تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر : 160562

هند جایگزین ایران در بازار جهانی فرش شد/ چرا صادرات فرش ایران کاهش یافت؟

هند جایگزین ایران در بازار جهانی فرش شد/ چرا صادرات فرش ایران کاهش یافت؟
جدیدترین اطلاعات از بازار فرش جهانی نشان می‌دهد که هند توانسته است جایگاه خود را در بازارهای اصلی صادرات فرش به ویژه در آمریکا تثبیت کند و ایران به تدریج از این بازار حذف می‌شود.

به گزارش شهر بورس، گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که ایران به تدریج از بازار جهانی فرش حذف می‌شود. رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران، مرتضی حاجی‌آقامیری، اعلام کرد که هند به جای ایران، بازار جهانی فرش را در اختیار گرفته است. طبق داده‌های رسمی گمرک، ارزش صادرات فرش ایران از 2.7 میلیارد دلار به کمتر از 40 میلیون دلار در سال 1402 کاهش یافته است.

هند، بزرگ‌ترین رقیب ایران در بازار فرش

هند توانسته است بازار آمریکا را که 44 درصد از صادرات جهانی فرش را به خود اختصاص داده است، به طور کامل تصاحب کند. آقامیری در این خصوص اظهار داشت که هند علاوه بر تصاحب بازار آمریکا، موفق شده است ذائقه بازار را به سمت محصولات خود هدایت کند. این به این معناست که حتی اگر شرایط بازار آمریکا برای فرش‌های ایرانی تغییر کند، ایران برای بازپس‌گیری جایگاه خود در این کشور نیاز به زمان و هزینه زیادی خواهد داشت.

موانع بزرگ در برابر صادرات فرش ایران به آمریکا

علاوه بر این، فرش ایرانی نمی‌تواند به بازار آمریکا وارد شود. حتی صادرات مجدد فرش ایرانی نیز غیرممکن است، زیرا ارزیابان فرش در آمریکا به‌طور کامل با تکنیک‌های خاص فرش ایران آشنا هستند. این به معنای بسته شدن کامل درهای 44 درصد بازار جهانی فرش به روی ایران است.

رقبای جدید ایران: ترکیه و افغانستان

آقامیری همچنین اشاره کرد که ترکیه و افغانستان به‌عنوان رقبای جدید ایران در بازار جهانی فرش عمل می‌کنند. در خصوص فرش افغانستان، او افزود که فرش‌های قاچاق این کشور با کیفیت و قیمت پایین‌تر به بازار ایران وارد می‌شود. افغانستان که زمانی در زمینه صنعت فرش در سطح جهانی شناخته‌شده نبود، اکنون با حمایت‌های خارجی، به یکی از تولیدکنندگان اصلی فرش تبدیل شده است. در دوران حضور نظامی آمریکا در افغانستان، صنعت فرش در این کشور به‌طور چشمگیری رشد کرد.

خبر مرتبط
مهلت شش ماهه اتحادیه اروپا به ایران چه بود؟
مهلت شش ماهه اتحادیه اروپا به ایران چه بود؟

رئیس انجمن پسته ایران اخبار اخیر مبنی بر مهلت شش ماهه اتحادیه اروپا برای اصلاح کیفیت محموله‌های پسته را تکذیب کرد و اعلام کرد که تصمیم نهایی در مورد واردات پسته ایران در تاریخ 28 یا 29 نوامبر اتخاذ خواهد شد.

منبع: اکوایران

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

کیش اینوکس

بانک توسعه تعاون