بازار خودرو در بلاتکلیفی؛ سرگردانی معاملهگران و رکود بازار
به گزارش شهر بورس، بازار خودرو این روزها در شرایطی پیچیده و متزلزل قرار دارد. کاهش قیمت دلار باعث ایجاد ثبات نسبی در بازار شده است، اما شایعات درباره افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو توسط خودروسازان بزرگ، اثراتی مستقیم بر قیمتها گذاشته است.
اسد کرمی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو، در این باره گفت: اگرچه هنوز مصوبه رسمی برای افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو صادر نشده، اما همین خبر کافی بود تا بازار تحت تأثیر قرار بگیرد. البته در حال حاضر معاملات خودرو به دلیل رکود متوقف شده و خرید و فروش خاصی صورت نمیگیرد.
افزایش قیمت خودرو؛ از داخلیها تا خارجیها
بر اساس آمارها، قیمت خودروهای داخلی در روزهای اخیر به طور میانگین ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته است. خودروهای خارجی معمولی نیز بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان گرانتر شدهاند. به عنوان مثال، خودرو کمیاب آئودی، از حدود ۴ میلیارد تومان به ۷.۵ میلیارد تومان رسیده است.
کرمی افزود: فروشندگان منتظر افزایش رسمی قیمتها هستند و خریداران نیز با احتمال لغو مصوبه افزایش قیمت، دست از خرید کشیدهاند. این شرایط باعث شده تا رکود سنگینی بر بازار خودرو حاکم شود.
ثبتنام جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده آغاز میشود. برای این منظور، وکالتی کردن حسابهای بانکی از امروز (چهارشنبه) آغاز شده است.
راهکار کنترل قیمت؛ افزایش عرضه و واردات
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران، افزایش عرضه خودروهای داخلی و جلوگیری از اختلال در واردات خودروهای کارکرده را راهکار اصلی کنترل قیمت خودرو دانست. وی گفت: «گر خودروسازان داخلی تولید را افزایش دهند و خودروها بدون قرعهکشی به مصرفکننده برسند، بازار به تعادل خواهد رسید. همچنین واردات خودروهای کارکرده نباید با مشکل مواجه شود؛ چراکه این موضوع به رضایت نسبی متقاضیان کمک کرده است.
کرمی تأکید کرد: در صورت افزایش قیمت خودرو توسط کارخانجات، باید تولید نیز به همان نسبت افزایش یابد تا بازار از این وضعیت آشفته خارج شود. این اقدام به شفافیت و کنترل قیمتها کمک خواهد کرد.
منبع: اقتصاد ۱۰۰
برچسب ها :خودرو
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0