تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۴
زمان مطالعه: 6 دقیقه
کد خبر : 197292

ضرب‌الاجل بانک مرکزی به صرافی‌های رمزارز + اطلاعیه بانک مرکزی

ضرب‌الاجل بانک مرکزی به صرافی‌های رمزارز + اطلاعیه بانک مرکزی
طبق دستور رئیس‌جمهور، بانک مرکزی به عنوان نهاد انحصاری مجوزدهی در حوزه رمزارز معرفی شد. ضرب‌الاجل دریافت مجوز برای صرافی‌ها تعیین شد.

به گزارش شهر بورس، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه‌ای رسمی اعلام کرد تمامی صرافی‌های رمزارزی فعال که تاکنون اقدامی برای ثبت اطلاعات و دریافت مجوز رسمی انجام نداده‌اند، تنها تا تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ فرصت دارند مدارک خود را برای اخذ موافقت اصولی اولیه ارسال کنند.

بر اساس این اطلاعیه، پیرو نامه رئیس‌جمهور به تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳، بانک مرکزی به عنوان نهاد انحصاری تنظیم‌گر، ناظر و مرجع صدور مجوز برای فعالیت در بازار رمزپول‌ها (رمزارزها) معرفی شده است.

مهر آیندگان

در این چارچوب، بانک مرکزی مسئول تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌های لازم و ساماندهی کامل این بازار خواهد بود.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: صرافی‌هایی که تاکنون نسبت به ارسال مستندات، تعهدنامه‌ها و مدارک موردنیاز اقدام نکرده‌اند، باید حداکثر تا پایان روز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ اطلاعات خود را در سامانه معرفی‌شده ثبت کنند.

خبر مرتبط
هشدار بانک مرکزی؛ مراقب بلوکه شدن حساب خود باشید
هشدار بانک مرکزی؛ مراقب بلوکه شدن حساب خود باشید

بانک مرکزی اعلام کرد که تراکنش‌های غیرمستند می‌تواند باعث مسدود شدن حساب و مشکلات قانونی برای افراد شود. جزئیات بیشتر را بخوانید.

عدم اقدام در موعد مقرر، می‌تواند منجر به محدودیت فعالیت این کسب‌وکارها از سوی بانک مرکزی شود.

این اقدام در راستای ساماندهی و انتظام‌بخشی به بازار رمزپول‌ها و با هدف افزایش شفافیت، امنیت کاربران و جلوگیری از فعالیت غیرمجاز پلتفرم‌های رمزارزی صورت می‌گیرد.

متن کامل اطلاعیه بانک مرکزی به شرح ذیل است:

به استناد اجزاء(۱۳) و (۱۴) بند(الف) و تبصره(۱) ماده (۴) و مفاد مقرر در ماده (۵۹) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۳۰/۰۳/۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی، تنظیم گری و ابلاغ انحصاری مقررات مرتبط با فعالیت در حوزه رمزپول ها (رمزارزها) بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می باشد.

نظر به اینکه تاکنون کسب و کارهای فعال در این حوزه مبادلات رمزپول¬ها (رمزارزها)، هیچگونه مجوز فعالیتی از این بانک اخذ ننموده اند؛طی چند ماه گذشته و  با اطلاع رسانی های عمومی به کسب و کارهای فعال، ضرورت رعایت الزامات حداقلی این بانک در مرحله شناسایی اولیه جهت تمدید روند فعالیت مشروط ایشان تا زمان اخذ مجوزهای قانونی مربوطه ابلاغ گردید.

شایان ذکر است تا تاریخ اطلاعیه فوق، تعداد ۶۱ کسب و کار با پذیرش الزامات ابلاغی، تعهد به ارائه اطلاعات و مدارک لازم در راستای نظارت بر سلامت فعالیت ایشان و تکمیل اطلاعات ثبتی و تجاری، موفق به اخذ موافقت اولیه مشروط سه ماهه گردیده و درگاه پرداخت ایشان از حالت تعلیق خارج گردیده است.
لیکن، نظر به ضرورت تسریع در انتظام بخشی به فعالیت های این حوزه و نظر به تاکیدات ریاست جمهور طی نامه شماره 176122 مورخ 1403/11/15، درخصوص کسب و کارهای فعال این حوزه که تاکنون اقدام موثری جهت ایفای تعهدنامه و ارائه اطلاعات و مدارک لازم، در راستای ابلاغیه¬های این بانک و حداکثر تا تاریخ 20/02/1404  تکمیل ننمایند، مطابق با مواد 37 و 38 قانون بانک مرکزی اقدام خواهدشد.

بر اساس این گزارش، دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران 15 بهمن 1403 در نامه‌ای به رئیس‌کل بانک مرکزی تاکید کرد: به استناد اجزاء 13 و 14 بند الف و تبصره 1 ماده 4 و مفاد مقرر در ماده 59 قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مصوب 30 خرداد 1402 مجلس شورای اسلامی، بانک مرکزی، متولی انحصاری ساماندهی بازار رمزپول (رمزارز) و تعیین موارد مجاز نگهداری و مبادله آن و همچنین تنها مرجع مجوزدهی، تنظیم‌گری، نظارت و ابلاغ دستورالعمل مورد نیاز این حوزه – اعم از رمزپول (رمزارز) های جهان‌روا و پایه‌ثابت – بوده، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی فعال و کسب و کارهای عرصه رمزپول (رمزارز) ها، اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی محسوب می‌شوند و تاسیس و فعالیت آنها منوط به اخذ مجوز از این بانک می‌باشد.

بر اساس نامه رئیس جمهور، بانک مرکزی به تمام داده‌ها و آمار و اطلاعات و اسناد نهادهای فعال در عرصه رمزپول (رمزارز) ها دسترسی مستقیم و دست اول خواهد داشت.

منبع: تسنیم

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون