بررسی مشکلات تأمین آب شهرک صنعتی آیت الله هاشمی در کارگروه شورای گفتگوی استان

به گزارش شهر بورس، شلاله طاهری؛ کارشناس دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجانشرقی،در ابتدای این نشست با اشاره به موضوع جلسه، اظهار کرد: شهرک صنعتی آیتالله هاشمی با کمبود جدی منابع آبی مواجه است و بنا بر اعلام مدیرعامل شهرک صنعتی آیتالله هاشمی، یکی از چاههای این شهرک دچار ریزش شده است. در همین راستا، علاوه بر درخواست جابجایی چاه آسیبدیده، درخواست افزایش ظرفیت برداشت آب نیز مطرح است.
طاهری تاکید کرد: ضروری است شهرکهای صنعتی، میزان نیاز واقعی خود به مصرف آب در وضعیت موجود را همراه با مستندات دقیق به سازمان آب منطقهای استان و دبیرخانه شورای گفتوگو ارائه کنند تا امکان طرح و بررسی کارشناسی آنها در صحن شورا فراهم شود.

مهدی خدادادی؛ عضو هیئت مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: تاکنون ۲۰۵ حق انشعاب به این شهرک داده است که جوابگوی آنها نیستیم. با این وجود متاسفانه در فاز توسعه نیز انشعاب ارائه میشود.
وی با بیان اینکه در وضعیت موجود سالانه حدود ۵۰۰ هزار متر مکعب آب نیاز داریم، افزود: مشکل اصلی ما در ظرفیت پروانه است که از سوی آب منطقهای داده شده است، حتی اگر ظرفیت پروانههای موجود دو برابر شود، باز جوابگوی وضعیت موجود نخواهد بود.
جلسه کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز با محوریت بررسی مشکلات فعالان معدنی استان، با حضور مدیرکل محیط زیست استان، معاونان و نمایندگان بخش دولتی و فعالان معدنی در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
خدادادی ادامه داد: ما روزانه فقط میتوانیم ۶ ساعت آب در اختیار واحدها قرار دهیم و درخواست داریم مقادیر پروانهها حداقل تا ۶۰۰ هزار متر مکعب افزایش داده شود، تا بتوانیم به فاز توسعه نیز برسیم.
سید علیرضا حسینی؛ نائب رئیس هیئت مدیره شهرک آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: مقدار مصرف واحدی که سال گذشته حق انشعاب اخذ کرده است، ۴۴۸۰۲ متر مکعب بوده است. حال با راه اندازی چاه مد نظر، ۸۰ درصد ظرفیت آب این چاه صرف مصرف این واحد خواهد شد.
وی گفت: نیاز روزانه این شهرک ۱۳۰۰ متر مکعب است که با این حساب پروانهها، باید حدود ۵۰۰ هزار مترمکعب باشد و با وضعیت موجود نباید حق انشعابهای جدیدی داده شود. اگر این روال ادامه داشته باشد واحدهای مستقر در شهرک تنها روزانه دو ساعت امکان استفاده از آب را خواهند داشت.
حسینی تاکید کرد: ظرفیت چاههای آب باید در حدی باشد که در صورت وقوع آتشسوزی، بتوان با آب چاه چند دستگاه ماشین آتشنشانی را برای خاموش کردن آتش تجهیز کرد، اما متاسفانه برای این موضوع نیز آب نداریم.
محمدعلی گندمی حق؛ معاون فنی شرکت شهرکهای صنعتی استان با بیان اینکه درخواست جابجایی این چاه داده شده است، گفت: همچنین در ستاد تسهیل درخواست شده است که ظرفیت این چاه از پنج و نیم لیتر در ثانیه به ۱۰ لیتر در ثانیه افزایش یابد.
وی گفت: متاسفانه بحث شوری آب نیز همچنان پابرجا است و در این خصوص نمیتوانیم کاری انجام دهیم.
گندمی حق تصریح کرد:. بخش صنعت ۳ الی ۵ درصد آب کشور را مصرف میکند و ۳۸ الی ۴۰ درصد اشتغالزایی دارد، در حالی که ۹۰ الی ۹۲ درصد آب کشور در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد و ۴۵ درصد شغل در کشور ایجاد میکند.
گندمی حق گفت: با افزایش ظرفیت چاه به ۱۰ لیتر برطرف شده و اعطای مجوز حفاری چاه سوم مشکل حل میشود.
علی زینالی؛ رئیس گروه حفاظت بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی شرکت آب منطقهای استان گفت: در پرونده شرکت شهرک صنعتی مصالح ساختمانی، دو حلقه چاه فعال درج شده است که یکی از چاهها ریزش کرده و درخواست جابجایی چاه را کردهاند و کمیسیون با مجوز حفر این چاه موافقت کرده است.
وی اظهار کرد: شرکت آب منطقهای استان تا حد توان خود درصدد حفظ منابع آب موجود است و در این خصوص همکاریهای لازم را انجام میدهد.
زینالی گفت: با توجه به وضعیت بحرانی آبهای زیرزمینی استان، ما ملزم به مدیریت وضع موجود هستیم. طبق دستورالعمل نحوه اجرای ماده ۲۸ و ماده ۲۷ قانون توزیع عادلانه آب، آب مورد نیاز صنایع به نحوی قابل تامین است، ولی در این دستورالعمل پیشنهاد خرید چاه داده شده است. در صورتیکه در کمیته تخصیص منابع آب شرکت منطقهای پیشنهاد خرید چاه داده شود، ما آماده همکاری هستیم.
برچسب ها :اتاق بازرگانی تبریز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0