تاریخ انتشار : شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۳۱
زمان مطالعه: 9 دقیقه
کد خبر : 195937

یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس؛

آینده بازار سرمایه؛ سعادتمندی یا نابودی؟

آینده بازار سرمایه؛ سعادتمندی یا نابودی؟
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به رشد شاخص در پی کاهش ریسک‌های سیاسی، نسبت به شکننده بودن این روند در مواجهه با اخبار منفی هشدار داد.

حامد فقرایی در گفت‌وگو با شهر بورس، درباره تحولات اخیر بازار سرمایه، اظهار داشت: پس از شروع مذاکرات میان ایران و آمریکا و با انتشار اولین خبرها از روند مذاکرات، بازار سرمایه با نگاهی خوشبینانه نسبت به روند نتیجه‌گیری و دوری از جنگ همراه شده و کاهش ریسک‌های سیاسی، که بخشی از ریسک‌های سیستماتیک محسوب می‌شوند، را در نظر گرفته است. بر همین اساس، بازار سهام با احتیاط به سمت سهم‌های عمدتا بزرگ حرکت کرده و آن‌ها را خریداری کرده است. در نتیجه، طی دو هفته اخیر شاخص از محدوده ۲.۷ میلیون واحدی به حدود ۳.۱ میلیون واحدی افزایش یافته است.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا این روند افزایشی منطقی است و می‌تواند ادامه‌دار باشد؟»، گفت: از نظر منطق، همان‌طور که پیشتر گفته شد، علت عدم اقبال به بازار سرمایه با وجود شرکت‌هایی که سهام آن‌ها از نظر سودآوری ارزنده است، ناشی از وجود ریسک‌های سیستماتیک و سیاسی بوده که این ریسک‌ها در ارزش‌گذاری تاثیرگذار هستند، نه لزوما در برآورد سودهای آتی. بنابراین، کاهش این ریسک‌های سیستماتیک می‌تواند دلیلی منطقی برای بخشی از روند صعودی بازار باشد.

مهر آیندگان

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر نقش نگاه فعالان بازار سرمایه در تداوم این روند، افزود: ادامه‌دار بودن این روند بستگی به نوع نگاه بورس و فعالین به آینده دارد. جدای از مسائل سیاسی و اخباری که پیرامون آن منتشر می‌شود، باید دید بازار سرمایه نسبت به عملکرد شرکت‌ها و برآورد سودآوری آن‌ها چه نظری دارد. بسیاری از شرکت‌های بزرگ با مسائلی چون قطعی برق و گاز و کاهش تولید مواجه هستند و گزارش‌های اخیر آن‌ها نشان‌دهنده روند نامناسب تولیدی است. این مسئله می‌تواند باعث کاهش ارزش برخی از شرکت‌ها شده و در صورتی که این شرکت‌ها وزن بالایی در شاخص داشته باشند، منجر به تعدیل شاخص و کاهش سرعت صعود آن شود.

وی خاطرنشان کرد: در صورت تحلیل و ارزش‌گذاری درست گزارش‌های مالی منتشر شده توسط فعالین بازار سرمایه، حتی اگر منجر به کاهش سرعت رشد شاخص یا حتی افت آن شود، می‌توان آن را اتفاقی مثبت و نشانه‌ای از حرفه‌ای‌تر شدن بورس نسبت به دوره‌های قبل دانست.

خبر مرتبط
بورس هفته آخر اردیبهشت 1403 چه می شود؟
بورس هفته آخر اردیبهشت 1403 چه می شود؟

هفت کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه با توجه به وضعیت کنونی بازار، روند معاملات بورس در هفته آخر اردیبهشت 1403 را پیش بینی کردند.

فقرایی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: عامل دیگری که می‌تواند در صورت انتشار اخبار خوب سیاسی و همچنین مالی، به تداوم رشد بازار سرمایه کمک کند، مسئله ورود محدود سرمایه و نگاه تردیدآمیز سرمایه‌گذاران به بازار فعلی است. اگر این بخش از بازار سهام اطمینان حاصل کند، می‌توان انتظار داشت که با ورود سرمایه‌های تازه، شاهد رشد بیشتر بازار سرمایه و رسیدن آن به ارزش واقعی باشیم.

وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل امیدواری به آینده بورس، توسعه ابزارهای مالی و سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است که می‌تواند به‌طور هدفمند جریان پول را هدایت کرده و کارایی تخصیصی بازار سرمایه را افزایش دهد.

این کارشناس بازار سرمایه هشدار داد: نکته مهمی که نباید فراموش شود این است که بخش عمده‌ای از صعود بازار با کاهش ریسک سیاسی همراه بوده است. بنابراین، هرگونه اخبار منفی یا حتی اخبار نه‌چندان مثبت در رابطه با روند مذاکرات می‌تواند این روند صعودی را به‌طور کامل معکوس کند، حتی اگر از نظر اقتصادی و سودآوری شرکت‌ها در وضعیت مناسبی قرار داشته باشیم. بازار سرمایه در عین حرکت منطقی، بر لبه پرتگاه حرکت می‌کند.

فقرایی در ادامه با اشاره به بازارهای موازی گفت: یکی از بازارهای رقیب بازار سرمایه که در چند ماه اخیر با استقبال روبرو شده، بازار طلا و صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلاست. با کاهش نرخ دلار در بازار آزاد از محدوده ۱۰۵ هزار تومان به حدود ۸۰ هزار تومان، علی‌رغم افزایش قیمت جهانی طلا به حدود ۳۴۰۰ دلار برای هر اونس، شاهد کاهش ارزش سرمایه در این بخش بوده‌ایم.

وی افزود: در صورت وقوع رویدادهای مثبت سیاسی نیز نباید انتظار داشت که نرخ دلار به زیر محدوده ۷۵ هزار تومان برسد. حتی با فرض خوش‌بینی، اصلاح بازار دلار بیشتر به‌صورت زمانی خواهد بود و نه قیمتی. در خصوص قیمت جهانی طلا نیز با توجه به وضعیت اقتصاد آمریکا، سیاست‌های ترامپ، کاهش ارزش دلار در برابر ارزهای دیگر و طلا، فروش اوراق بدهی آمریکا توسط کشورهایی مانند چین و جایگزینی آن با طلا، و همچنین آغاز خرید مجدد طلا توسط چین در محدوده حدود ۳ هزار دلار، نمی‌توان انتظار کاهش قیمت جهانی طلا به زیر این سطح را داشت.

وی تصریح کرد: با در نظر گرفتن طلای ۳ هزار دلاری و دلار ۷۵ هزار تومانی که به نظر می‌رسد کف قیمتی باشد، نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار در محدوده ۵.۵ میلیون تومان و قیمت سکه، با فرض حباب حدود ۱۲ درصدی، در حدود ۶۰ میلیون تومان خواهد بود. در صورت تحقق این پیش‌بینی‌ها، بخشی از سرمایه‌هایی که به سمت بازار طلا و مشابه آن حرکت کرده‌اند، در صورت مساعد بودن شرایط بازار سهام، احتمالا مجددا به این بازار بازخواهند گشت.

فقرایی در پایان خاطرنشان کرد: نبود رئیس‌جمهور در سال گذشته و وزیر اقتصاد در حال حاضر، به‌روشنی نشان می‌دهد که روند اقتصادی کشور و قیمت‌گذاری دلار و غیره چندان وابسته به حضور افراد خاص نیست و بازار سرمایه مسیر خود را طی می‌کند. البته حضور یک وزیر اقتصاد توانمند که بتواند سیاست‌هایی را اجرا کند که منجر به رشد تولید، کاهش نرخ تورم، مهار افزایش نقدینگی از سوی بانک‌های ناتراز، کاهش نرخ بهره، کنترل هزینه‌های دولت و کاهش کسری بودجه شود، می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: با توجه به اخبار منتشر شده، علی‌رغم نبود وزیر اقتصاد، روند فشار بر بانک‌های ناتراز آغاز شده است. بنابراین، تنها انتظاری که از وزیر اقتصاد می‌توان داشت، پرهیز از مداخله در قیمت‌گذاری، آزادسازی قیمت‌ها و تمرکز بر اصلاح بنیان‌های اقتصادی کشور است، نه ظاهر آن.

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون