تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۵
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 171053

رکود تورمی یا جهش قیمتی؟ پیش‌بینی بازار خودرو ایران در پایان دی‌ماه

رکود تورمی یا جهش قیمتی؟ پیش‌بینی بازار خودرو ایران در پایان دی‌ماه
بازار خودرو ایران همچنان درگیر رکود تورمی است. اما آیا با افزایش نرخ ارز مبادله‌ای و تغییر سیاست‌های ارزی، جهشی در قیمت خودروها رخ خواهد داد؟

به گزارش شهر بورس، بازار خودرو ایران در هفته چهارم دی‌ماه ۱۴۰۳ همچنان تحت تأثیر رکود تورمی قرار دارد. با وجود افزایش نرخ ارز مبادله‌ای و حذف ارز نیمایی، قیمت‌ها در بازار خودرو تاکنون واکنش قابل‌توجهی نشان نداده‌اند. اما کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که اثرات این تغییرات به زودی آشکار خواهد شد.

رکود تورمی؛ عامل اصلی بازار بی‌جان خودرو

بازار خودرو ایران طی ۱۰ ماه گذشته با رکود تورمی شدیدی روبه‌رو بوده است. این رکود، حتی افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروها و نوسانات ارزی را نیز کم‌اثر کرده است. مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو، معتقد است که این رکود نمی‌تواند طولانی‌مدت باقی بماند و با افزایش نرخ ارز مبادله‌ای، فشار قیمتی به بازار خودرو وارد خواهد شد.

افزایش نرخ ارز مبادله‌ای؛ عاملی جدید در قیمت‌گذاری خودروفرزانه با اشاره به رشد نرخ ارز مبادله‌ای به کانال ۷۰ هزار تومان گفت:

«افزایش نرخ ارز مبادله‌ای در هفته‌های اخیر تأثیر خود را بر قیمت خودروهای مونتاژی و وارداتی نشان داده است. به همین ترتیب، انتظار می‌رود که سایر خودروها نیز از این تغییرات تأثیر بگیرند.»

خبر مرتبط
افت قیمت کارخانه محصولات ایران خودرو / کاهش قابل توجه 6 محصول
افت قیمت کارخانه محصولات ایران خودرو / کاهش قابل توجه 6 محصول

قیمت درب کارخانه ۶ محصول ایران خودرو کاهش یافت.

وی افزود که مشکلات سامانه مرکز ارز مبادله‌ای همچنان مانع روان‌سازی فرآیند تأمین ارز خودروسازان است که این موضوع بر عرضه و قیمت‌گذاری خودروها اثرگذار است.

مشکلات عرضه خودروهای وارداتییکی دیگر از مشکلات فعلی بازار، عرضه نامناسب خودروهای وارداتی است. فرزانه اظهار داشت:

«تغییرات مداوم مدل‌ها و قیمت‌ها، سردرگمی مصرف‌کنندگان را افزایش داده است. این وضعیت، علاوه بر تعمیق رکود در بازار، موجب کاهش اعتماد عمومی نیز شده است.»

جمع‌بندی

با توجه به وضعیت کنونی، بازار خودرو همچنان درگیر رکود تورمی است. اما با افزایش نرخ ارز مبادله‌ای و تغییر سیاست‌های ارزی، انتظار می‌رود که تأثیر این عوامل در هفته‌های آینده بر بازار نمایان شود. عرضه نامناسب خودروهای وارداتی نیز یکی از چالش‌های اصلی بازار است که رفع آن می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند.

منبع: تجارت نیوز

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش