بررسی اقتصاد جهانی در هفتهای که گذشت (تاریخ 8 تا 15 آبان 1403)
به گزارش شهر بورس، با افزایش فشار در بازار کار؛ ایالات متحده با پیچیدگیهای اقتصادی روبرو شد. درخواستهای هفتگی کاریابی بیکاران به ۲۳۱ هزار رسید که بالاترین سطح در سه ماه گذشته است. این وضعیت، همراه با تورم پایدار، چالشهایی برای فدرال رزرو به منظور ثبات رشد و کنترل تورم ایجاد کرده است. انتظار میرود که فدرال رزرو نرخ بهره را فعلا ثابت نگه دارد، اما نشانههای تضعیف رشد اقتصادی ممکن است منجر به تغییرات آتی در سیاستها شود. اگرچه هرگونه تغییر در میزان مخارج مصرفی همچنان ثبات را نشان میدهد، حرکت به سمت مصرف کالاهای ضروری نشاندهنده چشمانداز محتاطانهای برای فصل تعطیلات است، به طوری که برخی از تحلیلگران صنعت اسباببازی پیشبینی کاهش ۱۰ تا ۱۲ درصدی فروش فصلی را دارند.
اروپا
اقتصاد اروپا همچنان گرفتار فشارهای تورمی و خطر رکود است. در بریتانیا، تورم به ۴.۶ درصد کاهش یافت که پایینترین سطح در دو سال اخیر بوده و علت آن کاهش هزینههای انرژی خانگی از قبل کاهش مصرف انرژی است. حتی با وجود این کاهش، بریتانیا همچنان بالاترین نرخ تورم را در میان کشورهای گروه ۷ دارد که نشان میدهد مبارزه با تورم همچنان ادامه دارد. آلمان نیز با رکود مواجه شده و قیمت انرژی همچنان بار سنگینی بر خانوارها و صنایع وارد میکند.
آمریکای لاتین
آمریکای لاتین همچنان با چالشهای اقتصادی بزرگی روبروست، به ویژه در آرژانتین که تورم به نرخ سالانه ۱۴۲.۷ درصد رسیده است و مشکلات اقتصادی در سراسر کشور را تشدید شده است. بانک مرکزی پیشبینی تورم را از ۱۸۰.۷ درصد به ۱۸۵ درصد برای سال جاری اصلاح کرده است. محیط تورمی آرژانتین که عمدتاً توسط بیثباتی سیاسی و کاهش ارزش پول تشدید میشود، چالشهایی برای ثبات اقتصادی ایجاد کرده و مشاغل و مصرفکنندگان ملی با افزایش هزینهها مواجهاند. برزیل برای مهار تورم اقدامات محتاطانهای مانند ثابت نگه داشتن نرخ بهره انجام داده است، اما روند منطقه نشان میدهد که فشارهای اقتصادی همچنان ادامه دارد.
آسیا
ژاپن با کاهش رشد اقتصادی ۲.۱ درصدی در سهماهه سوم روبرو شد که از میزان پیشبینی شده های انجام شده برای کاهش رشد اقتصادی، بسیار بیشتر است. کاهش صادرات به چین، بهویژه در صنایع نیمههادی و فولاد، به همراه قیمتهای بالای داخلی، رشد اقتصادی ژاپن را تحت فشار قرار داده است. بهبود اقتصادی چین همچنان ضعیف است و تقاضای مصرفکننده و نگرانی در خصوص های بدهیها همچنان بر رشد اقتصادی تأثیر میگذارند. کشورهای جنوب شرقی آسیا نیز با کندی جزئی در رشد اقتصادی روبرو شدهاند، که بخشی از آن ناشی از کاهش تقاضای صادرات از اقتصادهای بزرگتری مانند چین و ژاپن است.
جلسه کمیسیون کارآفرینی، اقتصاد دانشبنیان و بهبود فضای کسب و کار اتاق تبریز با محوریت «بررسی تبصره (4) ماده (18) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
آفریقا
در آفریقا، چالشهای ساختاری همچنان مانعی برای رشد اقتصادی هستند. حکم اخیر دادگاه عالی آفریقای جنوبی در مورد مرخصی مشترک والدین یک گام مثبت در جهت بهبود شرایط کاری است، هرچند برای ایجاد پایداری اقتصادی همچنان به اصلاحات ساختاری بیشتری نیاز است. تورم بالا، نوسانات ارزی و تغییرات در بازارهای جهانی همچنان فشارهایی را بر اقتصاد این قاره وارد میکنند. این قاره با روندهای تورمی متنوعی روبروست، به طوری که برخی کشورها در بخشهای ضروری مانند غذا و انرژی با افزایش هزینهها مواجهاند.
خاورمیانه
در خاورمیانه، ، هرچند قیمت جهانی نفت اندکی کاهش یافته بود ولی کشورهای صادرکننده نفت از تقاضای پایدار انرژی بهرهمند بودند. عملکرد اقتصادی این منطقه با حمایت از درآمدهای ثابت نفتی ادامه داشت. با این حال، عوامل ژئوپلیتیکی، از جمله درگیریهای جاری و پویاییهای سیاسی منطقهای، عدم قطعیتهایی را در پیشبینیهای اقتصادی ایجاد کرده و بسیاری از اقتصادهای خاورمیانه به اتخاذ استراتژیهای مالی محتاطانه روی آوردهاند.
اقتصاد ایران
اقتصاد ایران علیرغم فشارهای خارجی ناشی از تحریمها، کاهش ارزش پول و تورم بالا، از خود استقامت نشان داده است. در هفته گذشته، تلاشهای ایران برای تثبیت نرخ ارز و کنترل تورم همچنان مشهود بود که یکی از نگرانیهای اصلی مصرفکنندگان و کسبوکارهای ملی محسوب میشود. بانک مرکزی به مدیریت نقدینگی برای مبارزه با تورم ادامه داد، اما فشارهای جهانی، از جمله هزینههای بالای واردات، همچنان چالشی پابرجاست. تجارت ایران با کشورهای همسایه برای حفظ فعالیتهای اقتصادی حیاتی بوده و در این راستا از طرف دولت جدید ابتکاراتی برای تقویت صادرات با شرکای منطقهای در جریان است.
تهیه شده در مرکز شتاب تبریز (TAC)
برچسب ها :اتاق بازرگانی تبریز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0