تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۱
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 165057

بورس کالا رانت‌ها را حذف می‌کند؛ خودمان را از این نعمت محروم نکنیم

بورس کالا رانت‌ها را حذف می‌کند؛ خودمان را از این نعمت محروم نکنیم
حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: مهم‌ترین فصا برای رسیدن به رقابت کامل بازار، بورس کالاست. علت مخالفت‌ها با بورس کالا هم همین است که شفاف‌سازی کرده و رانت‌ها را حذف می‌کند.

حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در مراسم رونمایی از معاملات شمش نقره در بورس کالای ایران، بر اهمیت بازارهای مالی به‌ویژه بورس کالا تاکید کرد و اظهار داشت: یکی از شرایط اصلی بازار رقابت کامل وجود بی‌شمار خریدار و فروشنده است که در بازار بورس کالا محقق شده است. این بازار، با شفافیت و حذف رانت، زمینه‌ای برای تعادل قیمت‌ها و برقراری عدالت اقتصادی فراهم می‌کند.

وی افزود: بورس کالا با توسعه ابزارها و فناوری‌های اطلاعاتی توانسته است فضایی فراهم کند که عرضه‌کنندگان و متقاضیان در محیطی شفاف با یکدیگر تعامل داشته باشند. این شفافیت باعث شده است قیمت‌ها در نقطه تعادل قرار بگیرند و کالاها به‌صورت روان جابجا شوند.

نقش بورس کالا در بحران‌های اقتصادی و اجتماعی

رئیس سازمان بورس با اشاره به نقش بورس کالا در مدیریت نوسانات بازار گفت: برای مثال، در مهرماه که حجم معاملات مبتنی بر اوراق طلا به ۱.۷ تن رسید، توانستیم از ایجاد صف‌های طولانی خرید سکه جلوگیری کنیم. این یک اتفاق اقتصادی و اجتماعی مهم بود که اهمیت بورس کالا را نشان داد. ابزارهای موجود در بورس کالا می‌توانند در شرایط بحرانی به تعادل بازار کمک کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر طلا و نقره، بورس کالا بستری برای معامله محصولات کشاورزی، فلزات اساسی مانند سیمان و کالاهای صنعتی فراهم کرده است. این بازارها توانسته‌اند تعادل قیمت‌ها را در مناطق مختلف کشور برقرار کنند، حتی با وجود چالش‌هایی مانند قطعی برق و کاهش صادرات.

خبر مرتبط
عرضه های بورس کالا امروز 16 دی 1403
عرضه های بورس کالا امروز 16 دی 1403

عرضه های بورس کالا امروز 16 دی 1403 محصولات مختلفی از جمله ۵ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۲۱۸ تن انواع کالاها و محصولات را در بر می گیرد.

صیدی با اشاره به توسعه ابزارهای مالی در بورس کالا تصریح کرد: رونمایی از گواهی سپرده مبتنی بر نقره گام بزرگی در جهت گسترش ابزارهای مالی است. در آینده نزدیک، فلزات گرانبهای دیگر و اوراق مشتقه جدید نیز به این بازار اضافه خواهند شد تا سرمایه‌گذاران امکان مانور بین سبدهای مختلف سرمایه‌گذاری را داشته باشند.

وی تاکید کرد: بازارهای مالی قوی، پیش‌نیاز توسعه هر کشور هستند. هدف ما رسیدن به بازاری با ارزش ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد دلار در فازهای اولیه است. امیدوارم با این مسیر و رونمایی از ابزارها و محصولات جدید، بتوانیم بازارهای مالی ایران را توسعه دهیم و قیمت‌ها را به تعادل برسانیم.

رئیس سازمان بورس در پایان اظهار امیدواری کرد: با تلاش‌های همکارانمان در سازمان بورس و بورس کالا، ابزارها و نهادهای مالی بیشتری معرفی خواهند شد. این توسعه نه تنها به تعادل قیمت‌ها کمک می‌کند، بلکه موجب رونق معاملات و گسترش بازارهای مالی کشور می‌شود. امیدوارم در آینده نزدیک بتوانیم شاهد تحقق اهداف بزرگ بازار سرمایه ایران باشیم.

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش