تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۸
زمان مطالعه: 15 دقیقه
کد خبر : 198212

تحلیل دامیننس تتر در ۲۰۲۵ و ابزارهای کاربردی

تحلیل دامیننس تتر در ۲۰۲۵ و ابزارهای کاربردی
در این مقاله، روند دامیننس تتر از ابتدا تا کنون و رابطه آن با قیمت ارزهای دیجیتال را بررسی خواهیم کرد و به این سوال پاسخ می‌دهیم که آیا دامیننس تتر می‌تواند به پیش‌بینی روند قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال کمک کند؟

به گزارش شهر بورس، دامیننس تتر شاخصی است که میزان تسلط تتر را بر بازار ارزهای دیجیتال نشان می‌دهد. این شاخص از تقسیم مارکت کپ (ارزش بازار) تتر بر مارکت کپ کل ارزهای دیجیتال به دست می‌آید. با تحلیل دامیننس تتر می‌توان احساسات بازار و جریان نقدینگی در کریپتو را مطالعه کرد. در ادامه، روند دامیننس تتر از ابتدا تا کنون و رابطه آن با قیمت ارزهای دیجیتال را بررسی خواهیم کرد و به این سوال پاسخ می‌دهیم که آیا دامیننس تتر می‌تواند به پیش‌بینی روند قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال کمک کند؟

دامیننس تتر (USDT.D) به چه معناست و چرا باید به آن اهمیت دهیم؟

دامیننس تتر به درصد سهم ارزش بازار تتر نسبت به کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال اشاره دارد. تتر یک استیبل کوین با ارزش همیشگی یک دلار آمریکا است و دامیننس آن نشان می‌دهد که چه مقدار از نقدینگی بازار کریپتو در این ارز متمرکز شده است.

مهر آیندگان

یک تره‌بار را فرض کنید که افراد در آن روش‌های خرید متفاوتی دارند. برخی با اتریوم خرید می‌کنند، برخی با بیت کوین و برخی دیگر با تتر. در برخی زمان‌ها، افراد بیشتر با تتر خرید می‌کنند و تتر بازار را در تسلط خود دارد؛ در برخی مواقع نیز افراد ترجیح می‌دهد خرید را با ارزهای دیگر مثل بیت کوین یا اتریوم انجام دهند. حال، هر چه دامیننس تتر در این تره‌بار بیشتر باشد، یعنی افراد ترجیح می‌دهند پول خود را در تتر نگهدارند و خرید‌ها را با آن انجام دهند. در نتیجه ریسک‌پذیری پایین آمده و افراد ترجیح می‌دهند پول خود را در دارایی‌های پرریسک مانند آلت‌کوین‌ها نگه ندارند.

دامیننس تتر نیز دقیقا به همین صورت به تحلیل تتر و روند بازار کریپتو کمک می‌کند. زمانی که این درصد زیاد شود، معنی‌اش این است که پول‌ها از ارزهای دیجیتال خارج شده و افراد وضعیت بازار را پرنوسان و غیرقابل اعتماد ارزیابی می‌کنند. در نتیجه از دامیننس تتر می‌توان برای بررسی احساسات بازار و مطالعه جریان نقدینگی استفاده کرد.

خبر مرتبط
قیمت تتر امروز 13 فروردین 1404
قیمت تتر امروز 13 فروردین 1404

قیمت تتر 104 هزار تومان است.

دامیننس تتر (USDT.D) به چه معناست و چرا باید به آن اهمیت دهیم؟

مروری بر روند تاریخی دامیننس تتر: از گذشته چه درسی می‌گیریم؟

بیایید روند تاریخی دامیننس تتر را مثل یک داستان بررسی کنیم. دامیننس تتر از زمان ورود به بازار؛ یعنی حوالی سال ۲۰۱۵، نوسانات زیادی تجربه کرده است. در سال‌های ابتدایی، دامیننس تتر بسیار پایین بود و معمولا زیر ۱ درصد بود. بازار ارزهای دیجیتال در این دوره تحت تسلط بیت کوین بود و معاملات نیز اکثرا به صورت همتا به همتا انجام می‌شد و استیبل کوین‌ها نقش پررنگی نداشتند.

در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، بازار کریپتو گسترش یافت و تعداد صرافی‌ها نیز بیشتر شد. تتر در آن دوران به عنوان یک ابزار کلیدی برای انجام معاملات و حفظ ارزش در برابر نوسانات بازار مورد استفاده قرار می‌گرفت. دامیننس تتر نیز توانست خودش را تا ۲.۵ درصد بالا بکشد.

حال به یک نقطه بحرانی برای قیمت بیت کوین و دامیننس تتر نزدیک می‌شویم. در مارس ۲۰۲۰، با سقوط بازارهای جهانی به علت همه‌گیری کرونا، دامیننس تتر به سرعت افزایش یافت و به حدود ۵ درصد رسید. سرمایه‌گذاران به دنبال یک پناهگاه امن برای سرمایه خود بودند و بیت کوین برایشان زیادی ریسک داشت. در نتیجه چه چیزی بهتر از یک ارز دیجیتال با قیمت ثابت، تا با کمک آن از سرمایه خود محافظت کنند؟ علاوه بر این هر زمان که ریسک کمتر شد به راحتی می‌توانستند تتر را دوباره به بیت کوین تبدیل کنند تا از رشد بازار ارزهای دیجیتال جا نمانند. همین اتفاق نیز افتاد؛ چرا که دامیننس تتر به مرور کاهش یافت و سرمایه‌ها دوباره به سمت بیت کوین و آلت کوین‌ها بازگشت و شاهد یک روند صعودی قدرتمند در بیت کوین بودیم.

در اوج بازار صعودی ۲۰۲۱، زمانی که بیت کوین به سقف تاریخی ۶۹ هزار دلار رسیده بود، دامیننس تتر به کمترین میزان خود در حدود ۲.۵ درصد رسید. در این دوره سرمایه‌‌گذاران امیدوارانه تترهای خود را می‌فروختند و بیت کوین و اتریوم و آلت کوین می‌خریدند. در این زمانه اعتماد به بازار کریپتو در حداکثر خود قرار داشت.

در نوامبر ۲۰۲۲، یک صرافی بزرگ ارز دیجیتال به نام FTX هک و سپس ورشکست شد. ترس گسترده‌ای سراسر بازار را فرا گرفت و افراد شروع به فروش ارزهای دیجیتال خود کردند و به تتر پناه آورند. در نتیجه این رفتار، دامیننس تتر به نزدیک ۹ درصد افزایش یافت؛ که بیشترین درصدی بود که دامیننس تتر به خود دیده بود.

مروری بر روند تاریخی دامیننس تتر: از گذشته چه درسی می‌گیریم؟

پس از آن و تا به امروز، دامیننس تتر میان ۵ و ۹ درصد در نوسان است؛ زمان‌هایی که بازار نزولی بود افزایش پیدا می‌کرد و پس از شروع روند صعودی بیتکوین از اکتبر ۲۰۲۳، دامیننس تتر نیز به آهستگی رو به کاهش رفت. در حال حاضر دامیننس تتر عدد ۵ درصد را نشان می‌دهد، که می‌تواند نشان از خوش‌بینی و در عین حال احتیاط سرمایه‌گذاران باشد.

اما چه درسی از این داستان می‌توان گرفت؟ روند تاریخی دامیننس تتر نشان می‌دهد که این شاخص یک ابزار برای درک رفتار سرمایه‌گذاران و پیش‌بینی روندهای بازار است. برای استفاده درست از آن باید علاوه بر بررسی نمودار دامیننس تتر، نمودار قیمت ارزهای دیجیتال را نیز با دقت رصد کنید، از تحلیل تکینکال استفاده کنید و در نهایت با بررسی داده‌های آنچین، روندهای بلندمدت بیت کوین را نیز در نظر بگیرید.

مروری بر روند تاریخی دامیننس تتر: از گذشته چه درسی می‌گیریم؟

تحلیل دامیننس تتر در ۲۰۲۵

بیایید نگاهی به چارت دامیننس تتر بیندازیم. همانطور که در تصویر مشاهده می‌شود در حال حاضر دامیننس تتر در بازه ۴ تا ۶ درصد نوسان داشته است. زمانی که دامیننس تتر به سقف این کانال برخورد کرده، قیمت بیت کوین دچار رشد شده و برعکس، زمانی که دامیننس تتر از کف این کانال افزایش پیدا کرده، سرمایه از بیت کوین خارج شده و با اصلاحات آن مواجه بوده‌ایم. در حال حاضر نیز دامیننس تتر در میانه کانال قرار دارد و ممکن است روند کاهش خود را ادامه دهد. اگر روند دامیننس تتر کاهشی بماند و باقی اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال نیز تایید روند صعودی بیت کوین را بدهند، می‌توان انتظار داشت که بیت کوین دوباره قیمت‌های نزدیک به ۱۰۰ دلار را لمس کند. همچنین ریزش بیشتر دامیننس تتر می‌تواند باعث افزایش دامیننس آلت کوین‌ها و وقوع آلت سیزنی شود که چندین ماه است سرمایه‌گذاران منتظر آن مانده‌اند.

تحلیل فاندامنتال دامیننس تتر

عبارت تحلیل فاندامنتال تتر می‌تواند کمی غلط انداز باشد، زیرا تحلیل فاندامنتال به بررسی ویژگی‌های بنیادی یک دارایی می‌پردازد و سعی در تخمین قیمت دارایی بر اساس ویژگی‌های ذاتی آن دارد. با توجه به این که دامیننس تتر یک شاخص است که از تقسیم مارکت کپ تتر بر مارکت کپ کل بازار به دست می‌آید، نمی‌توان آن را از نظر فاندامنتال بررسی کرد. اما می‌توان خود تتر را از منظر فاندامنتال بررسی کرد و به مطالعه رابطه عوامل فاندامنتال تتر بر دامیننس تتر پرداخت. می‌دانیم که دامیننس تتر تحت تاثیر عواملی مانند احساسات بازار، سیاست‌های نظارتی، رقابت میان استیبل کوین‌های مختلف و شرایط کلان اقتصادی قرار دارد. اکنون در سال ۲۰۲۵، ارزش بازار تتر در حدود ۱۴۸ میلیارد دلار است و پیش‌بینی می‌شود بازار کل استیبل کوین‌ها به ۴۰۰ میلیارد دلار برسد؛ که ۷۵ درصد از این بازار در انحصار تتر است. تعرفه‌های شدید دولت ترامپ نیز اخیرا موجب ایجاد جرقه‌های ترس میان سرمایه‌گذاران شد و جریان سرمایه را به سمت تتر هل داد و این باعث افزایش دامیننس تتر شد. مشاهده می‌کنید که چطور اخبار می‌تواند بر دامیننس تتر تاثیر بگذارد.

تحلیل آنچین دامیننس تتر

تحلیل آنچین نیز یکی از روش‌های تحلیلی پرکاربرد در دنیای ارزهای دیجیتال است. داده‌های آنچین نشان می‌دهند که اکثر تراکنش‌های تتر روی بلاکچین‌هایی مانند ترون و اتریوم انجام می‌شود (۷۸ درصد کل تراکنش‌های بازار ارزهای دیجیتال) و حجم این تراکنش‌ها طی ۲۴ ساعت در محدوده ۷۵ میلیارد دلار است. تتر روی ترون بیش از ۴ میلیون آدرس فعال دارد و عرضه در گردش آن نسبت به سال ۲۰۲۴، ۲۵ درصد افزایش داشته است. این نشان‌دهنده افزایش تقاضا برای تتر است و در آینده این نقدینگی می‌تواند به ارزهای دیجیتال منتقل شود و باعث رشد قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال شود.

تحلیل آنچین دامیننس تتر

چطور دامیننس تتر را خودمان تحلیل کنیم؟

برای تحلیل دامیننس تتر، می‌توانید از اصول تحلیل تکینکال استفاده کنید. ابتدا نمودار دامیننس تتر را در تریدینگ ویو باز کنید (برای این کار در بخش نمودارها نماد USDT.D را جستجو کنید). سپس بررسی کنید که در چه نقاطی تغییرات روند انجام شده است. با این کار می‌توانید نقاط حمایت و مقاومت را پیدا کنید. سپس زمانی که دامیننس تتر به این نقاط نزدیک شد، ارز دیجیتال مورد نظرتان را از نظر تکنیکال بررسی کنید. اگر تحلیل دامیننس و تحلیل ارز مورد نظر هر دو در یک راستا بودند، می‌توانید با اطمینان بیشتری روی تحلیل خود حساب کنید و وارد معامله شوید. فراموش نکنید که تحلیل دامیننس تتر به تنهایی کافی نیست و حتما باید ارز دیجیتال مورد نظرتان را نیز از نظر عوامل تکنیکال یا حتی فاندامنتال بررسی کنید.

با روند فعلی دامیننس تتر وضعیت آلت کوین‌ها و بیت کوین به چه صورت خواهد بود؟

با روند فعلی دامیننس تتر که به نظر می‌رسد در یک روند کاهشی قرار دارد، انتظار می‌رود وضعیت بیت کوین و سایر آلت کوین‌ها در کوتاه مدت صعودی باشد. کاهش دامیننس تتر معمولا نشانه خروج سرمایه از استیبل کوین‌ها و ورود به دارایی‌های پرریسک مانند بیت کوین و آلت کوین‌ها است. بیت کوین به عنوان پادشاه ارزهای دیجیتال و رهبر روندهای این بازار، احتمالا از این جریان نقدینگی بهره‌مند می‌شود و می‌تواند به سمت اهداف قیمتی بالاتر از ۱۰۰ هزار دلار حرکت کند. پس از بیت کوین، ممکن است آلت کوین‌های با پتانسیل، به خصوص پروژه‌های مربوط به دیفای (امور مالی غیرمتمرکز) و هوش مصنوعی نیز رشدهای مناسبی تجربه کنند. البته تمام این تحلیل‌ها در صورتی رخ می‌دهند که شرایط کلی اقتصادی نیز رو به بهبود باشد و خبرهای منفی جدیدی از سمت دولت ترامپ منتشر نشود.

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون