تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۲
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 173716

کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس:

محدودیت دامنه اصلاح بورس را به ریزش تبدیل کرد

محدودیت دامنه اصلاح بورس را به ریزش تبدیل کرد
کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار در هر روند رشدی نیازمند نقاطی برای اصلاح است، اما محدودیت دامنه نوسان سه درصدی، اصلاح بازار را به ریزش تبدیل می‌کند که این امر برای بازار مطلوب نیست.

محمدرضا اعلمی، در گفت‌وگو با شهر بورس با اشاره به تحولات اخیر در دولت و تیم اقتصادی جدید، از افزایش وزن و اهمیت بازار بورس نسبت به بازارهای موازی خبر داد و اظهار داشت: با توجه به روی کار آمدن تیم جدید اقتصادی و تصمیمات کلان اقتصادی، تغییراتی در بورس ایجاد و سبب شد بازار سرمایه قوت بیشتری پیدا کرده و نسبت به بازارهای موازی مانند بانک و سایر بخش‌ها وزن بیشتری پیدا کند.

وی افزود: تصمیمات کلانی که اتخاذ شد، از جمله مسائل مربوط به نرخ بهره بانکی و نرخ تسعیر ارز، به تقویت این بازار کمک کرد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه به مسئله محدودیت دامنه نوسان سه درصدی اشاره کرد و گفت: یکی از نکات مهمی که بارها به آن اشاره کرده‌ایم، محدودیت دامنه نوسان سه درصدی است. این محدودیت باعث می‌شود رفتارهای احساسی معامله‌گران شدت گیرد و در کنار رشد شارپ، شاهد ریزش‌های شارپی نیز باشیم.

اعلمی ادامه داد: بازار در هر روند رشدی نیازمند نقاطی برای اصلاح است، اما محدودیت دامنه نوسان سه درصدی، اصلاح بازار را به ریزش تبدیل می‌کند که این امر برای بازار مطلوب نیست.

خبر مرتبط
نماد معاملاتی کيسون در بازار دوم فرابورس آغاز به کار می‌کند
نماد معاملاتی کيسون در بازار دوم فرابورس آغاز به کار می‌کند

نماد معاملاتی کيسون در بازار دوم فرابورس گشایش خواهد یافت. کارگزاران باید تا پایان روز دوشنبه 1 بهمن 1403 نسبت به تعیین کارگزار ناظر برای مشتریان خود اقدام کنند

وی افزود: اگر عللی که موجب اعمال دامنه نوسان محدود شدند، مانند مسائل منطقه‌ای و منازعات نظامی، برطرف شوند، دلیلی برای ادامه این محدودیت وجود ندارد و بهتر است که این محدودیت زودتر برداشته شود تا بازار از این مشکل رها شود.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه به موضوع عرضه‌ اولیه‌های روزهای گذشته پرداخت و گفت: زمانی که تقاضای واقعی در بازار وجود داشته باشد و پول به سمت بازار بیاید، بهترین زمان برای عرضه‌های اولیه خواهد بود. با این حال، بازار مثبتی که در ماه گذشته شاهد آن بودیم، به دلیل برخی تصمیم‌گیری‌های دستوری و حمایت‌های غیر طبیعی، زمان مناسبی برای شروع عرضه‌های اولیه نبود.

اعلمی ادامه داد: برای موفقیت در عرضه‌های اولیه، نیازمند روند کلی بازار مثبت همراه با حجم معاملات بالا و تقاضای واقعی هستیم.

وی در خصوص تحولات بین‌المللی و تاثیر آن بر بازار بورس ایران، خاطر نشان کرد: با روی کار آمدن آقای ترامپ، سناریوهای مختلفی پیش رو داریم. به نظر می‌رسد احتمالا تحریم‌های سختگیرانه ایالات متحده علیه ایران شدت پیدا کند که این می‌تواند منجر به افزایش نرخ دلار و تورم بیشتر شود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در این شرایط، بازار بورس از اثرات تورمی ناشی از افزایش نرخ دلار بهره خواهد برد و به نظر می‌رسد که شرکت‌ها و سهام دلاری مناسب‌ترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری باشند.

اعلمی در پایان به برخی از بخش‌های اقتصادی که پتانسیل رشد در سال آینده را دارند اشاره کرد و گفت: با توجه به اخبار موجود در خصوص پتروشیمی‌ها، پیش‌بینی می‌شود که محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و پالایشگاه‌ها در سال آینده پیشگام بازار باشند و شاهد یک بازار مثبت و خوب برای سال آتی باشیم.

نویسنده:

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش