تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۵
زمان مطالعه: 6 دقیقه
کد خبر : 153961

انتخاب بین لاستیک دیواره کوتاه و استاندارد؛ کدامیک برای خودرو مناسب تر است؟

انتخاب بین لاستیک دیواره کوتاه و استاندارد؛ کدامیک برای خودرو مناسب تر است؟
یکی از مهم‌ترین تصمیم‌ها درباره خرید لاستیک نو به انتخاب بین لاستیک دیواره کوتاه و لاستیک استاندارد مربوط می‌شود. بسیاری از رانندگان لاستیک‌های دیواره کوتاه را به خاطر ظاهر اسپرت تر آن‌ها انتخاب می‌کنند اما باید فاکتورهای زیادی را در نظر گرفت.

به گزارش شهر بورس، ابتدا باید دانست لاستیک دیواره کوتاه قیمت بیشتری داشته و هزینه نصب آن نیز بالاتر است. از طرف دیگر برای استفاده از این نوع لاستیک‌ها باید رینگ‌های بزرگ‌تری برای همان خودرو در نظر گرفت بنابراین خرید لاستیک دیواره کوتاه شاید به معنی خرید رینگ‌های بزرگ‌تر نیز باشد. انتخاب رینگ و لاستیک بزرگ‌تر از حد استاندارد توصیه شده توسط خودروساز باعث می‌شود امکان سایش با گلگیر و سپر وجود داشته باشد و حتی روی نمایش دقیق سرعت خودرو نیز تأثیر بگذارد؛ اما اگر تمامی فاکتورهای لازم وجود داشته باشد، تفاوت خاصی در عملکرد لاستیک موردبحث با نمونه عادی آن وجود خواهد داشت؟

قبل از پاسخ به این سؤال بهتر است با خود لاستیک دیواره کوتاه آشنا شویم. این نوع لاستیک‌ها معمولاً نسبت ظاهر ۳۰ تا ۴۰ دارند. نسبت ظاهر عددی است که ارتفاع دیواره جانبی لاستیک را به عنوان درصدی از پهنای آن نشان می‌دهد و با بررسی اعداد روی لاستیک می‌توان آن را دید. شاید روی یک لاستیک دیواره کوتاه اعدادی همچون ۳۰۵/۳۰R19 را ببینید که در آن عدد ۳۰۵ پهنای لاستیک به میلی‌متر و عدد ۳۰ نیز نسبت ظاهر است به این معنی که ارتفاع دیواره لاستیک حدود یک‌سوم کمتر از پهنای آن است. عدد ۱۹ نیز قطر رینگ را نشان می‌دهد. اگرچه این لاستیک‌ها از روبرو نازک‌تر به نظر می‌رسند اما معمولاً آج پهن‌تری نسبت به لاستیک‌های عادی دارند.

مزیت لاستیک دیواره کوتاه

مزیت لاستیک دیواره کوتاه این است که دیواره‌های کوتاه‌تر آن انعطاف کمتری نسبت به لاستیک‌های عادی دارند و بنابراین توانایی عبور از پیچ بهتری خواهند داشت. همچنین لاستیک‌های پهن‌تر سطح تماس بیشتری ایجاد می‌کنند که نتیجه آن چسبندگی بهتر در زمان چرخش و توقف خواهد بود؛ اما نقطه‌ضعف این لاستیک‌ها به وزن بیشتر مربوط می‌شود که تأثیر منفی روی مصرف سوخت و شتاب گیری دارند. به خاطر دیواره کوتاه‌تر، لاستیک‌های موردبحث سواری خشک‌تری خواهند داشت و امکان پنچری آن‌ها نیز بیشتر است. از طرف دیگر با افتادن در یک چاله بزرگ احتمال آسیب دیدن رینگ وجود خواهد داشت زیرا فاصله رینگ با زمین کمتر از رینگ و لاستیک استاندارد است.

نوع دیگری از لاستیک‌ها نیز وجود دارند که درست نقطه مقابل لاستیک‌های دیواره کوتاه هستند و با نام دیواره بلند شناخته می‌شوند. نسبت ظاهر این لاستیک‌ها عدد ۵۰ و یا بیشتر است. همچنین در برخی لاستیک‌های دیواره بلند، ضخامت آج بیش از سه‌چهارم اینچ خواهد بود. دیواره جانبی این لاستیک‌ها به حدی بلند است که معمولاً برای رینگ‌های کوچک‌تر با قطر بین ۱۰ تا ۱۶ اینچ طراحی می‌شوند. از آنجایی که لاستیک‌های دیواره بلند برای آفرود طراحی می‌شوند بنابراین آج خشن آن‌ها به افزایش ارتفاع از سطح زمین کمک کرده و همچنین امکان پنچری آن‌ها نیز کمتر می‌شود. از طرف دیگر لاستیک دیواره بلند سواری خودرو را اندکی نرم‌تر کرده و کشش آن را حتی در مسیرهای صعب‌العبور نیز بهبود می‌بخشد. البته عبور از پیچ‌های تند با لاستیک‌های دیواره بلند خیلی راحت نیست و حتی چسبندگی خودروها نیز کمی کاهش می‌یابد. پاسخ فرمان نیز می‌تواند به خاطر انعطاف بالای لاستیک‌های یاد شده تحت تأثیر قرار گیرد و رانندگان احساس تأخیر در چرخش فرمان را داشته باشند. در خودروهایی با پیشرانه‌های کوچک‌تر نیز شاید گشتاور کاهش یابد چراکه پیشرانه برای چرخاندن این چرخ‌های بزرگ‌تر و فربه‌تر به تقلا می‌افتد.

منبع: خبرآنلاین

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

کیش اینوکس

بانک توسعه تعاون