ظرفیتهای بورس برای تامین مالی صنعت ساخت و حوزه مسکن

به گزارش شهر بورس، عضو سابق شورای عالی بورس، در پاسخ به این پرسش که در بازار سرمایه چه ظرفیتهای برای تامین منابع صنعت ساختمان وجود دارد، گفت: بازار سرمایه میتواند بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای تامین مالی در صنعت ساختوسازباشد و ظرفیتهای قابلتوجهی برای جذب سرمایههای داخلی و خارجی دارد. با توجه به حجم بالای تقاضا برای مسکن و نیاز به تامین مالی پایدار، ابزارهای مختلفی در بازار سرمایه برای تامین مالی پروژههای ساختمانی توسعه یافته است.
علیزاده ادامه: یکی از مهمترین ظرفیتهای بازار سرمایه برای تامین مالی صنعت ساختوساز، انتشار اوراق بهادار و صکوک است. شرکتهای ساختمانی میتوانند از طریق انتشار اوراق مشارکت، اوراق منفعت، اوراق مرابحه و سایر ابزارهای مالی اسلامی، منابع مالی موردنیاز خود را جذب کنند.

ابزارهای بازار سهام برای دستیابی به توسعه پایدار در صنعت ساختوساز
عضو سابق شورای عالی بورس، در تشریح ابزارهای بورس برای تامین منابع صنعت ساختوساز، توضیح داد: اوراق مشارکت و صکوک، صندوقهای سرمایهگذاری املاک و مستغلات (REITs)، اوراق رهنی و روشهای افزایش سرمایه، ابزارهای تعریف شده در خصوص تامین مالی صنعت ساختمان هستند و با استفاده از آنها، بازار سرمایه میتواند نقش کلیدی در تامین مالی صنعت مسکن ایفا و به توسعه پایدار این بخش کمک کند.
به گفته مدیرعامل ثمسکن، استفاده از روشهای تامین مالی از بازار سهام، به کاهش وابستگی به تسهیلات بانکی و کاهش هزینههای تامین مالی میشود.
علیزاده ادامه داد: صندوقهای سرمایهگذاری املاکومستغلات (REITs) یکی از ابزارهای موثر در تامین مالی پروژههای ساختمانی هستند.
به گفته او، صندوقهای مزبور به سرمایهگذاران این امکان را میدهند که بدون نیاز به مشارکت مستقیم در پروژههای ساختمانی، در بازار مسکن سرمایهگذاری کنند. این روش، نقدشوندگی بازار مسکن را افزایش داده و به تأمین مالی پروژههای بزرگ مقیاس کمک میکند.
نیاز به بازنگری فرایندهای صندوقهای مسکن
عضو سابق شورای عالی بورس با اشاره به لزوم تسهیل فرایند راهاندازی و تاسیس صندوقهای مرتبط با حوزه مسکن، گفت: این انتظار هست که با بازنگری و بهروزرسانی دستورالعملها در این باره، این روند تسریع شود.
علیزاده در مورد تامین مالی از طریق عرضه، گفت: عرضه اولیه سهام (IPO) شرکتهای ساختمانی در بورس یکی دیگر از روشهای جذب سرمایه از طریق بازار سرمایه است.
او افزود: این روش به شرکتها کمک میکند تا با افزایش سرمایه از طریق بازار بورس، پروژههای توسعهای خود را تامین مالی کنند و در عین حال، ارزش سهام خود را افزایش دهند.
چالشهای فروش متری مسکن
مدیرعامل ثمسکن در تشریح روند فروش متری مسکن؛ نیز توضیح داد: یکی از مهمترین چالشهای این طرح، تدوین چارچوبهای حقوقی و مالی است تا ریسکهای احتمالی برای خریداران و سرمایهگذاران به حداقل برسد.
علیزاده توضیح داد: با راهاندازی کامل و قانونی این طرح در بورس کالا یا سایر مکانیزمها متقاضیان مسکن میتوانند بر اساس بودجه خود، متراژ مشخصی از یک واحد مسکونی را خریداری کنند و بهمرور زمان، بستر لازم فراهم میشود تا مالک کل یک واحد شوند.
به گفته او، این روش نهتنها به کاهش فشار مالی خریداران کمک میکند، بلکه امکان تامین مالی پروژههای ساختمانی را نیز فراهم میسازد.
عضو پیشین شورای عالی بورس در پایان گفت: با توجه به ضرورت تامین مالی بخش مسکن و هدایت منابع خرد و متوسط به بخش تولید تلاش میشود مراحل قانونمندی و ضابطهمندی این شیوه انجام و مسیرهای مطمئن و پایدار برای آن ایجاد شود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0