تاریخ انتشار : جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 174606

پیش بینی استاد اقتصاد از آینده دلار؛ آیا قیمت ها به تعادل می رسند؟

پیش بینی استاد اقتصاد از آینده دلار؛ آیا قیمت ها به تعادل می رسند؟
یک استاد اقتصاد به تحلیل نوسانات اخیر دلار پرداخته و پیش‌بینی‌هایی از قیمت آینده آن مطرح کرده است.

به گزارش شهر بورس، وحید شقاقی با اشاره به نوسانات پیش آمده در بازار ارز گفت: نوسانات پیش آمده در بازار آزاد ارز قابل پیش بینی بود و دلیل آن به حضور ترامپ در کاخ سفید و اثرات روانی آن باز می‌گردد و مشخص بود که آمدن وی می‌تواند یک اثر منفی بر بازار ارز و طلای ایران داشته باشد که هم به انتظارات تورمی باز می‌گردد و هم به احتمال تشدید تحریم‌های نفتی و غیر نفتی مربوط می‌شود.

وی ادامه داد: در سه سال گذشته در دولت سیزدهم، با توجه به جنگ میان روسیه و اوکراین و همچنین، سیاست‌های آمریکا از شدت تحریم‌های ایران کاسته شد و ما به بالاترین میزان صادرات نفت در  ۱۰ سال گذشته رسیدیم که بالای حدود ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز بود. علاوه بر این در سال‌های گذشته نیز، قیمت نفت روندی صعودی داشت با این حال با پیروزی جمهوری خواهان و آمدن ترامپ این موضوع قابل پیش بینی بود که هم احتمال تشدید تحریم‌ها وجود داشته باشد و هم انتظارات تورمی افزایش پیدا کند و یک افق روشن نیز برای افزایش قیمت نفت در سال آینده وجود ندارد که می‌تواند بر ناترازی ارزی در کشور اثر گذار باشد که در نتیجه بر قیمت دلار نیز اثرگذار است.

قیمت تعادلی دلار ۷۳ تا ۷۴ هزار تومان است

این استاد اقتصاد خاطرنشان کرد: در مجموع قیمت تعادلی دلار بر پایه نظریه‌های تعیین قیمت در محدوده ۷۳ تا ۷۴ هزار تومان است و هر عددی که پایین‌تر از آن باشد منجر به خروج سرمایه شده و هر نرخی که بالاتر از آن باشد نیز خرید گران دلار محسوب می‌شود به عبارتی قیمت تعادلی دلار در همان محدوده ۷۳ تا ۷۴ هزار تومان است. با این حال وقتی از قیمت تعادلی صحبت می‌شود، احتمال تحریم و تورم در آن لحاظ نمی‌شود و با تشدید نا اطمینانی‌ها و سیاستگذاری‌های اقتصاد کلان ممکن است باعث شود که ارز از قیمت تعادلی فراتر رود و هرچه این نااطمینانی‌ها کاهش پیدا کند ارز دوباره به قیمت تعادلی خود باز می‌گردد مگر اینکه این نااطمینانی‌ها تداوم داشته باشد.

شقاقی افزود: بنابراین اگر نرخ ارز بالاتر از قیمت تعادلی باشد عملا به معنای آن است که در حال خرید ارز با قیمت گران هستیم به عنوان مثال با اینکه ارز یک کالا نیست و به فرض اینکه ارز را یک کالا در نظر بگیریم و فرض کنیم که قیمت یک کالا در حال حاضر ۷۳ هزار تومان است و آن را با نرخ ۸۳ هزار تومان بخریم به معنای آن است که ۱۰ هزار تومان آن کالا را گران‌تر از قیمت واقعی ان خریداری کرده‌ایم.

خبر مرتبط
قیمت دلار امروز 4 بهمن ماه 1403 + جدول
قیمت دلار امروز 4 بهمن ماه 1403 + جدول

قیمت دلار، یورو، پوند و سایر ارز‌ها امروز پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش