فنر بورس آماده رها شدن؛ بازار سرمایه در آستانه جهش؟

هادی میرعلمی در گفتوگو با شهر بورس، درباره وضعیت فعلی بازار سرمایه، اظهار داشت: اخبار این روزها به یکی از محرکهای اصلی بازار تبدیل شده است. بازار سرمایه بیش از یک سال، بهخاطر اخباری از جنس ناامنی، تشدید تنشها، ترورها و موضوعاتی از این دست، مدام تحت فشار بوده است.
وی افزود: طبیعتا اگر فضای خبری به سمتی برود که کمی خوشبینی ایجاد شود، به نحوی که جامعه سرمایهگذاران و معاملهگران بورس به این نتیجه برسند که قرار است کمی به سمت صلح، کاهش تنشها، بازتر شدن اقتصاد و بهبود شرایط روابط بینالملل حرکت کنیم، طبیعی است بازار سرمایهای که بهواسطه همین موضوعات در دورهای سرخورده شده بود، تمام آن فنرهای فشردهشده را بخواهد یکباره آزاد کند. بنابراین، اهمیت بسیاری دارد که اخبار چه محتوایی دارند و این جریان خبری به چه سمتی میرود.

این کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: اخبار منفی در یک تا دو سال گذشته به بورس آسیب زده و باعث شده از بازارهایی چون ارز، دلار و سایر بازارهای موازی عقب بماند. بههمین دلیل اگر این اخبار منفی از دوش بازار برداشته شوند، تمام این عقبماندگی میتواند جبران شود و این حق بازار ماست.
میرعلمی به تشریح تاثیر اخبار بر بازار سرمایه پرداخت و یادآور شد: تاثیر روانی حتی تا چند ماه، میتواند بر بازار سرمایه اثرگذار باشد اما از یک مقطعی به بعد، حتی اگر اخبار مذاکرات کاملا مثبت باشد، بازار نگاه میکند که عملا چه اتفاقی بر سودآوری شرکتها افتاده است. آیا این اخبار باعث شده که شرکتهای صادرکننده راحتتر صادرات انجام دهند، ارزهای خود را سادهتر دریافت کنند و بدون تخفیف، کالاهای خود را به فروش برسانند یا خیر؟
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بورس پس از رشد قابلتوجه، نیازمند اصلاح کوتاهمدت است تا بتواند برای موجهای صعودی بعدی آماده شود و پتانسیل رشد خود را حفظ کند.
وی افزود: در صورت توافق، بورس در ابتدا از لحاظ روانی اثر مثبت را خواهد گرفت. اما از یک نقطه به بعد، نیاز دارد که تاثیر این اخبار را در عمل و واقعیت سودسازی شرکتها مشاهده کرده و بتواند رشد پایداری را تجربه کند.
این کارشناس بازار سرمایه درمورد نقش عوامل بنیادی بر بورس، گفت: در صورت وقوع گشایشها، احتمالا به سمتی میرویم که برای مدت طولانیتر، نرخ دلار تثبیت شود. همچنین دلار نیمایی و دلاری که شرکتها با آن درگیر هستند، احتمالا در همین محدودهها تثبیت شود و رشد نکند.
میرعلمی تصریح کرد: شاید بورس دیگر از جنبه تورمی نتواند رشدی داشته باشد. در چنین حالتی، رشد بازار سرمایه ممکن است ماهیت واقعیتری پیدا کند و در ادامه باید دید آیا این رشد واقعی میتواند استمرار داشته باشد یا خیر.
میرعلمی با اشاره به تاثیر سیاستهای پولی، تاکید کرد: نکته مثبتی که در صورت گشایش میتواند محقق شود، این است که اگر دولت و بانک مرکزی بهدرستی تصمیمگیری کنند، برخلاف عملکرد چهار سال ابتدایی دولت سالهای ۹۲ تا ۹۶، نرخ بهره را کاهش دهند، این تصمیم بهشدت به نفع بازار سرمایه خواهد بود.
وی با مروری بر وضعیت تکنیکالی بازار، خاطرنشان کرد: بورس در موقعیت مناسبی قرار دارد. رشد قوی که بازار سرمایه در نیمه دوم سال گذشته تجربه کرد، اکنون با یک دوره استراحت مناسب همراه بوده است. این استراحت به خوبی انجام شده و حالا شاخص از آن دوره عبور کرده و به سمت بالا حرکت کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: هماکنون بازار در حال تثبیت بالای سقف تاریخی خود است. اگر این تثبیت نهایی شود و بتواند در محدوده سه میلیون واحد و بالاتر پایدار بماند، میتوان انتظار داشت بازار به سمت اهداف بالاتر حرکت کرده و بهتدریج مسیر رشد خود را دنبال کند.
برچسب ها :هادی میرعلمی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0