تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۱
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 198523

بررسی رمان «برادران کارامازوف» در اتاق بازرگانی تبریز

بررسی رمان «برادران کارامازوف» در اتاق بازرگانی تبریز
سلسله ‌نشست‌های «کتاب ماه» با محوریت بررسی رمان «برادران کارامازوف» اثر «فئودور داستایوفسکی» با حضور اساتید و علاقه‌مندان ادبیات در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

به گزارش شهر بورس، در ابتدای این نشست، محمد نژادکاظم با اشاره به اهمیت فرهنگ مطالعه در توسعه کشورها گفت: هدف اصلی از برگزاری این جلسات، ترویج فرهنگ مداوم مطالعه است. در تاریخ معاصر، سه کشور انگلستان، فرانسه و آلمان بیشترین رشد را تجربه کرده‌اند که یکی از مهم‌ترین عوامل آن، سواد بالا و علاقه عمومی مردم به مطالعه است.

وی افزود: در میان انواع کتاب‌ها، رمان و ادبیات بیشترین تأثیر را بر ذهن و احساس مخاطبان می‌گذارند.

مهر آیندگان

در ادامه جعفرزاده با معرفی ساختار داستانی رمان گفت: یکی از شخصیت‌های اصلی، فئودور کارامازوف، انسانی خوش‌گذران و بی‌توجه به معنویت است؛ در حالی که بستر داستان در فضای پرآشوب همزمان با انقلاب فرانسه شکل می‌گیرد و پر از لحظاتی سخت و تأمل‌برانگیز است. پیام اصلی داستان حفظ مهربانی، شرافت و بازگشت به روشنایی خاطرات کودکی‌ست.

صمد رحمانی، منتقد ادبی نیز با تحلیل آثار داستایوفسکی بیان کرد: آثار او به دو دوره پیش و پس از زندان تقسیم می‌شوند. از جمله آثار پیش از زندان می‌توان به شب‌های روشن و همزاد اشاره کرد و در طول دوران حبس نیز خاطرات خانه اموات را نوشت. به نظر می‌رسد بسیاری از کاراکترهای رمان برادران کارامازوف الهام‌گرفته از افرادی هستند که نویسنده در زندان با آن‌ها آشنا شده است.

خبر مرتبط
ایجاد منطقه تخصصی کشاورزی دانش‌ بنیان با الگوبرداری از هلند
ایجاد منطقه تخصصی کشاورزی دانش‌ بنیان با الگوبرداری از هلند

یکصد و دهمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان‌شرقی با حضور معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، رئیس اتاق تبریز، مدیران دولتی و فعالان اقتصادی استان در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

وی افزود: داستایوفسکی کمدی روح بشر را روایت می‌کند. شخصیت‌های رمانش بازتابی از وجوه مختلف زندگی شخصی خود او هستند.

رحمانی ادامه داد: در برادران کارامازوف با یک شاهکار ادبی مواجهیم؛ اثری که به‌دور از تبعیض طبقاتی از تمام اقشار جامعه سخن می‌گوید و مسئله اصلی آن، انسان است.

در ادامه جلسه، عبدالله باقری، استاد دانشگاه ادبیات گفت: این کتاب از همان ابتدا به کانون توجه منتقدان جهانی بدل شد. از نظر منتقدانی چون جوزف فرانک و سیگل، این رمان نقطه اوج ادبیات روان‌شناختی و فلسفی است.

وی گفت: فروید آن را بزرگ‌ترین اثر در باب پدرکشی دانسته است. از نگاه کافکا و کامو، این اثر فراتر از یک داستان صرف است و به مفاهیمی چون عشق انسانی، معنویت، فلسفه و جریان سیال ذهن می‌پردازد.

    نویسنده:

    ارسال نظر شما

    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    نیلی

    بانک صادرات

    بانک توسعه تعاون