تاریخ انتشار : جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
زمان مطالعه: 9 دقیقه
کد خبر : 160229

اتحادیه اروپا برای بهبود کیفیت پسته صادراتی، به ایران ۶ ماه مهلت داد

اتحادیه اروپا برای بهبود کیفیت پسته صادراتی، به ایران ۶ ماه مهلت داد
عضو هیات مدیره انجمن پسته با بیان اینکه قرار بود صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا به دلیل آلوده بودن، لغو شود، اعلام کرد که با پیگیری‌های صورت گرفته، اتحادیه اروپا به صادرکنندگان پسته شش ماه دیگر مهلت داد.
به گزارش شهر بورس، عضو هیات مدیره انجمن پسته با بیان اینکه قرار بود صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا به دلیل آلوده بودن، لغو شود، اعلام کرد که با پیگیری‌های صورت گرفته، اتحادیه اروپا به صادرکنندگان پسته شش ماه دیگر مهلت داد.

مظفر محمدی، ضمن اعلام این خبر، اظهار کرد: اتحادیه اروپا شش ماه دیگر به تولیدکنندگان و صادرکنندگان پسته ایران مهلت داد تا در راستای بهبود کیفیت پسته و رفع آلودگی آفلاتوکسین، اقدامات لازم را انجام دهند.

وی افزود: اتحادیه اروپا حدود یک سال پیش هشدارهایی را درباره امکان ممنوعیت ورود پسته ایران به اتحادیه اروپا داده بود که متأسفانه به نظر می‌رسد به دلیل برخی سهل‌انگاری‌ها اقدامات لازم برای رفع آلودگی‌ها و بهبود کیفیت پسته تولیدی صورت نگرفت تا آنجا که از طرف اتحادیه اروپا اعلام شود به‌زودی این ممنوعیت، اجرایی خواهد شد.

وی تصریح کرد: پسته یک محصول ملی است و صادرات آن برای ایران اهمیت بالایی دارد. بنابراین نباید اجازه دهیم که خدشه‌ای به روند صادرات آن وارد آید. البته در یک سال گذشته ورود خودروسازان به عرصه صادرات پسته اختلالات زیادی در روند صادرات این محصول به وجود آورده است چراکه آنها تخصص لازم را در این حوزه ندارند و باعث شدند پسته ایران به قیمت‌هایی پایین‌تر از بهای جهانی در بازارهای صادراتی عرضه شود و برای همین صادرکنندگان واقعی پسته را در روند قیمت‌گذاری با چالش روبه‌رو کردند.

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: به دنبال انتشار تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر جلوگیری از ورود پسته به اروپا، انجمن پسته، اتحادیه خشکبار، وزارت کشاورزی و وزارت امور خارجه شروع به رایزنی کردند و امکان ملاقات یک ساعته‌ای در مقر اتحادیه اروپا فراهم شد و متناسب با آن تلاش کردیم تا مهلتی گرفته شود تا اقدامات لازم در راستای بهبود کیفیت تولیدات پسته، اجرای آزمایش‌های حرفه‌ای‌تر و اصلاح در روش‌های انبارداری، نگهداری و ارسال محموله‌های پسته انجام شود.

خبر مرتبط
مهلت شش ماهه اتحادیه اروپا به ایران چه بود؟
مهلت شش ماهه اتحادیه اروپا به ایران چه بود؟

رئیس انجمن پسته ایران اخبار اخیر مبنی بر مهلت شش ماهه اتحادیه اروپا برای اصلاح کیفیت محموله‌های پسته را تکذیب کرد و اعلام کرد که تصمیم نهایی در مورد واردات پسته ایران در تاریخ 28 یا 29 نوامبر اتخاذ خواهد شد.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: خوشبختانه اتحادیه اروپا شش ماه دیگر مهلت داد تا بتوانیم اصلاحات لازم را در رابطه با محصول پسته انجام دهیم. امیدوارم از این فرصت بهترین بهره را ببریم و اجازه ندهیم بازارهای صادراتی کشور در شرایط تحریم از بین برود.

ایلنا نیز در خبری نوشت: عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران از ممنوعیت صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا از ۲۸ آبان و به دلیل آلودگی به افلاتوکسین خبر داد و گفت: اتحادیه در تلاش برای جلب رضایت اتحادیه اروپا و حل این مشکل است.

سیامک شهریاری، عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران آلودگی پسته‌های صادراتی ایران به سم قارچی افلاتوکسین را تائید کرد و توضیح داد: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به اخطار اتحادیه اروپا عملکرد مطلوبی نداشته و پاسخ قانع‌کننده‌ای به آنها نداد. ضمن اینکه خیلی دیر پاسخ داد و اتحادیه اروپا هم اعلام کرد که از تاریخ ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان) اجازه واردات پسته ایران را نمی‌دهد، با این حال وزارت کشاورزی در این زمینه اطلاع‌رسانی نکرد تا اینکه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران حدود دو هفته پیش از این موضوع آگاهی پیدا کرد و اکنون رئیس اتحادیه به همراه یک متخصص آزمایشگاهی به اروپا سفر کرده‌اند و در نشست‌های گوناگون به طرف اروپایی قول دادند شرایطی را فراهم کنند که رضایت اتحادیه برای تداوم خرید پسته از ایران جلب شود، اتحادیه اروپا اعلام کرده این آخرین فرصتی است که به ایران داده می‌شود تا بتواند مانع افزایش افلاتوکسین در محصول پسته‌ شود.

وی افزود: در نهایت بخش خصوصی خود اقدام به حل این مشکل کرد و وزارت کشاورزی اقدام مقتضی را در این زمینه انجام نداد. این در حالی است که اتحادیه جلسات گوناگونی در این زمینه با وزارتخانه داشت و واکنش وزارت جهاد کشاورزی این بود که در برابر این ایرادگیری اتحادیه اروپا صادرات پسته ایران را به این منطقه ممنوع می‌کند.

شهریاری ایجاد افلاتوکسین را برآمده از فرآوری نادرست و برداشت دیرهنگام پسته دانست و تاکید کرد: وزارت کشاورزی باید به این امر ورود کند و مانع این خطاها شود.

عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران تصریح کرد: در پی چنین عملکردهایی است که ارزش صادرات پسته ایران از ۲.۵ میلیارد دلار به کمتر از یک میلیارد دلار افت کرده و امریکا و ترکیه در رقابت با ایران در این بازار جولان می‌دهند.

استانداردها را رعایت کنیم تا پسته را تحریم نکنند

سیدرضا نورانی، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران نیز در اظهارنظر در این باره گفت: باید استانداردهای جهانی را رعایت کنیم تا این موضوع تبدیل به دستاویزی برای اروپایی‌ها نشود و اقدام به تحریم پسته ایران نکنند.

وی افزود: آنچه به ایجاد افلاتوکسین در پسته صادراتی می‌انجامد تنها به فرایند تولید و فرآوری محدود نمی‌شود حتی ممکن است پسته در داخل ایران آزمایش شود و عاری از افلاتوکسین باشد اما در مسیرهای طولانی حمل دریایی و یا زمانی که در انبارها نگهداری می‌شود به این سم آلوده شود.

نورانی ادامه داد: علاوه بر این شماری از صادرکنندگان کشور پسته را برای صادرات دوباره ابتدا به کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌برند و در انبارهای این کشورها در گونی‌های ۳۰ تا ۵۰ کیلویی نگهداری می‌کنند، این امر از آنجا که به دپوی طولانی‌مدت پسته می‌انجامد زمینه آلودگی آن را فراهم می‌کند و در نهایت این عوامل به کمرنگ شدن جایگاه پسته ایران در بازار جهانی می‌انجامد

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون