صندوق گارانتی دماوند

تاریخ انتشار : شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۰
کد خبر : 55729

بررسی روند عرضه اولیه در فرابورس

بررسی روند عرضه اولیه در فرابورس
میثم فدایی گفت : با واگذاری مسئولیت پذیرش شرکت ها به بورس موجب افزایش دو برابری ظرفیت پذیرش شد.

به گزارش شهر بورس، مدیرعامل فرابورس ایران در گفتگو با خبرنگاران در خصوص روند عرضه اولیه در فرابورس در سال های اخیر توضیحاتی را ارایه داده است.

بر اساس گزارش تجارت‌نیوز، در ماه‌های گذشته تعدادی عرضه اولیه در بورس و فرابورس انجام شد. مدیرعامل فرابورس علت این عرضه‌ها و تجربه IPO Calendar را توضیح داد.

میثم فدایی، مدیرعامل فرابورس درباره انتقادات کارشناسان از روند عرضه اولیه در فرابورس گفت: بحث عرضه‌های اولیه به نیمه اول سال ۹۹ بازمی‌گردد. به‌نحوی‌که در این بازه زمانی به دلیل شرایط خاص بازار سرمایه، حجم قابل‌توجهی از شرکت‌ها درخواست‌های متعددی را جهت عرضه و پذیرش به بورس و فرابورس ارسال کردند.

او با اشاره به اینکه تیر سال ۹۹ با مصوبه سازمان بورس مسئولیت پذیرش شرکت‌ها به بورس‌ها واگذار شد که این تصمیم ظرفیت پذیرش‌ها را دو برابر کرد، گفت: در این دوران با توجه به روند سودآوری بازار، درخواست‌های پذیرش متعددی برای عرضه اولیه به صورت روزانه روانه هیات پذیرش فرابورس شد. تا جایی که این هیات در سال ۹۹ هفته‌ای دو جلسه برگزار می‌کرد و در هر جلسه به بررسی شرایط دو شرکت می‌پرداخت. تقریباً ۸۰ درصد از این شرکت‌ها که شرایط مربوط به دستورالعمل را داشتند آن سال پذیرش شدند.

دلیل تسریع در فرآیند عرضه اولیه چه بود؟

مدیرعامل فرابورس با اشاره به فرآیند سه مرحله‌ای پذیرش، درج نماد و عرضه برای ورود یک بنگاه به بازار سرمایه گفت: بعد از پذیرش، ناشر شش ماه فرصت برای درج و چهار ماه فرصت برای تکمیل پروسه‌های اداری دارد. پس از آن در دوره‌ای حدود دو تا شش ماه باید عرضه سهام انجام شود. البته در دوره کرونا این مهلت توسط سازمان بورس دو ماه هم افزایش پیداکرده بود. هیات‌مدیره فرابورس هم این امکان را داشت که دو ماه دیگر به این فرجه زمانی اضافه کند.


بیشتر بخوانید: اخبار جدید رئیس سازمان خصوصی سازی از سرخابی ها و شرکت های خودروساز


وی با تأکید بر اینکه اگر تا پیش از اتمام همه این مهلت‌ها، عرضه اولیه سهام انجام نشود، پذیرش شرکت لغو می‌شود، گفت: این لغو پذیرش، ساعت‌ها زمان و زحمت را برای حضور یک بنگاه اقتصادی در بازار سرمایه از بین می‌برد؛ به گونه‌ای ناشر باید دوباره از ابتدا این فرایند را طی کند.

به گفته وی بر اساس همین موضوع بود که فرابورس شرکت‌های پذیرش‌شده در سال ۱۳۹۹ و اوایل سال ۱۴۰۰ را برای جلوگیری از لغو پذیرش پیش از اتمام همه مهلت‌های قانونی، در بازار عرضه اولیه کرد.

وی به شرایط صعودی و مثبت بازار در دوماهه ابتدایی سال اشاره کرد و گفت: بر همین اساس با توجه به پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته در خصوص روند مثبت بازار، تلاش کردیم عرضه‌های اولیه در دوران خوب بازار انجام شود.

فدایی یکی از اهداف کلیدی و مهم بازار سرمایه را تأمین مالی دانست و گفت: توقف عرضه‌های اولیه به این معنی است که بخشی از تأمین مالی از بازار سرمایه حذف شود.

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

8 − پنج =

نیلی

کارگزاری بانک صادرات

کارگزاری بانک صادرات

پراپ تریدینگ

کمان