تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 11904

تاثیر عجیب سوخت مازوت بر بورس / چه کسانی از سوخت مازوت سود می‌برند؟

به گزارش شهر بورس، در چند روز گذشته ماجرای کاهش تولید گاز از یک سو و افزایش سوخت مازوت از سوی دیگر حواشی و مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. مردم می‌خواهند دولت سوخت مازوت را متوقف کند. اما دولت می‌گوید چاره‌ای جز سوخت مازوت ندارد. چرا که پیش از این نیمی از مازوت تولید

به گزارش شهر بورس، در چند روز گذشته ماجرای کاهش تولید گاز از یک سو و افزایش سوخت مازوت از سوی دیگر حواشی و مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.

مردم می‌خواهند دولت سوخت مازوت را متوقف کند. اما دولت می‌گوید چاره‌ای جز سوخت مازوت ندارد. چرا که پیش از این نیمی از مازوت تولید شده صادر می‌شد و نیمی به مصرف صنایع بزرگ و کارخانه‌ها می‌رسید. اما حالا به دلیل تحریم‌ها امکان صادرات مازوت وجود ندارد. پس پالایشگاه‌ها یا باید این مازوت زا بسوزانند یا در جایی ذخیره کنند.

اما مساله ذخیره‌سازی مازوت، فرایند پرهزینه‌ای است. اما سود سهام همه شرکت‌ها از جمله شرکت‌های پالایشگاهی در این است که تا جای ممکن هزینه‌های خود را کاهش دهند. تنها در صورت کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمد است که سهامداران می‌توانند سود کنند.

با این تفسیر اگر پالایشگاه‌ها مازوت را نسوزانند باید برای نگهداری آن هزینه بالایی بدهند و این مساله بر هزینه‌ها و سوددهی پالایشگاه‌ها تاثیر می‌گذارد. در نتیجه اگرچه مردم از آلودگی ناشی از سوخت مازوت گله دارند، اما نفع سهامداران پالایشگاه‌ها در این است که پالایشگاه‌ها مازوت بسوزاند.

نکته قابل توجه این است که این مشکل درست زمانی پیش آمده که ارزش سهام پالایشگاه‌ها در روزهای اخیر افت کرده و ارزش صندوق پالایشی یکم ۲۵ درصد زیر قیمت پذیره‌نویسی است.

اگرچه مساله سوخت مازوت، تنها عامل تعیین‌کننده در صعود و افت ارزش سهام پالایشگاه‌ها نیست، اما قطعا سهامداران عمده پالایشگاه‌ها در هنگام مرور ارزش سهام خود و بررسی سود و زیان آن می‌دانند که دپوی مازوت، اگرچه به نفع محیط زیست و مردم است اما برای سهامداران آنها هزینه‌زاست و ارزش سهام آنها را کاهش می‌دهد.

این مشکل در مورد پتروشیمی‌ها هم وجود دارد. به گزارش تجارت‌نیوز برخی از پتروشیمی‌ها از جمله پتروشیمی خراسان چهار روز است تمام فعالیت‌هایش را به دلیل قطع گاز متوقف کرده است. این اتفاق پس از آن رخ داد که به دلیل کاهش تولید گاز و برای تامین گاز مشترکان خانگی، گاز پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها و برخی از صنایع بزرگ قطع شد.

همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه پیش از این به تجارت‌نیوز گفته بود «اگر قطع گاز طولانی نشود و در حد ۴-۵ روز بماند نمی‌تواند تاثیر منفی روی ارزش سهام شرکت‌های پتروشیمی داشته باشد.» به خصوص که پتروشیمی‌ها هر سال با مساله قطع گاز و استفاده از سوخت دوم مواجه می‌شوند و آمادگی مقابله با آن را دارند.

اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند حل مشکل پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها به این سادگی نیست. مشکل تحریم و منع صادرات میعانات گازی و مازوت باید از ریشه حل شود تا ایران بتواند صادرات خود را از سر بگیرد. در این حالت است که مشکل سوخت مازوت و گاز صنایع در کل حل می‌شود و بر سهام آنها تاثیر مثبت می‌گذارد.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش