تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۰
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 172403

در میز تجاری روسیه در اتاق تبریز مطرح شد؛

موافقت نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا؛ فرصتی برای افزایش صادرات

موافقت نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا؛ فرصتی برای افزایش صادرات
پنجمین میز تجاری روسیه با محوریت جمع‌بندی مباحث مطرح شده در جلسات قبلی و ارائه عملکردی از اقدامات صورت گرفته در راستای حل مشکلات و چالش‌های مطرح شده در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

به گزارش شهر بورس، در ابتدای جلسه سید یوسف حسینی؛ رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز، با تاکید بر اینکه روسیه بازار بزرگی برای محصولات استان محسوب می‌شود، افزود: محصولات غذایی، مصالح ساختمانی، کیف، کفش و چرم از جمله مزیت‌های صادراتی استان به این کشور به شمار می‌روند، اما آنچنان که باید تاکنون نتوانسته‌ایم از این فرصت بهره ببریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 33 الی 35 درصد اجناس «Food City» در روسیه از ایران تامین می‌شود، بر لزوم تمرکز بیشتر برای توسعه تجارت در این زمینه تاکید کرد.

حسینی با اشاره به موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: به واسطه این موافقتنامه فرصت مناسبی برای ما فراهم شده است و باید برای بهره‌گیری بیشتر از این موافقتنامه تدابیر اساسی هم توسط رایزن بازرگانی ایران در این کشور، هم اتاق‌‌ بازرگانی ایران و تبریز اندیشیده شود.

وی در پایان خواستار اهتمام تمامی اعضای میز تجاری روسیه برای عضویت در اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه شد.

خبر مرتبط
در کشور ما، نه مصرف‌کننده و نه تولیدکننده، حمایت نمی‌شوند
در کشور ما، نه مصرف‌کننده و نه تولیدکننده، حمایت نمی‌شوند

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به اینکه بزرگترین حمایت از تولیدکنندگان باید از دو طريق انجام گیرد، گفت: اول؛ باید قیمت تمام شده کاهش یابد و دوم؛ خدمات و کیفیت مناسبی ارائه شود تا مصرف‌کننده و تولیدکننده به صورت توامان منتفع شوند.

سهند شهبازی؛ مسئول امور بین‌الملل اتاق تبریز در این نشست به تشریح اقدامات صورت گرفته در رابطه با مشکلات طرح شده طی جلسات قبلی پرداخت.

وی با بیان اینکه طی جلسات قبلی، بحث رفع تعهد ارزی و نقل و انتقال پول به عنوان مشکل اساسی تجارت با کشور روسیه مطرح شده بود، افزود: این مشکلات به صورت ملی بوده، با این حال مکاتبات و پیگیری‌های لازم در این میز از مراجع کشوری صورت گرفته است.

شهبازی همچنین از پیگیری ایجاد پرواز مستقیم تبریز- مسکو- تبریز خبر داد و گفت: در این زمینه ایرلاین‌های هر دو کشور اعلام آمادگی کرده‌اند، اما شرط اصلی تحقق این امر، ارائه تضمین برای تکمیل ظرفیت حداقل نصف سیت­های هر پرواز است، چراکه برقراری پرواز مستقیم نیازمند توجیه اقتصادی برای شرکت‌های هواپیمایی است.

محمدنقی هنربر؛ رئیس اداره بازرگانی اداره کل صمت استان آذربایجان‌شرقی، ضمن تشریح نمای کلی تجارت استان با روسیه گفت: در 8 ماهه نخست سال جاری، تجارت استان با این کشور روند نزولی داشته است و این امر به‌خصوص در رابطه با محصول پسته و کشمش کاملا محسوس است.

رحیم روایی؛ نماینده معاونت اقتصادی استانداری آذربایجان‌شرقی، وظیفه اصلی بخش خصوصی را مطالبه‌گری دانست و افزود: فعالان اقتصادی باید تمام مشکلات را با مسئولین استانی و کشوری در میان گذاشته و تا حصول نتیجه پیگیری کنند.

وی با اشاره به مزیت‌های رقابتی استان در حوزه تجارت با کشور روسیه، ابراز امیدواری کرد: امیدواریم موافقتنامه تجارت ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا اجرایی شود تا شاهد صفر شدن تعرفه بیش از 80 درصد کالاها پس از آن باشیم.

روایی بر لزوم خروج از تجارت سنتی و حرکت به سمت شیوه‌های نوین در حوزه تجارت تاکید کرد و افزود: در حال حاضر بیشتر تولیدکنندگان و تجار استان ما، به روش سنتی در بازارهای بین‌المللی فعالیت می‌کنند که این امر مانع از توسعه فعالیت آن‌ها می‌شود.

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش