معاون مالی و اقتصادی فخاس عنوان کرد؛
ذوب فولاد خاموش، یعنی قلب خاموش صنعت

به گزارش شهر بورس دانیال آستانه با اشاره به پیوند عمیق میان تولید و اقتصاد، اظهار داشت: تولید همواره بهعنوان موتور محرک اقتصاد ایفای نقش میکند و در عین حال، اقتصاد نیز بستر مناسبی را برای فعالیتهای تولیدی و صنعتی فراهم میآورد.
وی با مرور شرایط سال ۱۴۰۳ از منظر صنعت، این سال را یکی از عجیبترین سالهای اقتصادی کشور دانست و گفت: در این سال، اقتصاد ایران با موقعیتی بهشدت پرریسک، محدودکننده و سرشار از چالشهایی مواجه شد که برای نخستینبار در حوزه تولید تجربه شده بود.

معاون مالی و اقتصادی شرکت فولاد خراسان ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ با بستر اقتصادی مواجه بودیم که تحت تأثیر عواملی نظیر تورم ریالی و رشد نرخ ارز قرار داشت. پس از یک دوره طولانی، مجدداً نرخ ارز بهصورت دستوری تعیین شد و سامانههای ارزی که صنعت تا حدی به آنها تکیه داشت، با تغییراتی همراه شدند. این روند باعث شد بار دیگر اختلاف میان نرخ ارز آزاد و نرخهای سامانهای بهوجود آید.
به گفته وی، این وضعیت شرایطی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرد تا از فرصت ناشی از تورم بهرهبرداری کرده و با حفظ موجودی مواد اولیه، محصولات خود را با قیمت تورمی به فروش برسانند. این اقدام سبب شد موجودی کالا به یک مزیت راهبردی تبدیل شود که در سالهای بعد نیز میتواند به تداوم فعالیتهای تولیدی کمک کند. وی تأکید کرد: این مسیر، همان نقشه راهی است که تولید و صنعت در دورههای تورمی دنبال میکنند.
هنتنگ X7 یکی از کراساوورهای جذاب چینی است که با طراحی اسپرت و امکانات لوکس خود، توانسته نظر بسیاری از علاقهمندان به خودرو را جلب کند. در این مقاله، به بررسی دقیق طراحی، عملکرد و مزایا و معایب این خودرو میپردازیم.
آستانه با اشاره به ناترازی گسترده انرژی در سال ۱۴۰۳، خاطرنشان کرد: صنعت کشور در این سال با چالشهایی گسترده و تازه مواجه شد؛ چالشهایی که هیچیک از شرکتهای صنعتی فعال در کشور تاکنون با این شدت آن را تجربه نکرده بودند.
وی با بیان اینکه صنعت فولاد، پس از نفت، گاز و پتروشیمی بهعنوان چشم صنعت کشور شناخته میشود، افزود: در سال گذشته، این صنعت با خاموشیهای گستردهای در بخشهای مختلف روبهرو شد. خاموشی یک سالن ذوب فولادی، بهمنزله از کار افتادن قلب تپنده صنعت یک کشور است.
آستانه در ادامه به عملکرد شرکتهای فولادی در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: کاهش تولید تا سطح ۶۰ تا ۷۰ درصد و ورود بسیاری از شرکتها به زیان انباشته نشان میدهد که نه تنها از ظرفیتهای بزرگ این صنعت استفاده نشده، بلکه عملکرد آن در مقایسه با سال ۱۴۰۲ نیز روندی نزولی داشته است. البته ممکن است یکی دو شرکت بزرگ فولادی مانند فولاد مبارکه و فولاد خراسان توانسته باشند در این دوره، رشد نسبی نسبت به مدت مشابه سال قبل را تجربه کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تغییر فضای فکری صنعت فولاد طی دو سال گذشته پرداخت و گفت: در حالیکه پیشتر تمرکز اصلی صنعت فولاد بر رشد و توسعه و تدوین برنامههای توسعهای بود، اکنون گفتمان حاکم به «تابآوری» تغییر یافته است. در شرایطی که امکان تولید مستمر و فروش محصول با قیمت مناسب وجود ندارد، نخستین نقطه اتکای صنعت فولاد برای بقا، حرکت بهسوی نظام بانکی و بهرهگیری از ابزارهای تأمین مالی است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0