فعلا نه خودرو بخرید و نه بفروشید!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شهر بورس، بعد از تعیین و تکلیف کردن قیمت خودروهای کارخانهای حالا عدهای از دانه درشتهای بازار خودرو دم از ارزان شدن قیمت خودرو در بازار میزنند. به عنوان مثال یک فعال بازار خودرو در حساب شخصی توییتریاش اعلام کرده است که قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۴۰ میلیون و قیمت
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شهر بورس، بعد از تعیین و تکلیف کردن قیمت خودروهای کارخانهای حالا عدهای از دانه درشتهای بازار خودرو دم از ارزان شدن قیمت خودرو در بازار میزنند.
به عنوان مثال یک فعال بازار خودرو در حساب شخصی توییتریاش اعلام کرده است که قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۴۰ میلیون و قیمت ۲۰۶ تیپ دو حدود ۲۰ میلیون تومان در بازار ارزان شده است! حال در این شرایط عدهای بلاتکلیف ماندهاند که برای مصرف خود خودرو بخرند یا خیر؟ از طرفی کسانی که نیاز به پول دارند هم این پرسش برایشان ایجاد شده که چه زمانی خودرویشان را بفروشند که ضرر نکنند؟
مردم آرامششان را حفظ کنند
در همین حال یک کارشناس بازار خودرو در پاسخ به این پرسش که با اعمال قیمتگذاری خودروهای کارخانهای آیا در حال حاضر زمان مناسبی برای خرید خودرو است یا خیر؟ گفت: در این شرایط توصیه ما این است که مردم بیشتر آرامششان را حفظ کنند؛ چرا که در یک هفته آینده خرید و فروش خودرو قدری خطرناک است. یک زمانی نگاه ما بیشتر از جانب خریدار بود. اما امروز باید به فروشنده هم نگاه کنیم، چرا که خیلی از فروشندهها، مردم عادی هستند که فرش زیر پایشان را فروختند و حالا به شکل شریکی یک پراید خریدند که مبادا زمانی ارزش پولشان کاسته شود.
امیرحسین کاکایی افزود: امروز توصیه ما به مردم این است که فعلا نه خودرو بخرند و نه بفروشند. معتقدیم که مردم اجازه دهند بزرگترها دعواهایشان را بر سر قیمت خودرو کارخانه انجام بدهند و بعد از آن چنانچه قصد خرید یا فروش داشتند، در بازار خودرو داد و ستد کنند.
وی با بیان اینکه مردم از هجوم در بازار خودرو خودداری کنند؛ گفت: چنانچه در یک هفته آینده کسی در بازار خودرو سرمایهگذاری کند، ممکن است افراد خیلی برنده و ممکن است خیلی بازنده شوند. یعنی چه هجوم برای فروش و چه هجوم برای خرید منجر به ضرر مردم عادی میشود. فعلا باید یک هفته صبر کرد؛ چرا که هم از وزیر صنعت تا رئیس قوه قضاییه نسبت به بازار خودرو نگران هستند.
هیجان زده برخورد نکنید
کاکایی در توصیهای به مردم عنوان کرد: تقاضای ما از مردم این است که در بازار خودرو هیجانزده برخورد نکنند. هیجان سرمایهها را از بین میبرد. در حقیقت اگر قرار باشد هیجانزده رفتار کنیم به یک سری از بازارها هجوم میآوریم که در نهایت باعث حبابیتر شدن قیمتها میشود. در نهایت بعد از مقطعی این حباب میترکد و در این میان مردم قربانی میشوند.
این کارشناس بازار خودرو به سرکوب قیمت خودروهای کارخانهای انتقاد کرد و گفت: قیمت خودرو اگر در کارخانه سرکوب شود قیمت خودرو ۴۰ درصد در بازار گران خواهد شد و خودروساز آسیب میبیند. اگر مسئولان بتوانند این شرایط را کنترل کنند تا به خودروسازی آسیب وارد نشود، پیشبینی ما این است که قیمت خودرو همان ۴۰ درصد در بازار گران خواهد شد. اگر چنین نباشد افزایش قیمت خودرو در بازار هیجانیتر می شود.
چرا مردم حواسشان بیشتر به قیمت پراید است؟
وی با اشاره به چرایی توجه مردم به قیمت پراید افزود: امروز پراید مثل سکه طلا میماند. چرا که یک خودرو استاندارد است. امروز همه مردم تمرکز و حواسشان به سمت قیمت پراید است. درخواست ما از مسئولان این است که یک سر به بازار لوازم خانگی بزنند و قیمت کولر آبی را مشاهده کنند. یا به بازار دوچرخه یا موتور سیکلت مراجعه کنند آیا کالایی با قیمت ۴۲ میلیون تومان خواهند یافت؟ معتقدیم اگر مسئولان قیمت خودرو را در کارخانه اصلاح کنند مثلا قیمت پراید از محل کارخانه ۶۰ میلیون تومان شود، ممکن است موقتا قیمت پراید افزایش یابد اما اتفاق بعدی این است که در دراز مدت یعنی طی شش ماه عرضه خودرو در بازار بیشتر خواهد شد. با این شرایط فاصله قیمت خودرو کارخانهای و بازار نیز کمتر میشود.
کاکایی در پایان گفت: زمانی که پول بیشتر در اختیار خودروسازان قرار بگیرد افراد میتوانند تمرکز بیشتری بر صنعت قطعهسازی داشته باشند و در نهایت منجربه عرضه بیشتر خودرو میشود. متاسفانه در شرایط تحریم هستیم و در این وضعیت خودروسازان بر روند فناوری خودرو اقدامات ارزندهای انجام دادهاند. خوشبختانه در تولید قطعه نیز مشکلی نداریم چنانچه قیمتها اصلاح شود عرضه پراید و پژو در بازار بیشتر خواهد شد و مردم راحتتر میتوانند خودرو کارخانهای خریداری کنند.
منبع: تجارت نیوز
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0