تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۲
زمان مطالعه: 6 دقیقه
کد خبر : 162519

مدیرعامل پتروشیمی پردیس:

ناترازی گاز سد راه تولید ۲۴۰ هزار تن محصول شد/ افزایش فروش 21 درصدی باوجود کاهش قیمت دلاری اوره

ناترازی گاز سد راه تولید ۲۴۰ هزار تن محصول شد/ افزایش فروش 21 درصدی باوجود کاهش قیمت دلاری اوره
مدیرعامل پتروشیمی پردیس، گفت: ناترازی گاز در سال گذشته باعث کاهش ۲۴۰ هزار تنی تولید شد و این شرکت باوجود کاهش قیمت جهانی اوره، توانست با افزایش تولید و فروش داخلی، فروش خود را ۲۱ درصد افزایش دهد.

به گزارش شهر بورس، محمدرضا میری لواسانی، مدیرعامل پتروشیمی پردیس، در جمع خبرنگاران با اشاره به چالش‌های کاهش قیمت اوره در بازارهای جهانی و تأثیر ناترازی گاز بر عملکرد این شرکت، وضعیت سوددهی و تولید پتروشیمی پردیس را تشریح کرد و اظهار داشت: سودسازی بدون تولید معنایی ندارد. با افزایش تولید معادل ۲۱۳ هزار تن، توانستیم به فروش بیشتری دست پیدا کنیم. اما کاهش میانگین قیمت اوره در بازار جهانی از ۳۵۸ دلار به ۲۹۸ دلار، به‌طور مستقیم بر سوددهی ما تأثیر گذاشت.

لواسانی افزود: اگر این کاهش ۱۸ درصدی قیمت اوره رخ نمی‌داد، فروش ما به بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان می‌رسید. با این حال، توانستیم با تمرکز بر افزایش تولید و کاهش فروش داخلی، فروش شرکت را ۲۱ درصد افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: این افزایش فروش عمدتاً به دلیل رشد تولید و مدیریت تأمین نیازهای داخلی بود. اگر کاهش قیمت اوره اتفاق نمی‌افتاد، فروش ما می‌توانست به بیش از ۵۰ همت برسد.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس در پاسخ به سؤال شهر بورس درباره تأثیر ناترازی گاز بر عملکرد شرکت گفت: ناترازی گاز از سال ۱۳۹۹ تاکنون به یکی از چالش‌های لاینفک شرکت‌های گازمحور تبدیل شده است که پردیس نیز از این قاعده مستثنی نیست.

خبر مرتبط
‌تحلیل تکنیکال پارسیان
‌تحلیل تکنیکال پارسیان

تحلیل تکنیکال پارسیان در آخرین بروزرسانی 30 آبان ماه 1403، در ادامه تحلیل روزانه نمادهای بورسی مورد بررسی قرار گرفت.

لواسانی با بیان اینکه در سنوات گذشته به‌طور متوسط بیش از ۷۰ روز قطعی گاز را تجربه کرده‌ایم، ادامه داد: به‌عنوان مثال، در سال گذشته ۷۴ روز قطعی گاز داشتیم. اگر این قطعی گاز رخ نمی‌داد، ما بر اساس لایسنس تولید خود قادر بودیم تا ۱۰۶ درصد ظرفیت اسمی تولید کنیم. با وجود این ناترازی‌ها، توانستیم تا مرز ۹۹.۵ درصد ظرفیت اسمی برسیم، اما قطعی گاز از دستیابی به ظرفیت کامل شد.

وی خاطر نشان کرد: این ناترازی باعث شد که حدود ۲۴۰ هزار تن تولید را از دست بدهیم. با توجه به اینکه سودآوری پردیس به ازای هر تن معادل ۵۰ درصد است، این کاهش تولید به معنای از دست رفتن ۱۲۰ هزار تن سودآوری بود. با در نظر گرفتن قیمت متوسط ۳۰ دلار برای هر تن، این به معنای زیانی معادل ۳۶۰ میلیون دلار به دلیل ناترازی گاز است.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس در بخش دیگری از این گفت‌گو از پرداخت مطالبات جهاد کشاورزی خبر داد و اظهار کرد: همان‌طور که می‌دانید، قیمت اوره که در سال گذشته و اوایل سال جاری به جهاد کشاورزی تحویل داده می‌شد، افزایش قابل‌توجهی داشته است. این قیمت از ۸۰۰ تومان به ۴۸۰۰ تومان رسیده که نشان‌دهنده رشد ۶ برابری است.

لواسانی افزود: خوشبختانه این افزایش قیمت در حال حاضر به طور مرتب پرداخت می‌شود و ما موفق شدیم حصه نقدی ۴۸۰۰ تومانی را در سه ماهه چهارم سال مالی که از تیر ماه تا انتهای شهریور ادامه داشت، دریافت کنیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر نیز پرداخت‌ها بر اساس نرخ ۴۸۰۰ تومانی انجام می‌شود. با هماهنگی‌های صورت گرفته با شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان، مقرر شده است که در صورت عدم پرداخت حصه نقدی در هر مقطعی، عرضه اوره به جهاد کشاورزی متوقف شود. این اقدام به منظور اطمینان از پرداخت‌های به‌موقع و جلوگیری از زیان احتمالی شرکت انجام خواهد شد.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس در پایان با بیان اینکه موضوع افزایش سرمایه در مجامع گذشته مطرح شده و به عنوان خواسته سهامداران مورد بررسی قرار گرفته است، عنوان کرد: ما گزارش آن را برای سهامدار اصلی، یعنی شرکت نفت و گاز پارسیان، ارسال کرده‌ایم. بی‌شک افزایش سرمایه از محل سود انباشته برای شرکت ضروری است و منتظر تصمیم سهامدار اصلی در این خصوص هستیم.

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون