تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
زمان مطالعه: 6 دقیقه
کد خبر : 182254

یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس عنوان کرد:

ریسک‌های سیستماتیک مانع رشد بازار هستند

ریسک‌های سیستماتیک مانع رشد بازار هستند
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: رشد نرخ دلار به تنهایی نمی‌تواند بازار سرمایه را از رکود خارج کند و تا زمانی که تحولات سیاسی مثبت رخ ندهد، وضعیت بورس همچنان ناپایدار خواهد بود.

حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس، در خصوص وضعیت فعلی بازار سرمایه و پیش‌بینی روند آن تا پایان سال، اظهار داشت: به نظر نمی‌رسد تا پایان سال شاهد تحول خاصی در روند بازار سرمایه باشیم. علی‌رغم اینکه بازار از نظر بنیادی در نقاط ارزنده‌ای قرار دارد، اما ریسک‌های سیستماتیکی که بر بازار حاکم است، مانع از رشد قابل توجه آن شده است.

وی ادامه داد: تنها در صورتی که تحولات سیاسی باعث کاهش ریسک‌های سیستماتیکی شود، امکان رشد بیشتر وجود خواهد داشت. با وجود اینکه پیش‌بینی می‌شود عملکرد سه ماهه چهارم شرکت‌ها به دلیل افزایش نرخ دلار در بازار توافقی مثبت باشد، اما ریسک‌های سیستماتیک همچنان به عنوان مانعی برای رشد بازار باقی خواهد ماند.

وی با بیان اینکه ریسک‌های سیستماتیک در حال افزایش است و این مسأله می‌تواند باعث روند منفی تر بازار سرمایه در کوتاه‌مدت شود، تشریح کرد: به نظر نمی‌رسد در یک ماه آینده تحولات سیاسی خاصی رخ دهد که بتواند امیدواری یا بدبینی‌هایی ایجاد کند که مستقیماً بر بازار سرمایه تأثیر بگذارد. اگر چنین تحولی در سیاست‌های داخلی کشور رخ ندهد، پیش‌بینی می‌شود که افق سه تا شش ماه آینده بازار با روند منفی‌تر و بحرانی‌تر همراه باشد.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تأثیر افزایش نرخ دلار بر عملکرد شرکت‌ها نیز گفت: افزایش نرخ دلار قطعاً تأثیر مثبتی بر عملکرد شرکت‌های صادرات‌محور و شرکت‌هایی که درآمدهای ارزی دارند، خواهد داشت. به‌ویژه شرکت‌های پتروشیمی که عمدتاً صادرات محور هستند، از این افزایش بهره‌مند خواهند شد.

خبر مرتبط
ایران در برابر FATF؛ پشت پرده سیاست‌های FATF علیه ایران
ایران در برابر FATF؛ پشت پرده سیاست‌های FATF علیه ایران

آیا FATF در مسیر تصمیم‌گیری‌های مستقل باقی خواهد ماند یا سیاست‌های بین‌المللی بر عملکرد آن سایه انداخته‌اند؟

وی با بیان اینکه ریسک سیستماتیک که بر بازار حاکم است، اجازه نمی‌دهد روند متناسب با رشد دلار ادامه یابد، خاطرنشان کرد: افزایش نرخ دلار در حالی که منجر به افزایش سودآوری شرکت‌ها می‌شود، به دلیل وجود ریسک‌های سیاسی و اقتصادی، تأثیرات منفی بر بازار سرمایه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بازار سرمایه در تحولات سیاسی، معمولاً اولین جایی است که در بازارهای مالی آسیب می‌بیند، توضیح داد: تا زمانی که تحولات سیاسی مثبت در کشور رخ ندهد، این تأثیرگذاری دلار بر سودآوری شرکت‌ها و به تبع آن روند رشد قیمت سهام شرکت‌های صادرات‌محور ادامه نخواهد داشت.

وی ادامه داد: بحران‌های سیاسی باعث می‌شود که اوراق مالی ارزش خود را از دست بدهند، بنابراین ریسک سیستماتیک مانع اثرگذاری مثبت دلار بر بازار سرمایه خواهد شد.

میرمعینی در مورد توصیه به سهامداران مبتدی و افرادی که به تازگی وارد بازار شده‌اند نیز، تصریح کرد: اولین توصیه‌ این است که تحت تأثیر تبلیغات و شایعات رسانه‌های زرد قرار نگیرند. توصیه می‌کنم که به جای سرمایه‌گذاری مستقیم، از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری از جمله صندوق‌های درآمد ثابت یا صندوق‌های سهامی، سرمایه‌گذاری کنند. این صندوق‌ها توسط مدیران حرفه‌ای مدیریت می‌شوند که می‌توانند به‌موقع تصمیم‌گیری کنند و واکنش‌های مناسبی نسبت به تحولات بازار نشان دهند.

وی با بیان اینکه توصیه می‌کنم که سهامداران به‌ویژه در این دوره حساس، توجه ویژه‌ای به وضعیت سیاسی کشور داشته باشند، یادآور شد: از آنجا که تحولات سیاسی کشور بیشترین تأثیر را بر روی بازار سرمایه دارند؛ بنابراین تا زمانی که این اوضاع به ثبات نسبی نرسد، تحولات سیاسی به عنوان مهم‌ترین عامل تأثیرگذار بر بازار سهام خواهند بود.

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش