تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
زمان مطالعه: 6 دقیقه
کد خبر : 161037

توسط خانه توسعه آذربایجان انجام شد؛

ارسال طرح کارشناسی ۲۶ بندی نجات دریاچه ارومیه به هیئت دولت

ارسال طرح کارشناسی ۲۶ بندی نجات دریاچه ارومیه به هیئت دولت
خانه توسعه آذربایجان طرح کارشناسی ۲۶ بندی نجات دریاچه ارومیه را که حاصل ده‌ها نشست تخصصی و پژوهش‌های علمی است، به دولت ارسال می‌کند.

به گزارش شهر بورس، خانه توسعه آذربایجان در راستای تلاش برای احیای دریاچه ارومیه، طرح کارشناسی ۲۶ بندی خود را به هیئت دولت ارسال خواهد کرد. این طرح که نتیجه ده‌ها نشست تخصصی، مطالعات علمی و پژوهش‌های میدانی است، به‌عنوان راهکاری جامع برای حل بحران دریاچه ارومیه ارائه شده است.

مصطفی قنبری تقی‌آباد، دبیر کمیته کشاورزی، آب، محیط زیست و دریاچه ارومیه خانه توسعه آذربایجان با اعلام این خبر اظهار داشت: طرح ۲۶ بندی شامل راهکارهای عملی و علمی است که با بررسی دقیق مشکلات و چالش‌های پیش روی دریاچه ارومیه تهیه شده است. این طرح به زودی به هیئت دولت ارسال می‌شود و در کنار آن، پیشنهاد ایجاد صندوق خیریه مردمی برای حمایت از احیای دریاچه نیز مطرح شده است.

وی تأکید کرد: برای نجات دریاچه ارومیه، نیاز به اقدامات همه‌جانبه در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و عمرانی داریم. تبخیر زیاد، افزایش غلظت آب، تخریب خاک، ریزگردهای فصلی، و نیاز به اصلاح خاک و الگوی کشت، از مهم‌ترین چالش‌هایی هستند که باید در راستای احیای دریاچه به آن‌ها توجه شود.

463263860 18464029156038909 2022554954662720832 n

خبر مرتبط
سود بیش از دو برابری صندوق تابش در مقایسه با انس طلای جهانی
سود بیش از دو برابری صندوق تابش در مقایسه با انس طلای جهانی

در سالی که بازارهای مالی سودآوری مطلوبی به همراه نداشتند، صندوق طلای تابان تمدن بیش از 68 درصد سودآوری برای سرمایه‌گذاران داشته است.

قنبری تقی‌آباد با اشاره به گزارش اخیر گروه جغرافیای دانشگاه تهران درباره وضعیت دریاچه ارومیه، توضیح داد: این گزارش نشان می‌دهد که دریاچه ارومیه تا سال ۲۰۳۰ به طور کامل خشک نخواهد شد. این خبر امیدوارکننده‌ای است، اما نباید از شدت مشکلات و چالش‌های موجود غافل شد. نجات دریاچه ارومیه به معنای نجات مردم آذربایجان است و باید در سطح ملی و محلی به این موضوع توجه شود.

وی ادامه داد: بر اساس این گزارش، بخش‌های شمالی دریاچه به‌صورت دائمی آب خواهند داشت، اما خشکی در بخش‌های جنوبی و شرقی شدیدتر خواهد بود. این موضوع نشان می‌دهد که نیاز به مدیریت منابع و اقدامات فوری در این مناطق ضروری است.

673b1ae740856 4

کمیته کشاورزی، آب، محیط زیست و دریاچه ارومیه خانه توسعه آذربایجان تأکید کرد: نجات دریاچه ارومیه نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و مشارکت همه‌جانبه مردم و دولت است. باید بر مشارکت ذینفعان، اصلاح الگوی کشت، توجه به بستر دریاچه و ترویج کشت گیاهان شورپسند تمرکز کنیم تا بتوانیم این پهنه آبی را حفظ کنیم.

قنبری تقی‌آباد خاطرنشان کرد: امیدواریم طرح کارشناسی ۲۶ بندی و حمایت‌های مردمی بتوانند تأثیر مثبتی بر روند احیای دریاچه ارومیه داشته باشند و در راستای این هدف، تمامی ظرفیت‌های علمی، اجتماعی و عمرانی به‌کار گرفته شود.

گزارش علمی از تغییرات دریاچه ارومیه

میثم ارگانی، عضو هیئت علمی دانشکده جغرافیا و سرپرست گروه تحقیقاتی دانشگاه تهران، نیز در توضیح جزئیات این پژوهش گفت: بررسی تصاویر ماهواره‌ای سنجنده‌های TM و ETM ماهواره لندست از زمستان ۲۰۰۷ تا پاییز ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که دریاچه ارومیه با وجود الگوهای داغ و نوسانی، تا سال ۲۰۳۰ به طور کامل خشک نخواهد شد.

Urmia Lake surface change detection at different water level during last 29 years from ezgif.com optiwebp

وی افزود: خشکی در بخش‌های جنوبی دریاچه بیشتر از سایر بخش‌ها خواهد بود، در حالی که بخش‌هایی از شمال دریاچه به‌صورت دائمی آب خواهند داشت. همچنین، وضعیت در فصل زمستان نسبت به سایر فصول بهتر است و پاییز بدترین شرایط خشکی را خواهد داشت.

ارگانی با اشاره به استفاده از مدل‌های پیش‌بینی برای تحلیل تغییرات دریاچه ارومیه گفت: در این پژوهش، از مدل Forest-based forecast و مدل مکعب فضازمان Space-time cube برای پیش‌بینی روند تغییرات استفاده شده است. نتایج نشان می‌دهد که تغییرات دریاچه ارومیه از الگوهای فصلی نامنظمی تبعیت می‌کند و نیاز به اقدامات مدیریتی برای کاهش خشکی در آینده دارد.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک توسعه تعاون