظرفیت‌های موجود اقتصادی کشور استفاده کنیم، هرچند چالش‌های مختلفی در حوزه ناترازی داریم و بزرگترین ناترازی کشور در نظام مدیریتی بود که اگر به تراز برسیم، بقیه قابلیت رفع شدن دارند و سیاست در خصوص مسائل اقتصادی باید تعاملات بیشتری داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی گفت: باتوجه به شرایط کشور بودجه بهتری نسبت به سال گذشته داشتیم اما چالش‌هایی هم داریم، رایزنی می‌کنیم، جلسات مختلف و پیشنهادات ثبت شده داریم؛ از جمله حقوق دولتی و حق انتفاع که ۵۵ درصد است و تاکید می‌کنیم که در ملک جواب نمی‌دهد و در معادن فاجعه است و بدعتی بود که ایمیدرو ایجاد کرد و ۳۰ درصد حق انتفاع و ۲۵ درصد حق دولتی بسیار چالش‌زا است و باید بهبود یابد.

وی اضافه کرد: به دلیل اینکه پروانه به نام ایمیدرو بوده و تخفیفات و مزایا از جمله قوانین معادن نمی‌توانند استفاده کنند و ایمیدرو لحاظ نمی‌کند؛ وقتی سهامداران خرد و عدالت را داریم نباید چنین تصمیمات کارشناسی بگیریم، این یک نرخ گذاری، بدعت گذاری و تثبیت نرخ در بازار است که بسیار آسیب‌زا بوده و باید اصلاح شود.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در مورد نرخ خوراک پتروشیمی بازهم معتقدیم غیر قانونی است، قانون الحاق ۲ در جز ۴ تبصره یک وضعیت را مشخص کرده و باید رقابت پذیری ایجاد شود، اما این امکان نیست و جذب سرمایه‌گذاری خارجی هم با این نرخ‌ها انجام نمی‌شود.

وی در خصوص نرخ سود بانکی نیز گفت: در بودجه الزامات و جرایمی لحاظ شود که بخشی به صندوق‌های تثبیت و توسعه بازار برسد، اما بانک‌ها رعایت نمی‌کنند و به صندوق‌ها در پول‌های بزرگ پیشنهاد ۴۰، ۳۴ درصدی می‌دهند و هیچ نظارتی نیست.

وی ادامه داد: صندوق‌ها میهمان بازار سرمایه هستند و می‌توانند یک، دو درصد ریسک بازار سرمایه را برعهده بگیرند و ۱۰ درصد سهام داشته باشند، این ریسک منفی نخواهد بود و در تبلیغات گسترده باید در مورد اوراق نرخ‌ها را بالا نبرند تا بازار تولید سرمایه‌گذاری متلاشی نشود.

این کارشناس اقتصادی در پایان یادآور شد: باید بودجه منطقی و مورد شأن بخش‌های تولیدی باشد، شعارهای سال در مورد تولید بوده اما حاشیه سود تولید از ۳۶ به ۱۰ درصد کاهش یافته است؛ مجلس و دولت باید در تنها راه رفع چالش‌های کشور که بحث تولید بوده متمرکز شوند.

اخبار مرتبط

۲۶ شهریور ۱۴۰۴
شاسی‌ بلند برقی جدید لوسید وارد بازار شد؛ نگاهی به مشخصات فنی
شاسی‌ بلند برقی جدید لوسید وارد بازار شد؛ نگاهی به مشخصات فنی
لوسید با شاسی‌بلند برقی جدید گراویتی، رقابت در بازار خودروهای...
۲۶ شهریور ۱۴۰۴ | بازار خودرو
۲۶ شهریور ۱۴۰۴
میزان حقوق مادران در ایام بارداری + جزییات جدید و نحوه پرداخت
میزان حقوق مادران در ایام بارداری + جزییات جدید و نحوه پرداخت
با اصلاح قانون برنامه هفتم، دایره شمول فوق‌العاده خاص به...
۲۶ شهریور ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۶ شهریور ۱۴۰۴
وضعیت معلمان غیررسمی؛ شیوه‌نامه تبدیل وضعیت به کجا رسید؟
وضعیت معلمان غیررسمی؛ شیوه‌نامه تبدیل وضعیت به کجا رسید؟
صندوق ذخیره فرهنگیان از پرداخت تسهیلات به ۲۰ هزار معلم...
۲۶ شهریور ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۶ شهریور ۱۴۰۴
در معاملات روز چهارشنبه، بازار طلا و سکه مسیر متفاوتی...
۲۶ شهریور ۱۴۰۴ | بازار ارز و طلا

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *