تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱
زمان مطالعه: 9 دقیقه
کد خبر : 185656

تأثیر استیضاح همتی بر بورس قابل پیش‌بینی بود

تأثیر استیضاح همتی بر بورس قابل پیش‌بینی بود
سخنگوی دولت چهاردهم، با اشاره به تحولات اخیر در بازار سرمایه، تأکید کرد: استیضاح وزیر اقتصاد تأثیر خود را بر شاخص‌های بورس گذاشته است، اما این نوسانات قابل پیش‌بینی بود.

به گزارش شهر بورس، فاطمه مهاجرانی، در نشست خبری هفتگی خود در وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به تحولات اخیر در بازار سرمایه، تأکید کرد: استیضاح وزیر اقتصاد تأثیر خود را بر شاخص‌های بورس گذاشته است، اما این نوسانات قابل پیش‌بینی بود.

وی با بیان اینکه دولت مصمم به بازگرداندن ثبات اقتصادی است، حضور اکرمی، سرپرست جدید وزارت اقتصاد، را عاملی موثر در این مسیر دانست.

مهر آیندگان

استیضاح وزیر اقتصاد و واکنش بازار سرمایه

سخنگوی دولت در خصوص استیضاح وزیر امور اقتصاد و دارایی اظهار کرد: از دست دادن یکی از اعضای کابینه برای هیچ دولتی مطلوب نیست، اما مجلس در راستای وظایف نظارتی خود این اختیار را دارد و هیچ کس در این زمینه اعتراضی ندارد.

وی با اشاره به تأثیر این تصمیم بر بازار سرمایه افزود: انباشت مسائل چهل‌وچند ساله در طول شش ماه قابل حل نیست و البته در طول شش ماه نیز ایجاد نشده است. امیدواریم این اقدام مجلس موجب ثبات در بازار شود، هرچند شاخص بورس دیروز چیز دیگری را نشان داد.

خبر مرتبط
زمان برگزاری مجامع شرکت‌ها برای افزایش سرمایه 10 تا 567 درصدی و برنامه‌های سالانه
زمان برگزاری مجامع شرکت‌ها برای افزایش سرمایه 10 تا 567 درصدی و برنامه‌های سالانه

شرکت‌های فولاد مبارکه، پتروشیمی نوری، سیمان فارس و خوزستان و دیگر شرکت‌ها تاریخ‌های برگزاری مجامع سالانه و فوق‌العاده خود را برای تصویب صورت‌های مالی و افزایش سرمایه اعلام کردند.

مهاجرانی همچنین با تأکید بر اینکه وفاق، راهبرد اصلی دولت چهاردهم است، گفت: ما از وفاق برای حل مسائل و مشکلات مردم بهره می‌گیریم و تنها به دنبال حفظ ظاهر آن نیستیم.

برنامه دولت برای کاهش هزینه‌های درمان

سخنگوی دولت در ادامه نشست خبری خود به افزایش هزینه‌های درمانی و برنامه‌های دولت برای کاهش فشار بر مردم اشاره کرد و گفت: هزینه سلامت تابع شرایط اقتصادی و اجتماعی است. دولت تلاش دارد اثرات منفی تحریم‌ها بر صنعت دارویی را کاهش داده و با گسترش پوشش بیمه‌ها، فشار ناشی از افزایش قیمت دارو را به حداقل برساند.

وی با اشاره به اقدامات دولت در مدیریت مصرف دارو، افزود: نظام ارجاع، مصرف بهینه دارو و مدیریت منابع بیمه‌ای از جمله سیاست‌هایی است که در این حوزه دنبال می‌شود.

در بخش دیگری از این نشست، مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره پیامی برای رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، اظهار کرد: امنیت یک مسئله درون‌زا است و نباید آن را یک کالای قابل خرید و فروش دید. امنیت را باید در قلب مردم ایجاد کرد تا ستون حاکمیت بر آن استوار باشد.

وی خطاب به زلنسکی افزود: دارایی یک کشور را با یک رئیس‌جمهور قمار نکنید و مراقب باشید که سرمایه‌های کشورتان در این قمار از دست نرود.

سیاست دولت در قبال یارانه‌ها و تنظیم بازار

مهاجرانی در خصوص بازنگری در پرداخت یارانه‌ها گفت: طبق تبصره ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۴، دولت مکلف شده است که یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد (دهک‌های ۸، ۹ و ۱۰) را حذف کند تا منابع مالی بیشتری به اقشار نیازمند اختصاص یابد.

وی همچنین درباره برگزاری نمایشگاه‌های بهاره و کنترل قیمت کالاهای اساسی افزود: هدف از برگزاری این نمایشگاه‌ها، حذف واسطه‌ها و ارائه محصولات با قیمت متعادل است. کالاها در این نمایشگاه‌ها با تخفیف ۵ تا ۳۰ درصدی عرضه خواهند شد.

مهاجرانی در پاسخ به سؤالی درباره رویکرد دولت نسبت به روابط خارجی اظهار کرد: سیاست خارجی دولت چهاردهم بر مبنای تعامل متوازن با همه کشورها استوار است. سفر اخیر وزیر ارتباطات به صربستان نیز در همین راستا صورت گرفته و هدف از آن، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی و فناورانه مشترک است.

وی تأکید کرد: ما به دنبال گسترش همکاری‌های بین‌المللی هستیم و متناسب با ظرفیت‌های موجود، به دنبال تقویت روابط اقتصادی و فناورانه با کشورهای مختلف خواهیم بود.

سخنگوی دولت با اشاره به پویش «نه به تصادف» در آستانه نوروز، تصریح کرد: آمار بالای تلفات جاده‌ای در کشور ما بسیار نگران‌کننده است. از مردم می‌خواهیم که با احتیاط بیشتری رانندگی کنند و سفرهای ایمنی را تجربه کنند.

وی همچنین از برنامه‌ریزی وزارت گردشگری برای خدمات‌رسانی به مسافران نوروزیخبر داد و افزود: زمان خدمت‌رسانی به مراکز گردشگری تا ۲۴ فروردین تمدید خواهد شد و بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در این فرآیند خدمت‌رسانی مشارکت خواهند داشت.

در بخش دیگری از این نشست، سخنگوی دولت درباره طرح دونالد ترامپ برای انتقال اجباری مردم غزه، اظهار کرد: غزه بخشی از فلسطین و مهد ادیان الهی است. این سیاست ترامپ، ادامه نسل‌کشی مردم فلسطین است و جامعه جهانی نباید در برابر آن سکوت کند.

وی تأکید کرد: تاریخ جنایات علیه مردم فلسطین را فراموش نخواهد کرد و ایران همچنان در کنار مردم فلسطین خواهد بود.

مهاجرانی درباره برنامه‌های دولت برای رفع ناترازی اقتصادی و انرژی، گفت: دولت ۱۴ پروژه کلان در بخش تولید و مصرف انرژی را در دست اجرا دارد. یکی از این برنامه‌ها، افزایش ظرفیت تولید برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر است.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه، تولید ۱۲ هزار مگاوات برق هدف‌گذاری شده، اما دولت در تلاش است این رقم را به ۳۰ هزار مگاوات برساند.

ظریف سرمایه نظام است

سخنگوی دولت در خصوص استعفای محمدجواد ظریف از سمت معاونت راهبردی رئیس‌جمهور، اظهار کرد: ظریف یک سرمایه ملی برای جمهوری اسلامی است و امیدواریم که تدبیری اتخاذ شود تا کشور از ظرفیت‌های عظیم او محروم نشود.

وی افزود: لایحه دو فوریتی اصلاح قانون انتصاب افراد در مشاغل حساس که توسط دولت به مجلس ارائه شده بود، به تصویب نرسید، اما همچنان در کمیسیون اجتماعی مجلس در حال بررسی است.

 تأکید دولت بر وفاق و ثبات اقتصادی

مهاجرانی در پایان نشست خبری خود، بار دیگر بر راهبرد وفاق در دولت چهاردهم تأکید کرد و گفت: دولت مصمم است که در مسیر حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی گام بردارد. تغییرات کابینه، استیضاح یا استعفا، دولت را از این راهبرد خارج نخواهد کرد و همچنان هدف اصلی ما، بهبود شرایط زندگی مردم و تثبیت شرایط اقتصادی کشور است.

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون