یک کارشناس بازار سرمایه به شهر بورس پاسخ میدهد؛
دلیل فروش سنگین حقوقی در شستا چه بود؟
مهدی ساسانی در گفتوگو با شهر بورس، درباره رفتار حقوقیها در معاملات امروز بازار سهام، اظهار داشت: ما امروز در تابلوی معاملات، چه در سمت خرید و چه در سمت فروش، شاهد فعالیت گسترده حقوقیها بودیم. در نمادهایی که در محدوده منفی سه درصد معامله میشدند، حقوقیها در سمت خرید فعالتر بودند، اما اگر نمادی به سمت مثبت یا صف خرید حرکت میکرد، حقوقیها در سمت فروش فعالیت خود را گسترش میدادند.
وی با اشاره به عرضه صف خرید نماد شستا توسط حقوقیهای این نماد، خاطرنشان کرد: در نماد شستا شاهد فروش گسترده حقوقی از صف خرید تا محدوده صفر تابلو بودیم. این موضوع تداعی میکرد که حقوقیها در نظر دارند اجازه ندهند این نماد صف خرید تشکیل دهد یا معاملات مثبتی را تجربه کند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: این نوع حرکتها باعث میشود که هیجان خرید و هیجان مثبت از تابلوی معاملات گرفته شود، اما با توجه به اینکه در سمت خرید و در محدوده منفی، خریدهایی در نمادهای متنوع انجام میشد، این ذهنیت ایجاد میشود که خریدار در تابلوی معاملات وجود دارد. با این حال، حقوقیها تلاش میکنند در کوتاهمدت از ایجاد هیجان مثبت خودداری کنند تا سهمها در محدوده منفی حجم بخورند و به نوعی فروشندگان را مجبور به عرضه در قیمتهای پایینتر کنند.
ساسانی در پاسخ به این پرسش که «دلیل این نوع عرضه از سمت حقوقیها چیست؟»، گفت: طبیعتا نمیتوان گفت مقاصد خاصی پشت این نوع خریدوفروشها از سوی حقوقیها وجود دارد، چراکه اطلاعات تکمیلی در این مورد در دسترس نیست. آنچه از تابلوی معاملات استنباط میشود این است که حقوقیها تلاش دارند صفهای فروش را متعادل کنند، در محدوده منفی خرید انجام دهند و از مثبت شدن نمادهای مطرح بازار مانند ایرانخودرو و شستا جلوگیری به عمل بیاورند.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: ورود مستقیم سرمایهگذاران خارجی به بخشهای مختلف اقتصاد میتواند به افزایش تولید کمک کند. در صورت تحقق این موارد، سودآوری شرکتها رشد قابلتوجهی خواهد داشت و بر جذابیت بازار سرمایه تأثیر مثبتی میگذارد.
وی در واکنش به این موضوع که «آیا میتوان این رفتار را سیگنالی برای افت بورس در نظر گرفت؟»، یادآور شد: این نوع فعالیت را نشانهای از ریزش بازار نمیدانم. با توجه به رشدی که بازار از آبان ماه تا اواسط دی ماه تجربه کرده، طبیعی است که در این مقطع اصلاح قیمتی صورت بگیرد و سهام دستبهدست شود. این فرآیند میتواند بازار را برای صعود بعدی که احتمالا در بهمن و اسفند ۱۴۰۳ و بهار ۱۴۰۴ رخ خواهد داد، آماده کند.
برچسب ها :کارشناس بازار سرمایه ، مهدی ساسانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0