حسیننیا در گفتوگو با شهر بورس مطرح کرد:
سقفهای جدید در انتظار بورس/ ورود نقدینگی همچنان ادامه دارد
حسن حسیننیا، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با شهر بورس در خصوص روند صعودی اخیر این بازار اظهار داشت: میتوان گفت بازار سرمایه در یک و نیم ماه گذشته روند صعودی را در پیش گرفته و توانسته سقفهای مهمی را هم بشکند. حتی امروز هم شاهد این بودیم که شاخص کل به کانال بین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار و ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار واحد نفوذ کرد و عملاً در آستانه شکستن سقف ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار واحد هم قرار گرفت.
وی افزود: این روند با افزایش ارزش معاملات، چرخش نقدینگی و در عین حال دست به دست شدن سهام به خصوص در شرکتها و صنایع بزرگ همراه بوده است. یعنی ما شاهد یک چرخش نقدینگی در کلیه صنایع بزرگ اعم از دلاری و ریالی بودهایم و این همراهی افزایش قیمت و معاملات میتواند نشانهای مثبت برای بازار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار در این یک و نیم ماه تجربیاتی را جلوی روی سهامداران قرار داد که با مقطع حدود سه سال گذشته متفاوت بود. یعنی در یک و نیم ماه، برخلاف سه سال گذشته، افزایش عرضهها لزوماً با تشکیل صفهای فروش سنگین همراه نبوده و عموماً توسط تقاضا پاسخ داده شد. این موضوع نشان میدهد که پول و نقدینگی همچنان وارد بازار میشود.
حسیننیا در رابطه با ورود نقدینگی به بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در خصوص منشأ این پول، با توجه به تراز معاملات اشخاص حقیقی که روزانه رصد میشود، میتوان دید که یک همبستگی بین خروج نقدینگی از صندوقهای درآمد ثابت و ورود آن به بازار سهام وجود دارد. بنابراین میتوان گفت بیشترِ پولی که فعلاً در بازار سرمایه وجود دارد، پول افرادی است که بازار سرمایه را میشناسند و ممکن است مدتی غیرفعال بوده و الان فعال شده باشند.
فردا با تعطیلی مدارس و ادارات تهران، بانکها و بورس به فعالیت خود ادامه خواهند داد و خدمات مالی بدون تغییر برقرار است.
وی با اشاره به افزایش ارزش معاملات در روزهای اخیر گفت: افزایش ارزش معاملات خواسته و مطلوب سازمان بورس، وزارت اقتصاد و دولت است، چرا که با افزایش ارزش معاملات میتوانند عرضههای اولیه و خصوصیسازی را اجرایی کنند. بنابراین میتوانیم افزایش ارزش معاملات را هم عنصری مطلوب برای رشد بازار بدانیم. در ادامه، برای اینکه بتوانیم شاهد ورود شرکتهای بزرگ به بورس باشیم، باید منتظر صعود ارزش معاملات به کانال بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان نیز باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: احتمالاً در این حالت، باید افراد جامعه و سرمایهگذارانی که آشنایی کمتری با بورس دارند یا از سال ۱۳۹۹ به بعد فعالیت نداشتند، دوباره وارد بورس شوند. در خصوص این مسأله هم سازمان بورس باید تدابیری بیاندیشد که مشکلات سال ۱۳۹۹ تکرار نشود.
حسیننیا ادامه داد: در بحث ارزندگی و فاکتورهای بنیادی مانند نرخ ارز و اصلاحات مربوط به نرخ نیما که به بازار توافقی تبدیل شده، در کنار سایر پارامترها و عقبماندگیهایی که بازار سرمایه در سالهای گذشته داشته، میتوان گفت تکرار مشکلات گذشته تقریباً دور از ذهن است.
وی در خصوص آینده بازار نیز گفت: باید دید در ادامه چه اتفاقی رخ میدهد و جریان ورود شرکتهای جدید چگونه خواهد بود. اگر شرکتهای ارزنده و بزرگ با ارزشگذاری مناسب به بازار سرمایه ورود کنند، قطعاً جذابیت بازار افزایش مییابد و حداقل در بازه میانمدت و چندماهه، غیر از ریسکهای سیستماتیک، ریسک خاصی برای بازار سرمایه متصور نیستم.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در حال حاضر فقط رویکرد شکستخورده قیمتگذاری دستوری دولت میتواند پاشنه آشیل بازار باشد. در غیر این صورت، اگر اصلاحات ساختاری که در اقتصاد کشور در حال اجراست—مانند موضوع بازار ارز یا خروج دولت از مدیریت شرکتهایی مانند خودروسازان—ادامه یابد، میتواند به رشد و تعالی بورس کمک کند. برگشت به سیاستهای قبلی میتواند یک آفت برای بازار باشد.
وی در پایان گفت: در عین حال، سازمان بورس باید ریزساختارهای بازار سرمایه مانند دامنه نوسان را کنترل کرده و متناسب با شرایط و همچنین ارزش معاملات، تصمیمات لازم را اتخاذ کند.
برچسب ها :بورس ، حسن حسین نیا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0