هدفگذاری افزایش تولید در فولاد مبارکه متناسب با نیاز مصرف است
وی ادامه داد: واقعیت این است که فولاد مبارکه بهعنوان شرکتی سودده سود خود را نه بهدلیل افزایش قیمت و گران کردن محصولات، بلکه بهدلیل داشتن زنجیره کامل فولاد به دست آورده است. ما از سنگآهن تا محصول نهایی را در اختیار داریم و با حداقل هزینههای حملونقل محصول خود را تولید میکنیم.
معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه گفت: در شرایط موجود که همه شرکتهای فولادی از نظر سودآوری با مشکل مواجهاند، فولاد مبارکه کماکان توانسته نسبت به هزینهها، سودآوری خوبی داشته باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه مکانیسمهای موجود برای عرضه محصولات فولاد مبارکه در حال حاضر مکانیسم بورس کالاست، تصریح کرد: در حال حاضر عمده محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا به فروش میرسد و یکی از چالشهای ما موضوع قیمت پایه محصولات فولاد مبارکه است. متأسفانه قیمت پایه موجود تحریککننده تقاضای کاذب است و بخش زیادی از افزایش قیمت و رقابتی که در بورس کالا صورت میگیرد به دلیل مدل اشتباهی است که این قیمت پایه را میسازد و انتظار ما از متولیان امر اصلاح این قیمتها است.
کارخانههای داخلی در بخش گالوانیزه با ۳۰ تا ۳۵ ظرفیت فعالیت میکنند و این در حالی است که شاهد واردات ورقهای گالوانیزه به کشور هستیم
سردار علی ملک، معاون امور صنعت پدافند غیرعامل کشور در بازدید از فولاد مبارکه گفت: این شرکت گامهای ارزندهای برای فرهنگسازی و آموزش پدافند غیرعامل برداشته است.
حیدری با بیان اینکه درخواست اول ما از متولیان امر این است که این قیمت پایه را در اولین فرصت اصلاح کنند، ادامه داد: از سوی دیگر نیز مسئولان در وزارت صنعت، معدن و تجارت باید توجه ویژهای به میزان بهرهوری شرکتهای فولادی داشته باشند. متأسفانه بخشی از زنجیره با بهرهوری تولید ۲۰ تا ۲۵ درصد کار میکند و کارخانههای داخلی در بخش گالوانیزه با ۳۰ تا ۳۵ ظرفیت فعالیت دارند و این در حالی است که شاهد واردات ورقهای گالوانیزه به کشور هستیم.
وی اضافه کرد: در سال گذشته موجی از واردات ورق سرد، گالوانیزه، رنگی و قلعاندود در کشور رقم خورد. بر اساس گزارشهای موجود، 1.5 میلیارد دلار ارز صرف واردات ورقهای فولادی شد و عرضه این محصولات در بورس کالا بدون مشتری بود.
نزدیک به ۱۰ کشور مصرفکننده فولاد در حال حاضر برای حمایت از صنایع خود تعرفه واردات را تعریف کردهاند
حیدری ادامه داد: امروز ما با دامپینگ کشور چین مواجه هستیم. نزدیک به ۱۰ کشور مصرفکننده فولاد در حال حاضر برای حمایت از صنایع خود تعرفه واردات تعریف کردهاند. متأسفانه افرادی که باید در این زمینه در کشور آگاهی داشته باشند ابراز بیاطلاعی میکنند و فولادسازان کشور بابت واردات بیشترین ضرر را متحمل میشوند. این ضرر نهفقط به فولادسازان، بلکه به اقتصاد و داشتههای کشور وارد میشود. امیدواریم این شرایط در سال ۱۴۰۳ به بهترین شکل مدیریت شود؛ چراکه ما نه بیشتر از این ارزی برای واردات داریم و نه توانی که شرکتهای فولادی را حفظ کنیم.
باید طی یک تا دو سال آینده به سمت صادرات ورقهای سرد و گرم سوق پیدا کنیم
وی در خصوص چشمانداز صنعت فولاد در کشور نیز اضافه کرد: ما باید طی یک تا دو سال آینده به سمت صادرات ورقهای سرد و گرم سوق پیدا کنیم. امروز همه محصولات ورق سرد و گرم فولاد مبارکه در داخل مصرف میشود؛ اما تا دو سال آینده کشور باید به یکی از بزرگترین صادرکنندگان ورق گرم و سرد تبدیل شود.
معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه برای توسعه صادرات به کشورهای خارجی نمیتوان ناگهانی وارد شد، گفت: قطعاً باید از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور تدابیری اندیشیده شود که شرکتهای فولادساز بتوانند جایی در بازارهای جهانی پیدا کنند و رقابتپذیری داشته باشند.
وی تأکید کرد: صادرات امروز ما قطعاً تمرینی برای آینده است که بتوانیم محصولات کیفی کشور خود را روانه بازارهای جهانی کنیم.
حیدری اضافه کرد: فولاد مبارکه در بخش کیفیت رقابتپذیری خوبی دارد، اما همه از محدودیتهای حاصل از تحریمها آگاه هستند. یک بخش این تحریمها بخش مالی و فاینانس است. ما امکان استفاده از ابزارهای مالی رایج دنیا را نداریم و در این زمینه بیگانه هستیم. سیستم حملونقل نیز محدودیتهایی دارد. در بازار رقابتی فولاد، کشورهایی توان رقابت دارند که بتوانند اتحادهای استراتژیک با هم داشته باشد.
وی در ادامه گفت: کشورها به سمت اتحادهای استراتژیک رفتهاند و وقتی این اتحاد برقرار میشود بنابر یک بازی برد-برد، شرایط را برای خودشان فراهم میکنند که تولیدکننده بتواند اقتصادیتر محصول خود را به خریدار برساند و خریدار این تولیدکننده را به سایر مشتریان و تولیدکنندگان ترجیح دهد.
معاون فروش بازاریابی شرکت فولاد مبارکه گفت: ما در این شرایط تحریمی میتوانیم با برقراری اتحادهای استراتژیک با مصرفکنندگان فولاد، به سمت اقتصادی کردن محصول در بازارها برویم. البته ما بهتنهایی این کار را نمیتوانیم انجام دهیم و سازمان توسعه تجارت و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید در این زمینه با ما همکاری کند.
مدیر برنامهریزی فروش و حمل محصولات شرکت فولاد مبارکه:
هدفگذاری افزایش تولید در فولاد مبارکه متناسب با نیاز مصرف است
مجید فخاری، مدیر برنامهریزی فروش و حمل محصولات شرکت فولاد مبارکه نیز در این آیین اظهار کرد: مصرف فولاد بهعنوان یک کالای واسطهای به سطح فعالیتهای اقتصادی بستگی دارد و آشناترین مشخصه و شاخصی که میتواند وضعیت اقتصادی را نشان دهد تولید ناخالص ملی است.
وی افزود: توسعه اقتصادی، رشد صنعت، سرمایهگذاری، توسعه شهری و رشد جمعیت عوامل افزایش میزان مصرف فولاد هستند. همچنین عواملی مانند تغییرات تکنولوژی، اقتصاد چرخشی، کلانروندها، تکنولوژی دیجیتال و رشد مصرف محصولات کیفی با وزن کمتر، روند مصرف فولاد را کاهش میدهد.
مدیر برنامهریزی فروش و حمل محصولات شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه میزان مصرف فولاد بر اساس میزان توسعهیافتگی در کشورهای مختلف متفاوت است، ابراز کرد: برخی از کشورها به سرمایهگذاری در حوزه زیرساخت نیاز دارند و کشورهای توسعهیافته با رشد بخش خدمات و تکنولوژی، میزان مصرف فولاد کمتری دارند.
وی با بیان اینکه حجم تقاضای کالای نهایی در اقتصاد و سطح فعالیت زیربخشهای مصرفکننده، بزرگترین محرک تقاضای فولاد است، ادامه داد: حوزه مصرف فولاد کشور شامل صنعت و زیرساخت است که ۵۲ درصد در حوزه زیرساخت و ساختمان هزینه میشود و حوزه بعدی نیز خودرو است که تأثیر زیادی دارد.
فخاری با بیان اینکه بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول رشد اقتصادی در کشورهای تولیدکننده فولاد رشد خوبی ندارد، ادامه داد: این در حالی است که در کشورهای درحالتوسعه که شدت مصرف در آنها زیاد شده، رشد اقتصادی بسیار متغیر است.
وی اضافه کرد: رشد اقتصادی پیشبینیشده در کشور بر اساس بودجه بستهشده، حدود ۳.۵ درصد است و همه پارامترها نشان میدهد که اتفاق خاصی در اقتصاد دنیا و کشور نمیافتد. همچنین پیشبینی برای کامودیتیها این است که روند قیمتها ثابت خواهد بود و حتی ممکن است شیب نزولی داشته باشد.
با بررسی وضعیت تولیدکنندگان فولاد مبارکه در دنیا شاهدیم که فولاد مبارکه در رتبه چهلودوم قرار دارد
فخاری گفت: در سال گذشته یک میلیارد و ۸۹۲ میلیون تن فولاد از ۲.۵ میلیارد تن ظرفیت موجود در دنیا تولید شده و مصرف جهانی فولاد یک میلیارد و ۷۶۳ میلیون تن بوده است؛ درعینحال ظرفیتهای تولید در دنیا افزایش یافته و ۱۲۴ میلیون تن ظرفیت در حال اضافه شدن به 2.5 میلیارد تن ظرفیت موجود است. کشور ما نیز یکی از کشورهایی است که طی چند سال اخیر بالاترین رشد ظرفیتها را داشته و امروز به ۴۵ میلیون تن ظرفیت تولید رسیدهایم. با بررسی وضعیت تولیدکنندگان فولاد مبارکه در دنیا شاهدیم که فولاد مبارکه در رتبه چهلودوم قرار دارد.
وی گفت: پیشبینیها نشان میدهد که مصرف فولاد در جهان کمتر از ۲ درصد رشد داشته است و در بیشترِ کشورها، بهجز دو کشور، ثبات مصرف را داریم.
مدیر برنامهریزی فروش و حمل محصولات شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از تولید فولاد کشور توسط فولاد مبارکه تأمین میشود، ادامه داد: این شرکت در حال حاضر ۱۰.۳ تن تولید فولاد را دارد و این رقم در سال ۱۴۱۰ به ۱۸ میلیون تن خواهد رسید.
وی در ادامه با بیان اینکه ۴۶ درصد از مصرف فولاد در کشور مربوط به محصولات تخت است، ادامه داد:
مصرف فولاد در کشور تثبیت شده، اما سهم تولیدکنندگان داخلی افزایش یافته و در سال گذشته ۱۵ درصد از نیاز کشور به محصولات تخت از محل واردات تأمین شده است.
فخاری در خصوص توسعه ظرفیتهای تولید محصولات فولادی گفت: هدفگذاری افزایش تولید در فولاد مبارکه متناسب با نیاز مصرف است. برای امسال در زمینه تولید ورقهای خاص خودرویی برنامهریزی کردهایم و توسعهها هدفمند در دستور کار است.
مدیر پشتیبانی بازاریابی و فروش فولاد مبارکه:
ضرورت توجه به تولید محصولات با ارزشافزوده بالا در صنعت فولاد کشور
امیر افلاکی، مدیر پشتیبانی بازاریابی و فروش فولاد مبارکه نیز در این پنل در خصوص وضعیت فعلی بازار فولاد و مصرف در حال حاضر و آینده گفت: مطالعات خوبی در کشور انجام شده و در فولاد مبارکه نیز هرساله مطالعات خوب و باکیفیتی انجام میشود. تمامی گزارشها نشاندهنده این است که بازار محصولات فولادی تخت در برخی از حوزهها رقابتی است و تمام حوزههای محصولات تخت حداقل تا دو سال آینده رقابتی خواهد شد.
وی افزود: در خصوص وضعیت بازار رقابتی باید توجه داشت که فقط شرکتهای صادراتمحور در رقابت پیروز خواهند بود و میتوانند کالای خود را بفروشند. در سالهای آینده، حداقل چندین میلیون تن محصول مازاد بر تقاضای کشور تولید خواهد شد و ظرفیتهایی نیز ایجاد میشود؛ بنابراین شرکتهایی موفق خواهند شد که صادرات داشته باشند.
مدیر پشتیبانی بازاریابی و فروش فولاد مبارکه ادامه داد: شرکتهایی در رقابت موفق خواهند بود که بتوانند کالاهایی با ارزشافزوده بالا و ویژه تولید کنند. در بازار رقابتی محصولات گالوانیزه کشور، شرکتهایی که بتوانند محصولات گالوانیزه خودرویی را با کیفیت بالا تولید کنند و برای محصولات ساختمانی برنامه داشته باشند، میتوانند کالای خود را بفروشند. در محصولات سرد نیز شرکتهایی که ورق الکتریکی تولید میکنند میتوانند در بازار رقابت کنند.
وی گفت: اگر میخواهیم در آینده شرکتی رقابتپذیر باشیم، باید در سبد محصولات خود محصولات ویژه و با ارزشافزوده بالا داشته باشیم. سازمانهای رقابتپذیر در آینده سازمانهایی هستند که تصمیماتشان بر مبنای رضایت مشتریان و برآورده کردن نیازهای آنان انجام شود.
افلاکی تأکید کرد: مشتریمداری اصل اول سازمانهای رقابتپذیر در آینده خواهد بود و سازمانها باید به دنبال کاهش هزینه باشند تا موفق شوند.
برچسب ها :فولاد مبارکه اصفهان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0