گزارش شهر بورس از بازدید معدن مس واحیا در خراسان رضوی؛
احداث کارخانههای کنسانتره با سرمایه ۳۰۰۰ میلیارد تومانی در دستور کار «واحیا»
به گزارش شهر بورس، خبرنگاران و سهامداران در بازدیدی از معدن مس شرکت واحیا در خراسان رضوی، در جریان آخرین تحولات و برنامههای توسعهای این مجموعه قرار گرفتند.
شهشهانیپور، مدیرعامل شرکت واحیا، به تشریح وضعیت معدن و برنامههای آتی پرداخت و به دو محدوده معدنی این شرکت در قاسمآباد و کدکن اشاره کرد اظهار داشت: سرمایهگذاری ما برای احداث کارخانههای کنسانتره حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان یا ۳۵ میلیون دلار برآورد شده است. بر اساس گزارشهای زمینشناسی، این محدوده دارای حداقل ۴۰ میلیون تن ذخیره با عیار بالای نیم درصد است.
شهشهانیپور با بیان اینکه تغییرات چی در پروانه بهرهبرداری معدن انجام شده است، تصریح کرد: پروانه اولیه بهرهبرداری ۳۰۰ هزار تن بود که با اکتشافات جدید به ۱.۳ میلیون تن افزایش یافت و در نهایت، آن را به ۵ میلیون تن ارتقا دادیم. این اقدام به معنای پرداخت حقوق دولتی بالاتر است، اما گام مهمی برای توسعه پایدار معدن به شمار میرود.
وی با تأکید بر رویکرد اقتصادی شرکت در فرآوری مس، افزود: ما تعهد کردهایم که کنسانتره را با عیار ۲۲ درصد تولید کنیم. این بدان معناست که برای تولید ۲۰ هزار تن کنسانتره، باید حداقل یک میلیون تن سنگ استخراج شود. فرآوری کنسانتره به سرمایهگذاری کمتری نسبت به تولید شمش یا کاتد نیاز دارد و ارزش افزوده مناسبی برای شرکت ایجاد خواهد کرد.
نشست خبری شرکت مجتمع صنایع و معادن احیاء سپاهان (واحیا) با حضور رئیس هیئت مدیره و نائب رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل این شرکت، صبح روز دوشنبه در تهران برگزار شد.
شهشهانیپور در پاسخ به پرسش خبرنگار شهر بورس در خصوص وضعیت این معدن در مقابل معادن بزرگی همچون سرچشمه، پاسخ داد: معادن سرچشمه بزرگ مقیاس و ویژه هستند، اما آنچه مسلم است تست این معدن بعد از بهرهبرداری میتواند معادلات منطقه را تغییر خواهد داد.
مدیرعامل واحیا در ادامه عنوان کرد: کارخانههای کنسانتره به صورت مدولار ساخته خواهند شد تا بتوانیم تولید را بهصورت تدریجی و در فازهای مجزا آغاز کنیم. هماکنون در مرحله انتخاب پیمانکار و اخذ مجوزها هستیم و امیدواریم کلنگزنی پروژه در ابتدای سال ۱۴۰۴ انجام شود. پیشبینی میشود اولین واحد هزار تنی در سال ۱۴۰۵ به بهرهبرداری برسد.
وی در خصوص منابع مالی پروژه گفت: تأمین سرمایه این طرح از طریق سود شرکت و منابع داخلی انجام خواهد شد. طی دو سال گذشته، میزان توزیع سود بین سهامداران معادل ۲۸ سال قبل شرکت بوده و علاوه بر آن، نقدینگی مازاد نیز برای سرمایهگذاری در این پروژه به کار گرفته میشود. در صورت نیاز، از تسهیلات بانکی نیز استفاده خواهیم کرد.
اهمیت استراتژیک مس در اقتصاد آینده
شهشهانیپور با اشاره به چشمانداز صنعت مس تأکید کرد: با ورود به عصر دیجیتال، تقاضا برای مس افزایش خواهد یافت و انتظار داریم قیمت این فلز در سطح بالایی باقی بماند. از اینرو، توسعه معادن مس یک استراتژی کلیدی برای سودآوری شرکت در آینده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شرکت واحیا با هدف حفظ و افزایش ارزش دارایی سهامداران، سرمایهگذاریهای جدیدی در حوزههای سودآور انجام میدهد. راهبرد ما این است که سبد سرمایهگذاری شرکت را به سمت حوزههایی با سودآوری بالا سوق دهیم و معدن مس یکی از مهمترین این پروژهها محسوب میشود.
برچسب ها :واحیا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0