تاریخ انتشار : یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۸
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 173288

احیای دریاچه ارومیه؛ مسئولیت مشترک تمامی نهادها و مردم

احیای دریاچه ارومیه؛ مسئولیت مشترک تمامی نهادها و مردم
جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز با محوریت «بررسی دور جدید تلاش‌های مربوط به احیای دریاچه ارومیه در دولت چهاردهم، با توجه به آخرین وضعیت بارش‌ها و چگونگی نقش‌آفرینی اتاق بازرگانی در آن »، با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی و اساتید دانشگاهی در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

به گزارش شهر بورس، بشیر جعفری؛ رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت احیای دریاچه ارومیه گفت: احیای این دریاچه یک الزام به شمار می‌رود که در صورت عدم تحقق آن، مشکلات جدی برای مردم استان و کشور به وجود خواهد آمد.

وی تاکید کرد: همه ما در قبال این دریاچه مسئول هستیم، هم مردم، هم نهادهای غیردولتی و هم نهادهای دولتی از جمله سازمان محیط زیست، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان جنگل‌ها و مراتع، دانشگاه‌ها و … باید در این زمینه نقش‌آفرینی کنند.

جعفری با بیان این مطلب گفت: البته منظور از احیای دریاچه ارومیه قطعا بازگشت به دوران پرآب و عادی نیست، اما همین که بتوانیم دریاچه را از حالت تهدید خارج کنیم، می‌توان گفت تا حدودی وضعیت دریاچه تثبیت شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز افزود: در حال حاضر برای احیای دریاچه ارومیه،  ۳ میلیارد متر مکعب آب نیاز است که با توجه به تحقیقات علمی، از سوی افراد متخصص، فنی و دلسوز، این امر محقق شدنی است.

خبر مرتبط
بررسی چالش های زیرساختی شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی در اتاق تبریز
بررسی چالش های زیرساختی شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی در اتاق تبریز

مشکلات شهرک‌های صنعتی استان آذربایجان‌شرقی، با حضور مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان، مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک سرمایه گذاری خارجی استان و رئیس کارگروه شهرک صنعتی کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز و جمعی از مدیران استانی و نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی تبریز بررسی شد.

وی ایجاد کمربند سبز در حاشیه دریاچه ارومیه را یکی دیگر از عوامل موثر در راستای تغییر اقلیم منطقه عنوان کرد.

جعفری ضمن اشاره به تاکید رئیس جمهور مبنی بر اولویت احیای دریاچه ارومیه، با محوریت استان‌های آذربایجان‌شرقی و آذربایجان‌غربی ادامه داد: در این زمینه لازم است تا تمام آیتم‌ها و اولویت‌بندی‌ها توسط نهادهای مربوطه مطرح شده و هر یک از نهادها با تعیین اهداف و الگو به صورت علمی و کارشناسی‌شده، برنامه‌های خود را اجرایی کنند.

وی تحقق این امر را مستلزم مدیریت یکپارچه و مطالبه‌گری هم از سوی بخش خصوصی و هم توسط بخش دولتی دانست.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز با تاکید بر اینکه نباید بحث کسب و کار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به دست فراموشی سپرده شود، افزود: نباید احیای دریاچه ارومیه به مسیری برود که کسب و کارها از بین رفته و به دنبال آن مهاجرت از این منطقه افزایش یابد، بلکه باید سعی کنیم با روش‌هایی جایگزین از جمله توسعه دامداری سنتی و صنعتی در حاشیه این دریاچه که به دلیل تامین نهاده‌ها و علوفه از خارج از کشور، نیاز به مصرف آب  ندارند (آب مجازی)، می‌توان اشتغال منطقه را حفظ کرد.

گفتنی است در ادامه این جلسه، حاضران به بیان نظرات خود در رابطه با احیای دریاچه ارومیه پرداختند.

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش