بررسی وضعیت اقتصاد ایران در سال 1402

به گزارش شهر بورس، وحید شقاقی شهری در اولین همایش چشمانداز بازارهای مالی در سال ۱۴۰۲ در بررسی وضعیت اقتصاد ایران در سال 1402 اظهار داشت: در کنار بحث و تحلیل آمارها و شاخصهای کلان اقتصاد ایران، رصد و پایش تحولات و تغییرات اقتصاد سیاسی کشور در کنار تحولات تکنولوژیک جهانی حداقل برای دهه پیش حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه چشم انداز اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲ متکی به شرایط و انتظارات تورمی است، افزود: مناظرات بین حزبی آمریکا و مساله ایران، روند پرونده برجام و انتخابات درون حزبی جمهوری خواهان از جمله مسائل تاثیرگذار بر چشمانداز بازارهای مالی در سال ۱۴۰۲ است.

این کارشناس اقتصاد کلان با بیان اینکه ناترازیهای اقتصادی میتواند حکایت از تورم حداقلی ۴۰ درصدی در سال جاری باشد، گفت: در سناریوی بدبینانه، تداوم تحریمهای اقتصادی و معیار قدرت دلاری، قیمت دلار را تا پایان سال افزایش خواهد داد.
وی ادامه داد: تداوم تشدید ناترازیهای ۶ گانه ریشههای تورم هستند به طوری که کسری بودجه، ناترازی بانکی، صندوقهای بازنشستگی، کسریهای تجاری غیرنفتی، کسری حساب سرمایه و ناترازی انرژی برای سال جاری همچنان نگران کننده است.
در ادامه علی رحمانی با اشاره به اینکه ارزش ذاتی یک شرکت از چشمانداز سودآوری آن ناشی میشود، گفت: اقتصاد جهانی، اقتصاد داخلی کشور و صنعت و جایگاه شرکت در صنعت از جمله عوامل اصلی محرک ارزش است.
وی ادامه داد: طی ۳۱ سال گذشته همبستگی بازدهی شاخص کل و رشد نقدینگی ۴۸ درصد، شاخص کل و پایه پولی ۱۹ درصد، شاخص کل و کسری بودجه ۱۸ درصد، شاخص کل و مسکن ۱۹ درصد، شاخص کل و رشد خالص واردات منفی ۲ درصد، شاخص کل و رشد دلار ۳۷ درصد، شاخص کل و رشد سکه ۴۴ درصد بوده است.
بیشتر بخوانید: اقتصاد ایران به رشد رسید
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه صنعت خودرو بالاترین ریسک را در بین صنایع دارد، گفت: رصد جریان پول به بورس از جمله مباحثی است که توجه به آن بسیار مهم است.
امیرحسن کاکایی هم در این همایش در خصوص بازار خودرو در سال جاری عنوان کرد: تحلیل گذشته نگر، شاخصهای کلان اقتصادی، اطلاعات تولید (عرضه)، اطلاعات بازار (تقاضا)، اطلاعات بازارهای موازی و سناریوپردازی از جمله ارکان شناخت و پیشبینی است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: افرادی که خواهان ورود به بازار خودرو هستند باید اطلاعات لازم را طبق چارچوبهای فوق داشته باشند.
همچنین در این همایش سجاد بور بور در خصوص بازار ارز، رحمان اراسته در خصوص اوراق مشتقه و مهدی شبانی در خصوص ارز دیجیتال به سخنرانی پرداختند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0