شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اعطای نمایندگی ویژه از سوی رئیس جمهور در موضوع آسیب‌های اجتماعی، گفت: بر اساس اصل ۱۲۷ قانون رئیس جمهور می‌تواند نماینده‌های ویژه‌ای در امور مختلف داشته باشد که این اقدام نیز بر همین اساس بوده اما هنوز این کار انجام نشده و هر گاه که این امر محقق شود در خصوص آن توضیحات لازم را ارائه می‌کنم اما در خصوص دو شغله بودن و دریافت حقوق باید بگویم در شهرداری تهران نیز هنوز پولی نگرفته‌ام، چه برسد برای این مورد.


احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری در تهران وجود دارد


شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص موضوع بارگذاری‌های بزرگ در قالب جهاد مسکن و توجه به موضوع گسل‌ها در کمیسیون ماده ۵ گفت: کل گسل‌های تهران در پهنه طرح تفصیلی ثبت شده است؛ لذا خارج از قواعد آن نمی‌توانیم الزام یا کاری انجام دهیم. اگر شائبه‌ای در این خصوص وجود داشته باشد که یک گسل چه شرایطی دارد مرکز تحقیقات راه و شهرسازی باید مجوزهای لازم را بدهد.

به گفته وی، قطعا همه اقدامات مبتنی بر شرایطی خواهد بود که شهر به سمت ایمنی پیش برود. در حال حاضر نیز در موضوع «محله کن» ۵۰۰۰ پلاک که عمدتا فرسوده و کوچک مقیاس بودند و به موضوع جان مردم و آسیب به آن مرتبط بود. لذا در کمیسیون ماده ۵ برای یک معضل ارائه طریق کردیم و طرحی را در آنجا جایگزین کردیم که اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود. قطعا مسیری که می‌رویم توجه به مصالح شهر و منافع مردم است. در حال حاضر محله‌هایی همچون اسلام آباد، نفرآباد، کن، ونک، حصارک و شمیران نو در دست مطالعه هستند. چرا که محله‌ای همچون شمیران نو نیاز به نوسازی عمومی دارد که باید به نفع مردم و شهر این اقدام انجام شود.

محمد آقامیری در پایان این نشست در جمع خبرنگاران گفت: جلسه‌ای که تشکیل شد با حضور اساتید دانشگاه‌های مختلف حول موضوع تاب‌آوری سازه‌های شهر تهران در برابر زلزله بود. آنچه که در این جلسه حائز اهمیت بود این بود که نظر اکثر کارشناسان پیش بینی وقوع زلزله بالای ۶ ریشتر در تهران بود. بر همین اساس باید راهکارهای مختلفی برای وقوع این حادثه پیش بینی شود که در خلال آن مشخص شود وظایف هر یک از دستگاه‌ها و شهرداری تهران چیست؟

وی افزود: وظایف شهرداری تهران مشخص است، اما در این جلسات بررسی مجددی انجام می‌شود تا با حضور اساتید مجربی که از هفت دانشگاه برتر کشور دعوت شدند این وظایف مورد بررسی قرار گیرد. ۴۵ استاد برای این موضوع انتخاب شدند که به مرور در جلسات کارگروه افزایش تاب‌آوری سازه‌ها در برابر زلزله دعوت خواهند شد و ماحصل این جلسات تشکیل یک کارگروه با حضور اساتیدی که مایل به همکاری هستند، خواهد بود تا بتوانیم یک بسته اجرایی تهیه کنیم تا در هنگام زلزله احتمالی مشخص باشد وظیفه ما چیست؟

آقامیری تاکید کرد: امروز باید بدانیم قبل از زلزله و پس از آن چه اقداماتی باید انجام شود. تا کنون گسل‌ها بر اساس بازگشت دوره زلزله آنها مورد بررسی و توجه قرار می‌گرفتند؛ اما امروز بر اساس نصب سنسورها و از طریق ماهواره می‌توان بررسی آنها را انجام داد. لذا باید بر اساس اطلاعات به روز، بررسی‌های دقیق مجددی انجام شود تا مشخص شود در هنگام زلزله، قبل و پس از آن چه باید کرد؟

رییس کمیته عمران شورای شهر تهران با تاکید بر لزوم ارائه آموزش‌های صحیح به شهروندان برای هنگام وقوع زلزله گفت: در موارد مختلف در هنگام وقوع زلزله در تهران باید راهکارهای مختلفی مد نظر داشته باشیم. اینکه شهروندان بدانند در هنگام وقوع زلزله باید در خانه بمانند یا از خانه خارج شوند و چه چیزهایی در هنگام خروج از خانه همراه داشته باشند؟. همه این موارد در حال بررسی است و باید ماحصل آن به عنوان آموزش در اختیار مردم قرار داده شود. باید فرهنگ‌سازی وقوع زلزله از طریق صدا و سیما دنبال شود تا هر فردی راهکارهای مختلف را در ذهن خود ناشی از آموزش‌ها داشته باشد.

وی ادامه داد: بی تردید باید درجه آمادگی در برابر زلزله را بالا ببریم و برگزاری جلساتی همانند جلسه امروز می‌تواند این آمادگی را افزایش دهد. مسئولین کشور نیز در این حوزه باید پایش گسل‌ها از طریق تکنولوژی‌های روز را در دستور کار خود قرار دهند و مدیران ملی و محلی این موضوع را دنبال کنند. البته این موضوع در سطوح مختلف در حال انجام است.

وی تاکید کرد: اساتید امروز نظرشان این است که زلزله در تهران رخ خواهد داد و دوره بازگشت زلزله گسل‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت و پیش بینی‌ها احتمال وقوع زلزله بالای هفت ریشتر در تهران را نشان می‌دهد. البته میزان تاثیر آنها با توجه به فاصله از تهران متفاوت است که معمولا بر روی سازه‌های بلندمرتبه تاثیر بیشتری دارد.