قیمت خودرو به کجا می رود؟ نگاهی به وضعیت بازار
به گزارش شهر بورس، همانطور که انتظار میرفت، بازار خودرو در هفته جاری شاهد روند صعودی ملایمی بود. تغییرات مرتبط با منبع تأمین ارز خودروسازان از نرخ نیمایی به سامانه مبادلهای، در کنار افزایش قیمت ارز در این سامانه، تأثیراتی مستقیم بر قیمت محصولات تولیدی گذاشته است. اما این تغییرات تا چه حد میتواند بر بازار خودرو اثرگذار باشد؟
مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو، در گفتوگو با تجارتنیوز وضعیت فعلی این بازار را تحلیل کرده و ابعاد گوناگون آن را بررسی کرده است.
تغییر آپشنها؛ ابزاری برای تنظیم قیمت خودرو
فرزانه با اشاره به رویکرد معمول خودروسازان برای افزایش قیمت، تأکید کرد که معرفی مدلهای جدید همراه با تغییر در آپشنها و استانداردهای خودرو از روشهای رایج اصلاح قیمت است. به گفته او، این رویکرد بار دیگر در دستور کار یکی از خودروسازان داخلی قرار گرفته است.
این کارشناس افزود: حذف یا معرفی مدلهای جدید، اصلاحات ساختاری، و سیاستگذاریهای جدید قیمتگذاری از دیگر اقدامات اخیر در این زمینه بوده که اثرات آن در هفتههای آتی به خودروهای مونتاژی نیز خواهد رسید. اما ظهور این افزایش قیمتها در بازار آزاد به قدرت خرید مصرفکنندگان و واکنش آنان به تورم بستگی دارد.
مدیرانخودرو شرایط فروش جدیدی برای ۵ مدل خودروی خود ارائه کرده است. این شرایط شامل فروش نقدی و اقساطی با تحویل فوری و اقساط بلندمدت است.
اثر سیاستهای ارزی بر بازار
فرزانه در ادامه تصریح کرد: سیاستهای ارزی جدید موج افزایش قیمت را از سوی خودروسازان آغاز کرده و پیشبینی میشود این موج به زودی واردکنندگان و مونتاژکاران را نیز تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، رکود تورمی حاکم بر بازار خودرو شرایطی دشوار برای مصرفکنندگان ایجاد کرده است.
رفتار مصرفکنندگان در بازار نشان میدهد که بسیاری از آنها همچنان به دنبال بررسی اوضاع هستند و خریدها غالباً محدود به نیازهای جزئی شده است. این رویکرد موجب شده که معاملات بزرگی در بازار خودرو به ندرت صورت گیرد.
خودرو همچنان یک کالای سرمایهای
این کارشناس با انتقاد از سیاستهای عرضه خودروهای وارداتی گفت: مشکلات موجود در سیستم ثبتنام خودروهای وارداتی، نگاه سرمایهای مصرفکنندگان به خودرو را تشدید کرده است. طبق آمار، حدود 90 هزار نفر برای خرید تنها 10 هزار خودرو وارداتی ثبتنام کردهاند که این امر تقاضای کاذب را در بازار افزایش میدهد.
در نهایت، فرزانه پیشبینی کرد که اثرات افزایش قیمت ارز و سیاستهای اصلاحی خودروسازان به تدریج به بخشهای دیگر بازار سرایت خواهد کرد. با این حال، رکود تورمی حاکم بر بازار، آیندهای مبهم را برای معاملات خودرو رقم زده و پیشبینی روند آتی قیمتها را دشوارتر از همیشه کرده است.
برچسب ها :قیمت خودرو
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0