اشتراک گذاری

شهر بورس گزارش می‌دهد؛
بازار دلار در سال ۱۴۰۴ به کدام سو می‌رود؟/ جهش قیمت ادامه دارد؟

بازار دلار در سال ۱۴۰۴ چه مسیری را طی خواهد کرد؟ کارشناسان اقتصادی در گفت‌وگو با شهر بورس، چشم‌انداز نرخ ارز را در سال جدید مورد تحلیل و بررسی قرار داده‌اند.

شهر بورس گزارش می‌دهد؛
بازار دلار در سال ۱۴۰۴ به کدام سو می‌رود؟/ جهش قیمت ادامه دارد؟

بازار دلار در سال ۱۴۰۴ چه مسیری را طی خواهد کرد؟ کارشناسان اقتصادی در گفت‌وگو با شهر بورس، چشم‌انداز نرخ ارز را در سال جدید مورد تحلیل و بررسی قرار داده‌اند.

به گزارش شهر بورس، سال ۱۴۰۳ برای بازار ارز ایران سالی پرالتهاب بود. قیمت دلار در این سال رشدی چشمگیر را تجربه کرد و از حدود ۶۰ هزار تومان در ابتدای سال به مرز ۱۰۰ هزار تومان در انتهای سال رسید؛ جهشی که بیش از ۵۰ درصد افزایش را به ثبت رساند.

در این میان، عواملی نظیر تورم فزاینده، کسری بودجه دولت، تنش‌های سیاسی داخلی و بین‌المللی و همچنین سیاست‌های ارزی بانک مرکزی، نقش پررنگی در تلاطم بازار ایفا کردند. اکنون فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران با این سؤال مواجه‌اند که در سال ۱۴۰۴ دلار به کدام سو خواهد رفت و چه سناریوهایی در انتظار بازار ارز است؟

عوامل تأثیرگذار بر نرخ دلار

قیمت دلار در بازار ایران تحت تأثیر عواملی همچون تورم داخلی، کسری بودجه دولت، سیاست‌های پولی بانک مرکزی، تنش‌های سیاسی و اقتصادی و وضعیت بازارهای جهانی است. در صورت تداوم این عوامل، روند افزایشی دلار احتمالاً ادامه خواهد داشت.

تبلیغ درون‌خطی

افزایش فشار تورمی و کسری بودجه

یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت دلار، فشار تورمی و کسری بودجه دولت است که موجب رشد تقاضای ارز به‌عنوان دارایی امن می‌شود.

چشم‌انداز نرخ دلار از نگاه کارشناسان

شهر بورس در گفت‌وگو با هشت کارشناس اقتصادی، دیدگاه آن‌ها را درباره روند دلار در سال ۱۴۰۴ جویا شده است.

نیما نائینیان، مهدی ساسانی، حسین محمودی اصل، مهدی مسلم پور، پیام الیاس کردی، برزو حق‌شناس، سپیده منصوری و پیمان شوریابی کارشناسانی هستند که به تحلیل بازار ارز پرداخته‌اند.

نیما نائینیان

دلار در سال ۱۴۰۴ مانند چند دهه گذشته روندی صعودی خواهد داشت. اقتصاد ما توان سرکوب قیمت دلار برای مدت طولانی را ندارد. پیش‌بینی می‌کنم تا پایان سال ۱۴۰۴ قیمت دلار به حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان برسد.

مهدی ساسانی

دلار هنوز علائمی برای اصلاح قیمت نشان نداده است و روند نزولی هم فعلاً بعید به نظر می‌رسد. مگر اینکه اتفاقات بین‌المللی رخ دهد که تأثیر قابل توجهی داشته باشد. بنابراین، حداقل در ماه‌های ابتدایی سال ۱۴۰۴ تقاضا بالا خواهد بود.

حسین محمودی اصل

فاصله بین ارز توافقی و بازار آزاد رو به افزایش است که به توزیع مجدد رانت منجر خواهد شد و به ضرر تولید، مردم و حاکمیت تمام می‌شود.

مهدی مسلم پور

در شرایط عادی قیمت دلار تا پایان سال ۱۴۰۴ حدود ۱۱۵ هزار تومان خواهد بود و در شرایط تنش‌زا امکان رسیدن به ۱۳۰ هزار تومان وجود دارد. قیمت زیر ۹۰ هزار تومان فرصت خرید است.

پیام الیاس کردی

پیش‌بینی می‌شود دلار تا میانه سال به ۱۱۰ هزار تومان برسد و کف قیمتی جدیدی تشکیل دهد. اگر تنش‌های سیاسی و اقتصادی افزایش یابد، دلار تا ۱۷۰ هزار تومان رشد خواهد کرد.

برزو حق‌شناس

قیمت دلار وابسته به ریسک‌های سیاسی و اقتصادی است. کنترل ریسک‌ها منجر به نوسانات محدود می‌شود اما در صورت افزایش تنش‌ها، روند صعودی دلار ادامه خواهد داشت.

سپیده منصوری

با توجه به تورم و کسری بودجه انتظار می‌رود دلار تا پایان سال ۱۴۰۴ به حدود ۱۲۰ تا ۱۲۵ هزار تومان برسد. البته تغییرات سیاستی و تحولات بین‌المللی می‌تواند این پیش‌بینی را تغییر دهد.

پیمان شوریابی

آینده دلار به سیاست‌های دولت، تورم، ذخایر ارزی و وضعیت ژئوپلیتیکی بستگی دارد. در صورت تداوم فشارهای تحریمی و رشد نقدینگی، احتمال افزایش نرخ دلار بالاست. همچنین سیاست‌های فدرال رزرو آمریکا نیز بر بازار اثرگذار است. بنابراین، دلار در سال ۱۴۰۴ نوسانات زیادی را تجربه خواهد کرد.

خبرنگار: اسماعیل سلیمی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

11 تیر 1404
فاصله دلار آزاد و نیما باید کاهش یابد
فاصله دلار آزاد و نیما باید کاهش یابد
حجت‌اله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در یک...
11 تیر 1404 | اخبار بورس
11 تیر 1404
با تقدیر سهامداران از زحمات امیر مرادی؛
«علیرضا ناصرپور» سکاندار شرکت تامین سرمایه تمدن شد
با نظر سهامداران و تصویب هیئت‌مدیره، علیرضا ناصرپور به عنوان...
11 تیر 1404 | اخبار بورس
11 تیر 1404
فروش بلیت پروازهای اربعین از ۱۲ شهریور آغاز می شود
فروش بلیت پروازهای اربعین از ۱۲ شهریور آغاز می شود
با بازگشایی آسمان شرق کشور، پروازهای خارجی به فرودگاه مشهد...
11 تیر 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *