تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 154097

چالش بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی؛ سیگنال هشدار به لیسانسه‌ها

چالش بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی؛ سیگنال هشدار به لیسانسه‌ها
بیکاری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی همچنان بالاتر از میانگین کشوری است؛ تازه‌ترین آمارها نشان می‌دهد که دانشجویان مقطع کارشناسی بیشترین نرخ بیکاری را دارند.

به گزارش شهر بورس، جدیدترین آمارهای مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل کاهش یافته است، اما همچنان بالاتر از میانگین نرخ بیکاری کل کشور قرار دارد. طبق این گزارش، بالاترین نرخ بیکاری مربوط به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی است، در حالی که دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری کمترین نرخ بیکاری را دارند.

بیکاری بالاتر از میانگین کشوری برای فارغ‌التحصیلان

مرکز آمار گزارش داده است که نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در سال ۱۴۰۲ برابر با ۱۱.۸ درصد بوده است. این نرخ نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را نشان می‌دهد، اما هنوز فاصله زیادی با میانگین بیکاری کل کشور که حدود ۸.۱ درصد است، دارد. این امر نشان‌دهنده این است که افراد تحصیل‌کرده همچنان با مشکلات بیشتری در یافتن شغل مواجه هستند.

مهر آیندگان

تفاوت بیکاری در مقاطع تحصیلی مختلف

داده‌های آماری حاکی از آن است که بالاترین نرخ بیکاری مربوط به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی است. نرخ بیکاری این گروه در سال ۱۴۰۲ به حدود ۱۴ درصد رسیده است. به این معنی که از هر ۱۰۰ نفر فارغ‌التحصیل کارشناسی، ۱۴ نفر بیکار هستند. در مقابل، کمترین نرخ بیکاری به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری و مقاطع بالاتر تعلق دارد که نرخ بیکاری آن‌ها در سال ۱۴۰۲ حدود ۲.۸ درصد بوده است.

بیکاری در مقاطع کاردانی و کارشناسی ارشد

در مقاطع دیگر تحصیلی نیز وضعیت بیکاری تفاوت دارد. برای مثال، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع کاردانی با نرخ بیکاری ۹.۶ درصد و کارشناسی ارشد با ۸.۷ درصد روبرو هستند. این آمارها نشان می‌دهد که نیاز بازار کار به نیروی کار با مهارت‌های تخصصی بسیار بالا یا کارهای ساده بیشتر است و نیروهای با مهارت‌های متوسط، مانند فارغ‌التحصیلان کارشناسی، با چالش بیشتری در یافتن شغل مواجه‌اند.

خبر مرتبط
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / افزایش میلیونی سکه با وجود افت طلا
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / افزایش میلیونی سکه با وجود افت طلا

در حالی که بازار جهانی طلا نزولی شد، افزایش نرخ دلار در بازار داخلی باعث رشد چشمگیر قیمت سکه‌های سنگین شد. در سومین روز هفته، بازار طلا و سکه دو مسیر متفاوت را طی کردند؛ طلا افت کرد و سکه‌ها میلیونی گران شدند.

سیگنال بازار کار برای کارجویان

این آمارها نشان می‌دهد که بازار کار ایران در حال حاضر نیاز بیشتری به نیروی کار خیلی ماهر یا نیروهای ساده دارد. به بیان دیگر، بیکاری بالاتر در میان فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی ممکن است به دلیل عدم نیاز بازار به مهارت‌های متوسط باشد، در حالی که افراد با تخصص بسیار بالا یا کارگران ساده با فرصت‌های شغلی بیشتری روبرو هستند.

منبع: اکوایران

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون