به گزارش شهر بورس، مرتضی علیاکبری، مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت که امروز برگزار شد، ضمن اعلام پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری شرکت، اظهار داشت: میزان سرمایهگذاریهای انجامشده در ابتدای سال ۶۹۹۰ میلیارد تومان بود که در پایان سال ۱۴۰۳ به ۹۴۹۴ میلیارد تومان رسید. این سرمایهگذاریها شامل پروژههایی در شرق فولاد خراسان، سرمد ابرکوه، فولاد کردستان، معدنکار باختر، جانجا، ستاره سیمین هرمز و همراه جاده ریل دریا بود.
وی در ادامه جزئیات سرمایهگذاریهای عمده شرکت در سال ۱۴۰۳ را برشمرد و افزود: سرمایهگذاریها در پروژههای فولاد شرق با ۹۷۹ میلیارد تومان، سرمد ابرکوه ۸۹۳ میلیارد تومان، جانجا ۱۰۸ میلیارد تومان، فولاد کردستان ۳۳۹ میلیارد تومان، ستاره سیمین هرمز ۶۷ میلیارد تومان و همراه جاده ریل دریا ۷۵ میلیارد تومان بوده است.
علیاکبری به پروژههای صنعتی مهم شرکت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر پروژههای مهمی همچون فولادسازی، تولید کنسانتره سنگآهن، تولید کلاف، کنسانتره مس و کاتد، و احداث اسکله و پایانه مکانیزه در دست اجرا است.
وی همچنین از پیشرفت فیزیکی پروژههای کلیدی مانند پروژه فولاد سرمد ابرکوه با ظرفیت ۴۵۰ هزار تن در سال، فولاد سرمد ابرکوه واحد فولادسازی با ۶۷ درصد پیشرفت و پروژههای آهن اسفنجی در فولاد کردستان و ستاره سیمین هرمز خبر داد.
وی ادامه داد: پروژه واحد آهن اسفنجی فولاد سرمد ابرکوه که در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی ۴۸ درصد در حال ساخت است، ظرفیت تولید ۱.۲ میلیون تن در سال را خواهد داشت. این پروژه به عنوان یکی از پروژههای کلیدی فولادسازی کشور شناخته میشود. همچنین پروژه آهن اسفنجی ستاره سیمین هرمز که ظرفیت تولید ۱.۷۲ میلیون تن در سال را دارد، در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی ۱۸ درصد در حال اجرا است. این پروژه یکی از طرحهای بلندمدت شرکت تجلی در زمینه تولید آهن اسفنجی است.
مدیرعامل شرکت تجلی بیان کرد: پروژه آهن اسفنجی فولاد کردستان با پیشرفت فیزیکی ۵۳ درصد در حال توسعه است. این پروژه با ظرفیت تولید ۱.۶ میلیون تن در سال به توسعه صنعت فولاد کشور کمک خواهد کرد.پروژه فولادسازی فولاد کردستان که ظرفیت تولید ۱ میلیون تن ورق گرم در سال را دارد، در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی ۳ درصد در دست ساخت است. این پروژه در آینده نزدیک به تولید انبوه خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: پروژه کنسانتره مس جانجا که ظرفیت تولید ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس در سال را دارد، هماکنون با پیشرفت فیزیکی ۲۴ درصد در حال توسعه است. این پروژه به تأمین نیاز کشور در زمینه تولید کنسانتره مس کمک خواهد کرد. همچنین پروژه کنسانتره سنگآهن شرکت شرق فولاد خراسان با پیشرفت فیزیکی ۶۳ درصد در حال احداث است. این پروژه که ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن کنسانتره سنگآهن در سال را خواهد داشت، در راستای تأمین نیاز صنایع فولادی کشور در حال اجرا است.
علی اکبری بیان کرد: پروژه احداث اسکله مکانیزه هیمکو با ظرفیت بارگیری و تخلیه ۵ میلیون تن در سال، هماکنون با پیشرفت فیزیکی ۱۸ درصد در حال ساخت است. این پروژه برای تسهیل حملونقل کالاهای معدنی و فولادی در بندر عباس طراحی شده است.
وی ادامه داد: شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران جزو شرکتهای خوب تجلی است که فروش بالغ بر 25 هزار میلیارد ریال داشته و سود خالص آن در سال 1403، برابر با 148 میلیارد تومان بوده است. شرکت سبدگردانی تجلی آفتاب نیز مجوزهای لازم را اخذ کرده و در حال فعالیت است.
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت مالی شرکت اشاره کرد و اظهار داشت: جمع سرمایهگذاریهای بلندمدت و کوتاهمدت شرکت طی چهار سال اخیر به ۹۴۹۴ میلیارد تومان رسید. همچنین جمع داراییهای شرکت در سال ۱۴۰۳ از ۹۳۴۶ میلیارد تومان به ۱۱ هزار و ۳۱۱ میلیارد تومان افزایش یافت و بدهیهای شرکت به ۲ هزار و ۱۶۹ میلیارد تومان رسید. همچنین جمع حقوق مالکانه شرکت با رشد قابل توجه، به ۹ هزار و ۱۴۲ میلیارد تومان رسید.
پروژه فولاد شرق خراسان در مسیر پیشرفت
علی اکبری در پاسخ به سوال سهامداران در خصوص وضعیت پروژه فولاد شرق خراسان، توضیح داد: پروژه فولاد شرق خراسان که از حدود ۱۲ سال پیش آغاز شده بود، پس از انتقال به تجلی، پیشرفتهای چشمگیری داشته است. این پروژه از اهمیت ویژهای برخوردار است و یکی از بهترین پروژه های کنسانتره کشور است، از آنجایی که کنسانتره در کشورکم است و روز به روز نیز کمتر می شود اجرای چنین پروژه ای بسیار ضروری است، خوشبختانه روند آن مثبت بوده و اگر منابع مالی لازم تامین شود، پیشبینی میکنیم که در پایان سال به تولید آزمایشی برسد.
وی همچنین در خصوص پروژه سیمین هرمز گفت: این پروژه که دو سال پیش آغاز شده است، پیشرفتهای چشمگیری داشته و طبق برنامهریزیها انتظار میرود که در حدود یک سال دیگر به بهرهبرداری برسد.
مدیرعامل شرکت تجلی به استراتژیهای بلندمدت شرکت تجلی اشاره کرد و بیان داشت: شرکت تجلی در نظر دارد تا در سال ۱۴۱۰ از زنجیره فولاد خارج شده و به سمت پروژههای کنسانتره آهن و عناصر نادر خاکی مانند مس، طلا، لیتیوم و منیزیم حرکت کند.
وی یادآور شد: قراردادی با شرکت تهیه تولید مواد معدنی ايران داشتیم که به آن عمل نکردند و به همین دلیل پیگیر مسائل حقوقی آن هستیم که یا تأسیسات تحویل داده شده و یا وجه بازپسگیری شود.اولویت ما دریافت منابع بورسی و هزینه آن در پروژههای شرکت بود. این پروژهها سودهای خوبی برای شرکت دارند.
وی با اشاره به سرمایه گذاری شرکت تجلی نیجریا، اظهار داشت: سرمایهگذاری در شرکت تجلی نیجریا در مرحله تحقیقاتی است و اگر موفقیتآمیز بود، وارد مراحل بعدی میشویم.
تصویب صورتهای مالی و تقسیم سود سهام
در پایان این جلسه، صورتهای مالی سال ۱۴۰۳ با رای سهامداران تصویب شد و تقسیم سود به ازای هر سهم ۲۲ ریال نیز به تصویب رسید.