تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۹
زمان مطالعه: 8 دقیقه
کد خبر : 174118

با حضور نایب رئیس اتاق تبریز؛

امضای تفاهم نامه اتاق تبریز و دانشگاه ملی مهارت در کنسرسیوم اشتغال

امضای تفاهم نامه اتاق تبریز و دانشگاه ملی مهارت در کنسرسیوم اشتغال
ششمین کنسرسیوم تخصصی مهارت‌آموزی و اشتغال، با حضور استاندار آذربایجان‌شرقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، رئیس دانشگاه ملی مهارت، اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز و جمعی از مدیران واحدهای صنعتی برگزار شد و طی آن تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین اتاق بازرگانی تبریز و دانشگاه ملی مهارت به امضا رسید.

به گزارش شهر بورس، بهرام سرمست؛ استاندار آذربایجان شرقی، با بیان چالش‌های موجود در پیوند آموزش و صنعت اظهار داشت: ناترازی میان آنچه دانشگاه آموزش می‌دهد و آنچه صنعت به آن نیاز دارد، از مشکلات اساسی است. برای رفع این مشکل، باید کمیته‌های مشترک میان دانشگاه و صنعت تشکیل شود تا برنامه‌های آموزشی منطبق با نیازهای بازار کار طراحی شوند.

وی تأکید کرد: استان آذربایجان شرقی، به‌عنوان یکی از استان‌های صنعتی کشور، باید پیشرو در ایجاد پیوند میان دانشگاه و صنعت باشد. این مهم نیازمند تحقیقات جامع بازار کار، طراحی زیرساخت‌های مناسب مانند پارک‌های فناوری و ارائه مشوق‌های مالیاتی برای واحدهای صنعتی همکار است.

لزوم تحول در نظام آموزشی و صنعتی

مسعود بنابیان؛ نائب رئیس اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به نقش نیروی کار ماهر در صنعتی‌شدن کشور گفت: ما در دوره اخیر اتاق بازرگانی، با ۱۲ دانشگاه تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده‌ایم و تمام تلاش ما بر ایجاد ارتباط عمیق‌تر میان دانشگاه و صنعت متمرکز است. اما باید بپذیریم که ما هنوز صاحب یک برند صنعتی در دنیا نیستیم و این به دلیل کمبود نیروی کار ماهر است.

وی افزود: کشورهایی که امروزه صاحب صنعت شده‌اند، سرمایه‌گذاری‌های کلانی در تربیت نیروی کار ماهر انجام داده‌اند و این امر به آنها امکان داده است تا به تولیدکننده تکنولوژی و صنعت تبدیل شوند، نه واردکننده آن. در سال‌های پیش از انقلاب، بر اساس برنامه توسعه سوم، توانستیم با افزایش مهارت نیروی کار به بالاترین رشد اقتصادی دست یابیم. امروز نیز باید با درک نیازهای نسل جدید نیروی کار و ارائه آموزش‌های مهارت‌محور، این مسیر را ادامه دهیم.

خبر مرتبط
برخورد قاطع با قصور نمایندگان اتاق در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی
برخورد قاطع با قصور نمایندگان اتاق در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی

رئیس اتاق بازرگانی تبریز در نشست بررسی مشکلات هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی که با حضور نمایندگان اتاق در این هیئت‌ها تبریز برگزار شد، بر لزوم پایبندی نمایندگان اتاق به انجام وظیفه قانونی خود در صدور رای در پرونده های مالیاتی تاکید و اظهار کرد: در صورت کوتاهی و قصور نمایندگان اتاق از وظیفه قانونی خود، فوراً نسبت به لغو نمایندگی اقدام خواهیم کرد. عدم مطالعه دقیق پرونده، امضای برگه سفید رای، امضای برگه رای بدون نوشتن نظر خود، عدم دفاع از مودی علیرغم وجود مدارک و مستندات متقن از جمله مواردی است که در صورت اقدام توسط نمایندگان بند 3 معرفی شده از اتاق، با آنها برخورد خواهیم کرد.

تحول حکمرانی و پیوند علم و صنعت

سیدباقر شریف‌زاده؛ عضو هیئت نمایندگان  اتاق بازرگانی تبریز با تأکید بر اهمیت تطبیق آموزش و صنعت، گفت: فاصله بین انقلاب‌های صنعتی اول، دوم، سوم و چهارم به‌طور چشم‌گیری کاهش یافته است و این سرعت، نشان‌دهنده تغییرات سریع تمدنی است. کشورهایی که نتوانند دانشگاه و صنعت خود را بهینه و بهره‌ور کنند، در این موج تمدن عقب خواهند ماند.

وی تأکید کرد: برای ایجاد یک تحول اساسی، نیازمند اصلاح ساختارهای حکمرانی و دانشگاهی هستیم. باید بودجه‌هایی که در بخش‌های غیرضروری هدر می‌روند، به سمت دانشگاه‌ها هدایت شوند. آموزش‌های دانشگاهی نیز باید با موج‌های جدید تکنولوژی و تمدن همسو باشد. مهارت و علم باید در کنار هم رشد کنند و این وظیفه‌ای است که دانشگاه‌ها و آموزش‌وپرورش باید به عهده بگیرند.

دانشگاه ملی مهارت، بازوی توسعه صنعتی استان

احد بهشتی‌اصل؛ رئیس دانشگاه ملی مهارت واحد آذربایجان شرقی، با اشاره به نقش کلیدی این دانشگاه در تربیت نیروی کار ماهر گفت: دانشگاه ملی مهارت دوباره به اوج رسیده و حضور آن را می‌توان در خطوط مختلف صنعت مشاهده کرد. امروزه کمبود نیروی کار ماهر به یکی از بحران‌های اصلی کشور تبدیل شده و این دانشگاه با ارائه آموزش‌های علمی و عملی، مهارت‌های لازم برای حل مشکلات را نیز به دانش‌آموختگان منتقل می‌کند.

وی افزود: دانشگاه ملی مهارت با همراهی صنعت تلاش می‌کند تا نیازهای صنایع مختلف از جمله فولاد، صنایع غذایی و دیگر حوزه‌ها را تأمین کند. در این کنسرسیوم، ۴۱ واحد صنعتی اعلام همکاری کردند که در آینده اشتغال بیش از ۳۵ هزار دانش‌آموخته را رقم خواهند زد.

مهارت‌آموزی، کلید پیشرفت اقتصادی

صابر پرنیان؛ رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان، به اهمیت مهارت‌آموزی در توسعه اقتصادی پرداخت و گفت: کمبود نیروی کار ماهر یکی از موانع تولید در استان است. برای رفع این مشکل، باید آموزش‌های مهارت‌محور را گسترش دهیم و نگاه کارمندپروری را به نگاه مهارت‌محور تغییر دهیم.

وی افزود: نیروی انسانی ماهر به‌عنوان یک مزیت رقابتی در واحدهای تولیدی شناخته می‌شود و می‌تواند آینده‌ای پایدار در حوزه تولید ثروت ایجاد کند. بنابراین سرمایه‌گذاری در این حوزه، یکی از الزامات توسعه اقتصادی است.

حمایت از مهارت‌آموزی در دانشگاه ملی مهارت

غلامرضا زمانی؛ رئیس کل دانشگاه ملی مهارت، در این کنسرسیوم اعلام کرد:دانشگاه ملی مهارت به‌عنوان اصلی‌ترین دانشگاه آموزش مهارت‌محور در کشور، با داشتن بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو و ۱۸۹ دانشکده، تلاش می‌کند تا نیازهای بازار کار را تأمین کند. این دانشگاه با امکان اصلاح سرفصل‌های دروس و انطباق با نیازهای صنعت، بستری مناسب برای مهارت‌آموزی فراهم کرده است.

گفتنی است، در پایان این گردهمایی، تفاهم‌نامه‌ای میان دانشگاه ملی مهارت، اتاق بازرگانی تبریز و بخش خصوصی استان به امضا رسید. این تفاهم‌نامه بر توسعه مهارت‌آموزی، اشتغال‌زایی و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای ارتباط بهتر میان دانشگاه و صنعت تأکید دارد.

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش