تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر : 177180

آخرین فرصت برای متقاضیان خودروهای وارداتی؛ مرحله پایانی عرضه اعلام شد

آخرین فرصت برای متقاضیان خودروهای وارداتی؛ مرحله پایانی عرضه اعلام شد
در مرحله پیشین عرضه خودروهای وارداتی، 1000 دستگاه خودرو به متقاضیان تحویل داده شد و 98 هزار نفر درخواست خرید ثبت کردند. این در حالی است که تصمیم جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام برای کاهش ارز تخصیصی و افزایش تعرفه واردات، تأثیرات قابل‌توجهی بر بازار خودرو خواهد داشت.

به گزارش شهر بورس، براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته آخرین مرحله عرضه خودروهای وارداتی در ۱۴۰۳ به زودی انجام خواهد شد.

در مرحله پیشین طرح عرضه خودروهای وارداتی که  از 17 دی تا 22 دی ماه اجرایی شد؛ 1000 دستگاه خودروی وارداتی در قالب ١6 مدل خودرو برای متقاضیان عرضه شد. در این دور از عرضه خودروهای وارداتی حدود 98 هزار نفر برای خرید خودروهای وارداتی، ثبت درخواست داشتند.

فروش خودروهای وارداتی در حالی انجام میشود که براساس تصمیم جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر کاهش ارز تخصیصی به واردات خودرو از 3.3 میلیارد یورو به 2 میلیارد یورو و افزایش تعرفه واردات از 60 درصد به 100 درصد، پیامدهای قابل‌توجهی بر بازار خودرو  خواهد داشت. این تصمیم در حالی اتخاذ شده که در سال‌های اخیر، سیاست‌های واردات خودرو تأثیر مثبتی بر بازار داشته و مانع از تبدیل خودرو به کالای سرمایه‌ای شده بود.

پیامدهای کاهش ارز و افزایش تعرفه

تصمیم به کاهش ارز تخصیصی و افزایش تعرفه واردات خودرو احتمالاً پیامدهای نامطلوبی خواهد داشت:

خبر مرتبط
چالش‌ها و فرصت‌های واردات خودرو در سال ۱۴۰۴/ آیا خودروهای وارداتی می‌توانند کسری بودجه دولت را جبران کنند؟
چالش‌ها و فرصت‌های واردات خودرو در سال ۱۴۰۴/ آیا خودروهای وارداتی می‌توانند کسری بودجه دولت را جبران کنند؟

افزایش تعرفه واردات خودرو و کاهش سقف ارزی به دو میلیارد یورو در سال ۱۴۰۴، بار دیگر به نگرانی‌ها درباره آینده بازار خودرو دامن زده است. در حالی که دولت به دنبال جبران کسری بودجه از طریق واردات خودرو است، بسیاری از کارشناسان معتقدند که این سیاست‌ها نه تنها به کاهش قیمت‌ها نمی‌انجامد، بلکه باعث تقویت انحصار خودروسازان داخلی خواهد شد.

افزایش قیمت خودروهای وارداتی: با توجه به افزایش شدید قیمت ارز از محدوده 60 به حدود 85 هزار تومان،  این تغییرات مستقیماً هزینه‌های واردات را افزایش داده و قیمت خودروهای خارجی را به‌طور قابل‌توجهی بالا خواهد برد.

بازگشت خودرو به کالای سرمایه‌ای: افزایش قیمت خودرو می‌تواند بار دیگر این کالا را به ابزاری برای سرمایه‌گذاری و سفته‌بازی تبدیل کند، روندی که در دو سال اخیر کنترل شده بود.

کاهش عرضه و کاهش رقابت: کاهش ارز تخصیصی و افزایش تعرفه، واردات خودرو را محدودتر کرده و رقابت در بازار را کاهش می‌دهد. این مسئله می‌تواند تأثیرات منفی بر کیفیت و قیمت خودروهای موجود در بازار بگذارد.

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش