هر آنچه که باید درباره روز تاریخی اقتصاد ایران بدانید؛
۹ ساعت پرالتهاب در جاده مخصوص/ در مجمع پرحاشیه ایران خودرو چه گذشت؟
به گزارش شهر بورس، مجمع فوقالعاده شرکت ایران خودرو امروز در حالی برگزار شد که میتوان این مجمع را عجیبترین مجمع چند سال اخیر با رکورد ۹ ساعته دانست. در جریان برگزاری مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده شرکت ایرانخودرو، اتفاقات بحثبرانگیزی رخ داد که این جلسه را به یکی از جنجالیترین مجامع تاریخ بازار سرمایه تبدیل کرد.
از انتشار اطلاعیهای متناقض در سامانه کدال تا قطع برق و سیستمهای پخش، تمامی این رخدادها باعث شد که سهامداران با چالشهای متعددی مواجه شوند. در نهایت، اعضای جدید هیئتمدیره این شرکت انتخاب شدند و کنسرسیوم بخش خصوصی توانست کنترل ایرانخودرو را به دست بگیرد.
اطلاعیه متناقض در کدال؛ برگزاری مجمع یا عدم برگزاری؟
امروز مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده ایرانخودرو که قرار بود از ساعت ۹ صبح آغاز شود، با تاخیر بیش از پنج ساعتی از عصر آغاز شد؛ آن هم در شرایطی که مدیران شرکت در آن حضور نداشتند.
دلیل این تاخیر، کارشکنیهای انجام گرفته شده از سوی مدیران کنونی شرکت بود که به نظر میرسد به هر قیمتی به دنبال جلوگیری از برگزاری مجمع بودند. در نهایت هم سهامداران بخش خصوصی با حضور بیش از 37.5 درصد راسا تصمیم به برگزاری مجمع فوق العاده ایران خودرو گرفتند.
مشتریان گرانقدر بانک سپه میتوانند برای وکالتی نمودن حسابهای خود و شرکت در طرح ثبتنام بهمنماه 1403 محصولات ایران خودرو به منظور خرید محصولات به این شرکت، به صورت غیر حضوری از طریق Vbank.banksepah.ir اقدام کنند.
دقایقی پس از رسمیت یافتن مجمع که با حضور بیش از ۵۰ درصد از صاحبان سهام خودرو برگزار میشد، اتفاق عجیب دیگری رخ داد و در یک حرکت عجیب ایران خودرو در کدال اطلاعیهای را منتشر کرد.
در این اطلاعیه آمده بود:
«خلاصه مجمع عمومي عادي بطور فوق العاده صاحبان سهام شرکت
براساس آگهی منتشره در سامانه کدال در تاریخ 1403/11/07 در خصوص دعوت به مجمع عمومی عادی بطور فوقالعاده راُس ساعت 09:00 روز چهار شنبه مورخ 1403/11/17 درمحل کيلومتر 12 بزرگراه شهيد لشگري (جاده مخصوص کرج) ، سالن اجتماعات شرکت ساپکو برگزار گردید و به حد نصاب قانونی نرسید»
این اطلاعیه در حالی منتشر که مجمع در حال برگزاری بود! نکته جالبتر هم اینجا بود که نامه منتشره به صورت دستنویس و با دو امضا در کدال بارگزاری شد.
این اطلاعیه، واکنشهای گستردهای را در میان فعالان بازار سرمایه و سهامداران به دنبال داشت. برخی از سهامداران این اقدام را نوعی کارشکنی در فرآیند برگزاری مجمع ارزیابی کرده و خواستار شفافسازی از سوی سازمان بورس شدند.
قطع برق و ایجاد اختلال در روند جلسه
در ادامه این رویدادها، برق سالن محل برگزاری مجمع قطع شد و سیستمهای پخش تصاویر از کار افتاد. این اتفاق موجب شد که جلسه برای دقایقی دچار اختلال شود. هرچند که میکروفنها مجدداً فعال شدند، اما سیستمهای پخش همچنان از دسترس خارج باقی ماندند.
سهامداران حاضر در مجمع، این اقدام را تلاش برای جلوگیری از برگزاری جلسه تلقی کردند، اما در نهایت با پیگیریهای صورتگرفته، جلسه ادامه یافت و رأیگیری انجام شد.
همین قطعی برق هم باعث شد که شمارش آرا به صورت دستی انجام گرفته و به شدت طولانی شود.
اعضای جدید هیئتمدیره ایرانخودرو
با وجود تمامی این حواشی و به هر نحوی که بود، انتخابات اعضای جدید هیئتمدیره برگزار و ترکیب تازهای برای مدیریت این خودروساز مشخص شد. بر اساس نتایج این انتخابات، کنترل ایرانخودرو به کنسرسیوم بخش خصوصی (متعلق به گروه کروز) رسید. اعضای جدید هیئتمدیره به شرح زیر هستند:
۱- شرکت خدمات گستر صبا انرژی ( صندوق بازنشستگی)
۲- شرکت سرمایه گنجینه ایرانیان (متحدان گروه بهمن و کروز)
۳- شرکت بهینه سازان بهمن (متحدان گروه بهمن و کروز)
۴- شرکت اعتبار آفرین (متحدان گروه بهمن و کروز)
۵- شرکت مدیریت سرمایه گذاری ملی ایران (ونیکی)
با این تغییرات، کنسرسیوم کروز که از مدتها پیش بهعنوان یکی از گزینههای اصلی تصاحب ایرانخودرو مطرح بود، توانست اکثریت هیئتمدیره را در اختیار بگیرد.
بیانیه تیم جدید؛ وعده تحول در صنعت خودرو
پس از اعلام نتایج انتخابات، کنسرسیوم سهامداران بخش خصوصی بیانیهای صادر کرد و تأکید داشت که بهبود کیفیت محصولات ایرانخودرو را در اولویت خود قرار خواهد داد.
در این بیانیه آمده است که مدیریت جدید، ظرف دو هفته آینده گزارشی از وضعیت مالی ایرانخودرو، بدهیهای شرکت، و تعهدات تحویل خودروهای پیشفروششده را منتشر خواهد کرد. همچنین، بر لزوم رفع مشکلات مالی و زیانهای انباشته ایرانخودرو که طی سالهای گذشته افزایش یافته، تأکید شده است.
مدیران جدید اعلام کردند که هدف آنها ارتقای جایگاه ایرانخودرو و بهبود رضایت مشتریان است. اما همچنان این سؤال مطرح است که آیا این تغییرات منجر به تحول واقعی در صنعت خودرو خواهد شد یا صرفاً یک جابهجایی قدرت میان گروههای اقتصادی پرنفوذ بوده است؟
تأثیر این تغییرات بر بازار سرمایه
تحولات مدیریتی در ایرانخودرو، تأثیر مستقیمی بر وضعیت سهام این شرکت در بازار سرمایه خواهد داشت. باید دید که واکنش بازار بورس به این جابهجایی چگونه خواهد بود و آیا سرمایهگذاران به آینده این شرکت با رویکرد جدید، خوشبین هستند یا خیر.
از سوی دیگر، انتظار میرود سازمان بورس و سایر نهادهای نظارتی، توضیحاتی درباره تناقض موجود در اطلاعیه کدال ارائه دهند و مشخص کنند که علت انتشار این اطلاعیه در میانه برگزاری جلسه چه بوده است.
یک روز تاریخی در اقتصاد ایران
با وجود اینکه برگزاری مجمع ایرانخودرو و واگذاری مدیریت آن به بخش خصوصی گامی مهم در راستای اجرای سیاستهای خصوصیسازی در کشور محسوب میشود، اما این مجمع اتفاقات تلخ و تاریک هم کم نداشت.
برخی جریانهای سیاسی و مدیران پیشین، تلاشهایی برای جلوگیری از برگزاری مجمع انجام دادند. اختلالات رخ داده در جلسه، از جمله قطع برق و انتشار اطلاعیه ضد و نقیض در کدال، این گمانه را تقویت کرد که برخی مایل به تغییر مدیریت این شرکت نبودهاند. با این وجود، سهامداران و اعضای کنسرسیوم بخش خصوصی موفق شدند مسیر واگذاری را ادامه دهند و ترکیب جدید هیئتمدیره را مشخص کنند.
امروز را میتوان بهعنوان یک نقطه عطف در مسیر خصوصیسازی اقتصاد کشور در نظر گرفت، اما تداوم این روند و موفقیت آن، به سیاستهای حمایتی و رفع چالشهای پیشرو بستگی خواهد داشت.
برچسب ها :ایران خودرو
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0