3 نقشه بازار بورس ایران
به گزارش شهر بورس، نقشه بازار بورس یکی از مهمترین ابزار موجود برای بررسی وضعیت کلی این بازار است. در این نقشه تمام نمادهای فعال در بازار بورس به تفکیک صنعت نمایش داده میشود. مطالعه نقشه بازار اطلاعات زیادی را در اختیار سهامداران قرار میدهد به همین علت توانایی بررسی این نقشه و شناختن منابع معتبری که آن را با اطلاعات دقیق و درست در اختیار شما قرار دهند، اهمیت زیادی دارد.
در ادامه این مطلب سعی میکنیم 3 منبع معتبر برای مشاهده و بررسی نقشه بازار بورس را به شما معرفی کنیم اما لازم است پیش از آن، با تعریف و کاربرد دقیق این نقشه آشنا شوید.
نقشه بازار بورس چیست و چه کاربردی دارد؟
همان طور که اشاره کردیم در نقشه بازار بورس، وضعیت تمام نمادهایی که در بازار بورس معامله میشوند نمایش داده شده است. این نمادها بر اساس گروه یا صنعتی که در آن فعالیت میکنند، تفکیک شدهاند. سهامداران میتوانند با بررسی این نقشه به اطلاعاتی مانند: ارزش معاملات، قیمت پایانی سهم، حجم معاملات و… دست پیدا کنند.
در نقشه بازار از طیفهای مختلف سبز و قرمز برای نشان دادن شرایط هر نماد استفاده میشود. به عنوان مثال اگر یک نماد به رنگ سبز پررنگ نمایش داده شود، یعنی سود زیادی داشته است اما نشان دادن یک نماد با استفاده از رنگ قرمز، به معنای زیان دیدن سهم مذکور است.
اما سوال اصلی اینجا است که چطور میتوان به نقشه بازار دسترسی پیدا کرد و چه منبعی، اطلاعات دقیق و معتبرتری را در اختیار مخاطب قرار میدهد؟
نقشه بازار در سایت ریسرچ آگاه
سامانه ریسرچ جدیدترین محصول از گروه مالی آگاه است. گروه آگاه فعالیت خود را از سال 1384 آغاز کرد. از جمله خدمات این مجموعه به فعالان بازار بورس میتوان به کارگزاری آگاه، سامانه آوای آگاه، سامانه معاملات آنلاین آساتریدر آگاه و سامانه ریسرچ آگاه اشاره کرد.
از جمله خدماتی که توسط ریسرچ آگاه به کاربران این سایت ارائه میشود میتوان: غربالگر صندوق، نمای بازار، ابزار تحلیل تکنیکال، غربالگر سهم، نقشه بازار و… را نام برد. برای مشاهده نقشه بازار در این سامانه باید ابتدا به سایت ریسرچ آگاه وارد شوید سپس در نوار ابزار بالای صفحه روی گزینه «ابزارها» کلیک کنید. بعد از آن، روی گزینه «نقشه بازار» کلیک کنید تا صفحه مورد نظر به شما نمایش داده شود.
در این سامانه میتوانید نقشه بازار را با توجه به موارد زیر فیلتر کنید:
- بازار: بورس، فرابورس، پایه
- نوع: سهام، صندوق، اوراق با درآمد ثابت
- اندازه: ارزش بازار، ارزش معاملات، ارزش خرید حقیقی، ارزش فروش حقیقی، حجم معاملات، حجم خرید حقیقی، حجم فروش حقیقی و…
- دستهبندی: سهمهای کوچک، متوسط و بزرگ
- درصد آخرین قیمت
- حجم مبنا
همچنین میتوانید انتخاب کنید که نقشه بازار به صورت حرارتی یا حبابی به شما نمایش داده شود.
نقشه بازار در سایت رهاورد 365
رهاورد 365 یکی از سایتهای معتبر است که در زمینه بازارهای مالی فعالیت میکند. این وبسایت یکی از زیرمجموعههای شرکت پردازش اطلاعات مالی مبنا است. این گروه مالی فعالیت خود را از سال 1389 آغاز کرده و تا امروز محصولات متعددی را به فعالان بازارهای مالی ارائه داده است.
یکی از راههای دسترسی به نقشه بازار، مراجعه به بخش «نقشه بازار» در سایت رهاورد 365 است. شما میتوانید در این سایت از ابزارهای متعددی مانند نقشه بازار و دیدهبان بازار استفاده کنید و همچنین از مطالب موجود در مقالات، اخبار، اطلاعیهها و… بهرهمند شوید.
جالب است بدانید که در صفحه نقشه سایت این شرکت، میتوانید نقشه بازار خود را بر اساس موارد زیر فیلتر کنید:
- نوع دارایی: شامل انواع سهام
- نوع بازار: شامل بورس و فرابورس
- نوع صنعت: شامل استخراج کانههای فلزی، چاپ، خودرو و قطعات، مخابرات، هتل و رستوران و…
- دستهبندی: شامل صنایع بورس و بارومتر
- سایزبندی: شامل ارزش معاملات، حجم معاملات، ارزش شرکت و هموزن
- رنگبندی: شامل بازدهی روزانه، بازدهی هفتگی، فشار عرضه و تقاضا و…
نقشه بازار در سایت سهام یاب
سهامیاب (شبکه هوشمند سرمایهگذاری و اطلاعرسانی بورس ایران) توسط شرکت توسعه پایدار جهان هوشمند راهاندازی شده است. این مجموعه همواره در تلاش است تا کاربران خود را از آخرین اخبار مربوط به بازار بورس مانند جدیدترین اطلاعیهها و آخرین معاملات با خبر کند.
برای دسترسی به نقشه بازار از طریق سایت سهامیاب باید ابتدا وارد این سایت شوید. سپس در بخش نوار ابزار بالای صفجه روی «اطلاعات بازار» کلیک کنید. پس از آن گزینه «نقشه بازار» به شما نمایش داده میشود. با کلیک روی این گزینه، به صفحه نقشه بازار هدایت میشوید.
کاربران سهامیاب میتوانند نقشه بازار را بر اساس گزینههای زیر فیلتر کنند:
- دارایی: سهام، حق تقدم، صندوق سرمایهگذاری در سهام، اوراق مشارکت
- بازار: آتی، بورس، بورس انرژی، بورس کالا، فرابورس، پایه فرابورس
- صنعت: استخراج زغال سنگ، اوراق تامین مالی، بانکها و موسسات اعتباری و…
- دستهبندی: نوع سهام، نوع بازار، تغییر قیمت، گروههای صنعت و…
- بازار بر اساس: حجم، ارزش بازار، ارزش معاملات حقوقی، ارزش معاملات حقیقی و…
- بازه زمانی: یک روز، یک هفته، یک ماه، سه ماه و…
کلام آخر
در این مطلب سعی کردیم اطلاعات مختصری درباره نقشه بازار به شما ارائه دهیم و سه سایت معتبر برای مشاهده این نقشه را معرفی کنیم. شما میتوانید با توجه به شرایط خود از یکی از این سایتها برای بررسی وضعیت کلی بازار استفاده کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0