آشنایی با صندوقهای مختلط و نحوه عملکرد آنها
به گزارش شهر بورس، در ماههای اخیر بازار سرمایه رشد چشمگیری را ثبت کرده است. به همین دلیل افراد زیادی قصد دارند وارد بازار سهام شوند تا بتوانند از رشد این بازار در روزهای آینده بهرهمند شوند. اما در میان این سرمایهگذاران، افراد زیادی هستند که تمایل ندارند ریسک خرید سهام را بپذیرند. به همین دلیل است که به دنبال روش سرمایهگذاری هستند که ریسک سرمایهگذاری کمتری نسبت به سهام داشته باشد اما همچنان بتوانند سود مناسبی نیز از این بازار کسب کنند. صندوقهای مختلط به دلیل ویژگیهای خاصی که دارند میتوانند برای این سرمایهگذاران مفید باشند. در ادامه به بررسی صندوقهای مختلط و نحوه عملکرد آنها میپردازیم.
صندوق مختلط چیست؟
صندوقهای مختلط یکی از ابزارهای سرمایهگذاری در بورس هستند. این صندوقها سرمایه خرد افراد جامعه را جمعآوری میکنند و آنها را در سهام، حق تقدم سهام و اوراق درآمد ثابت سرمایهگذاری میکنند.
ویژگیهای شاخص صندوق مختلط
صندوق مختلط به دلیل ویژگیهایی که دارد مورد توجه بسیاری از سرمایهگذاران قرار گرفته است. این صندوق به دلیل ساختار خاص خود تا حد زیادی ریسک سرمایهگذاری در بورس را کاهش میدهد و امکان سود بردن از آن را نیز برای افراد فراهم میکند.
صندوق مختلط همانند سایر صندوقهای سرمایهگذاری دارای یک سبد سرمایهگذاری است که از سهام، حق تقدم سهام و اوراق درآمد ثابت و سپرده بانکی تشکیل شده است. با این حال، صندوقهای مختلط یک تفاوت اساسی با سایر صندوقهای سرمایهگذاری دارد.
شاهین و سورن پلاس دو مدل برجسته از خانواده ایرانخودرو هستند که در بازار ایران رقابتی داغ دارند. این دو خودرو با ویژگیها و مشخصات فنی متفاوت، نیازهای مختلف کاربران را پاسخ میدهند. در این مقاله، به مقایسه ویژگیهای فنی، طراحی و قیمت این دو مدل خواهیم پرداخت تا تصمیمگیری آسانتر شود.
طبق اساسنامه این صندوقها، درصد سهام موجود در سبد سرمایهگذاری صندوق مختلط حداقل 40 و حداکثر 60 درصد است. از سوی دیگر حداقل درصد در نظر گرفته شده برای اوراق درآمد ثابت و سپرده بانکی 40 درصد و حداکثر آن 60 درصد است. یعنی سبد سرمایهگذاری صندوق مختلط میتواند شامل 40 درصد اوراق درآمد ثابت و 60 درصد سهام باشد یا اینکه این سبد سرمایهگذاری میتواند شامل 60 درصد سهام و 40 درصد اوراق با درآمد ثابت باشد. داشتن نسبتی بین 40 تا 60 درصد در هر کدام از این موارد هم امکانپذیر است.
مدیریت حرفهای صندوق
یکی از ویژگیهای بارز صندوقهای مختلط مدیریت حرفهای آن است. مدیر صندوق با دانش اقتصادی، مالی و معاملاتی که دارد روزانه به بررسی و رصد سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس میپردازد. این کار باعث میشود سهام شرکتهایی که پتانسیل سودآوری دارند وارد سبد سرمایهگذاری صندوق شوند. در نتیجه احتمال رشد قیمت واحدهای صندوق افزایش پیدا میکند. از سوی دیگر، به دلیل این که صندوق مختلط این توانایی را دارد که نسبتهای خاصی از سهام و اوراق درآمد ثابت را داشته باشد، مدیر صندوق بنا به تشخیص خود و شرایط مختلف، برای رشد بیشتر قیمت واحدهای صندوق و جلوگیری از زیان بیشتر، سهم سهام و اوراق درآمد ثابت را در سبد سرمایهگذاری صندوق تغییر میدهد.
نقدشوندگی مناسب
یکی از دلایل اصلی که سرمایهگذاران علاقمند به خرید صندوق های سرمایه گذاری از جمله صندوق مختلط هستند، نقدشوندگی خوبی است که این صندوقها دارند. نقدشوندگی مناسب باعث میشود سرمایهگذاران در زمانی بازار روند صعودی یا نزولی شدید دارد در صف خرید یا صف فروش قرار نگیرند. صندوق مختلط به دو دسته صدور و ابطالی و قابل معامله در بورس تقسیم میشود. هر دو نوع صندوق نقدشوندگی خوبی دارند.
ریسک کم در برابر بازدهی بالا
سبد سرمایهگذاری صندوق مختلط به گونهای است که شرایطی را برای سرمایهگذاران فراهم میکند تا بتوانند بازدهی معقولی را در ازای ریسک کم بدست بیاورند. چون مدیر صندوق مختلط میتواند تا 60 درصد از سبد سرمایهگذاری صندوق را به سهام و 40 درصد باقی مانده را به اوراق با درآمد ثابت اختصاص دهد، در شرایطی که بازار روند صعودی داشته باشد قیمت واحدهای صندوق مختلط بیشتر از صندوق درآمد ثابت بازدهی خواهند داشت. اما در حالتی که بازار روند نزولی داشته باشد به دلیل اینکه بخش زیادی از صندوق مختلط به اوراق درآمد ثابت اختصاص دارد، افت کمتری نسبت به صندوقهای سهامی و شاخص کل بورس را تجربه میکند. در نتیجه سرمایهگذاران صندوق مختلط میتوانند با ریسک کمتر، سود معقولی را بدست بیاورند.
صندوق مختلط مناسب کدام سرمایهگذاران است؟
سبد سرمایهگذاری صندوق مختلط ترکیبی از سهام و اوراق درآمد ثابت است. به بیان سادهتر، اگر بخواهیم ریسکپذیری و ریسکگریزی را تحلیل کنیم، صندوق سهامی تقریبا در ابتدای بازه و صندوق درآمد ثابت تقریبا در انتهای بازه قرار میگیرند. در این چارچوب، صندوق مختلط در میانه بازه قرار میگیرد. به همین دلیل است که این صندوق برای سرمایهگذارانی مناسب است که ریسکپذیری متوسطی دارند یا میانهرو محسوب میشوند. به عبارت دیگر، این صندوق برای سرمایهگذارانی مناسب است که تمایلی به پذیرش ریسک سرمایهگذاری صندوق سهامی ندارند اما در عین حال میخواهند سوددهی بیشتری نسبت به صندوق درآمد ثابت کسب کنند. به این ترتیب، بهترین گزینه برای چنین سرمایهگذارانی، صندوق مختلط است.
در نهایت باید اشاره کرد که نوع خاصی از صندوقهای مختلط نیز وجود دارند که به صندوقهای تضمین اصل سرمایه معروف هستند. این صندوقها همین ساختار را دارند اما تفاوتشان با صندوقهای مختلط رایج آن است که به شرط این که مدت زمان مشخصی اقدام به نگهداری واحدهای آن صندوق کنید، شرط تضمین اصل سرمایه برای شما فعال میشود. به این ترتیب، اگر به هر دلیلی قیمت هر واحد صندوق به کمتر از میزان خرید شما برسد، شما باز هم اصل سرمایه خود را دریافت میکنید و سرمایه اسمی شما تغییری نمیکند.
نحوه خرید صندوقهای مختلط
صندوقهای مختلط بسته به نوع معاملاتی که دارند به دو دسته تقسیم بندی میشوند: صندوقهای مختلط صدور و ابطالی و صندوقهای مختلط قابل معامله در بورس.
برای خرید صندوقهای مختلط قابل معامله در بورس، سرمایهگذاران ابتدا باید در سامانه سجام ثبتنام کنند و مراحل احراز هویت را انجام دهند. پس از ثبتنام در سامانه سجام، سرمایهگذاران باید در یکی از کارگزاریهای کشور ثبتنام کنند و کد بورسی دریافت کنند. بعد از دریافت کد بورسی باید در پنل کارگزاری نماد صندوق مورد نظر را جستجو کنند و خرید خود را در زمان باز بودن بازار انجام دهند.
برای خرید صندوق مختلط صدور و ابطالی، سرمایهگذاران باید راه متفاوتی را طی کنند. این سرمایهگذاران باید بعد از ثبتنام در سامانه سجام، وارد سایت صندوق مختلط شوند یا این که از طریق اپلیکیشن گروه مالی که صندوق را تاسیس کرده است، اقدام به سرمایهگذاری در صندوق مختلط مورد نظر خود کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0