سلام برخی فعلان اقتصادی و تجار در خصوص تعطیلی پنجشنبه ها ابراز نگرانی کرده اند لطفا دلواپسان تعطیلی پنجشنبه ها به نکات ذیل توجه نمایند تا نگرانیشان برطرف شود: 1- لاحیه دولت برای اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری، مبتنی بر پیشنهاد تعطیلی پنجشنبه ها برای کارمندان اداری بخش دولتی است و دستگاه های خدمت رسان و عملیاتی را در برنمی گیرد. 2-اگر تعطیلی شنبه ها خواسته واقعی تجار بوده آنرا به وزارت اقتصاد و دارایی، پیشنهاد می دادند تا بصورت لایحه در مجلس مطرح شود. 3- کارمندان دولت مستقر در تهران به عنوان مرکز مبالات اقتصادی کشور، حدود پانزده سال است که پنجشنبه ها تعطیل اند و مشکلی ایجاد نشده بنابراین اگر کارمندان شهرستانی هم مشمول این تعطیلی شوند مشکلی پیش نخواهد آمد. 4-اگر تعطیلی پنجشنبه ها مهم بود قطعا فعالان اقتصادی تاکنون در مورد تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی اعتراض می کردند. 5- کشورهای پیشرفته به سوی سه و چهار روز تعطیلی در هفته می روند چون دریافته اند استراحت کافی و نشاط کارکنان مانع بروز اشتباهات کاری و اتلاف منابع شده و موجب افزایش بهره وری میگردد بنابراین، کیفیت کار، مهمتر از کمیت آن است درغیراینصورت، کار کردن معادل خرابکاری، کارنمایشی، اشتباهات کاری و اتلاف منابع می باشد. 6- کشوری که تحریم شده و مخصوصا به لحاظ سیستم بانکی بین المللی، دچار چالش است باید تحریم ها را دور بزند و تبعا با روش های رایج تجارت، این امر میسر نیست لذا افزایش یک روز کاری مشترک با کشورهای دیگر، معجزه اقتصادی ایجاد نمی کند. 7- وقتی بازرگانان نمی توانند از ظرفیت های سه روز مشترک کاری با دیگر کشورها بطور مناسب استفاده کنند مطرح کردن روز چهارم، بی معنی است. 8-باظهور اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک، موضوع زمان در مراودات تجاری، کمرنگ شده بنابراین مساله تعطیلی یا عدم تعطیلی فلان روز برای امور بازرگانی، چندان موضوعیت ندارد. 9- تصمیم گردشگران خارجی برای بازدید از کشور دیگر، قاعدتا مبتنی بر برنامه ریزی است و قطعا خود را با مقتضیات اداری (تعطیلات) کشور مقصد هماهنگ می کنند.10- تقریبا اغلب بازرگانی ما، واردات از نوع زباله های چینی و صادارات از نوع خام فروشی است که چندان قابل افتخار نیست. 11- کارگران و کارمندان بخش خصوصی، تابع قانون کار می باشند و با قانون مدیریت خدمات کشوری ارتباطی ندارند. 12- طبق مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس، سازمان هایی که مرتبط با صادرات و واردات هستند مثل گمرک، پنجشنبه ها تعطیل نخواهند بود. بنابراین، با تعطیلی پنجشنبه ها، کماکان برای بخش خصوصی و اقتصاد کشور، مسئله ای ایجاد نمی شود.
خبر مهم برای کارمندان و کارگران درباره حقوق
به گزارش شهر بورس، خانه صنعت، معدن و تجارت (صمت) ایران در نامهای به نمایندگان مجلس از احتمال کاهش حقوق کارکنان خبر داد. بر اساس این نامه، ساعت کاری هفتگی 44 ساعت تعیین شده است و در صورت افزودن یک روز تعطیلی به روزهای کاری هفته، حقوق کارکنان و کارگران ممکن است تا 10 درصد کاهش یابد.
انتقاد از تغییر روزهای تعطیلی
خانه صمت ایران در این نامه با انتقاد از پیشنهاد تغییر تعطیلی پنجشنبهها به شنبهها، تأکید کرد که این تغییر منجر به کاهش ساعتهای کاری هفتگی از 44 ساعت به 40 ساعت خواهد شد. این تغییر به تبع خود، باعث کاهش میزان حقوق کارکنان و کارگران به میزان 10 درصد خواهد شد، زیرا ساعات کاری کمتر از حد تعیین شده قانونی میشود.
نگرانی درباره تأثیرات تغییر ساعات کاری
یکی از نگرانیهای اصلی خانه صمت این است که کاهش ساعتهای کاری هفتگی بهطور مستقیم بر میزان مزد کارکنان تأثیر بگذارد و این کاهش، بهویژه برای کارگران و کارمندانی که بهطور ماهانه حقوق دریافت میکنند، مشکلساز خواهد شد. با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، کاهش 10 درصدی حقوق میتواند فشار بیشتری بر معیشت این قشر بگذارد.
در این نامه، خانه صمت پیشنهاد کرده که تغییر روز تعطیلی به نحوی برنامهریزی شود که تأثیری بر ساعت کاری و میزان حقوق نداشته باشد. این درخواست برای حمایت از حقوق کارکنان و جلوگیری از کاهش حقوق و دستمزد مطرح شده است.
در پی افزایش قیمت خودروها، مجلس طرحهای جدیدی را برای مقابله با این بحران پیشنهاد کرده است. کاهش تعرفه واردات خودرو و حتی استیضاح وزیر صمت در دستور کار قرار دارد.
بنابراین استدعا داریم در اتخاذ تصمیم در این خصوص با لحاظ نمودن منافع ملی و توجه به اینکه حصول حمایت و جهش تولید و لازمه آن که سهولت و رونق تجارت بینالمللی است ایجاب مینماید که هم تسهیل لازم فراهم آید و هم این که مشکلات جدیدی بر سر راه بخش تولید ایجاد نگردد از تعطیل نمودن یک روز کاری مفید اجتناب ورزیده و چنانچه اراده قطعی مجلس شورای اسلامی بر افزایش تعطیلات به دو روز است تعطیلی روز جمعه و شنبه ملاک قرار گیرد و از تعطیلی پنجشنبه به جای شنبه اجتناب شود.
از سوی دیگر لطفاً توجه فرمائید که در قانون کار میزان ساعت کاری هفتگی ۴۴ ساعت در هفته است و چنانچه یک روز تعطیلی به ایام کاری اضافه گردد ساعات کاری هفتگی ۴ ساعت کاسته شده و به تبع آن مزد کارکنان و کارگران نیز ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.
از توجه و امعان نظری که در سال موسوم به «جهش تولید و مشارکت مردم برای حفظ توان تولیدی و تجاری کشور مبذول میفرمایید بسیار سپاسگزاریم.
منبع: اقتصاد 100
برچسب ها :حقوق کارمندان ، کارگران ، مجلس شورای اسلامی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
در هر استان از حدود 80 دستگاه اجرایی، کمتر از 8 دستگاه اجرایی بطور اورژانسی به تجارت مربوط می شوند. چرا بخاطر این بخش جزئی، بعضی تجار تقاضا دارند کل دستگاه های اجرایی استان، پنجشنبه ها تعطیل نشوند؟ اداره کانون پرورش فکری، اداره هواشناسی، اداره شهرسازی و غیره چه ارتباطی با تجارت دارند؟
طبق مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس، سازمان هایی که مرتبط به صادرات و واردات هستند مثل گمرک، پنجشنبه ها تعطیل نمی باشند و در عوض، شنبه ها تعطیلی می گردند. آیا اصرار بعضی تجار برای عدم تعطیلی پنجشنبه ها، شک برانگیز نیست؟ آیا آنها واقعا اهداف اقتصادی را دنبال می کنند؟!!
آیا موضوع افزایش تعطیلات آخر هفته های کارمندان، واقعیت دارد یا صرفا برای فریب و انحراف اذهان عمومی از وضعیت بحران اقتصادی کشور بوده است؟ اگر واقعیت دارد پس چرا در تصویب و اجرای آن اینقدر تعلل می شود؟ آیا می خواهند مشمول مرور زمان شود و خود به خود فراموش گردد؟ چطور مصوبه ظالمانه افزایش سنوات بازنشستگی کارمندان دولت از 30 به 42 سال، در اسرع وقت و کمتر از یک هفته انجام شد؟ وقتی تجار و کارکنان تشکل ها و دستگاه های اقتصادی در تهران، صبح های پنجشنبه خواب هستند در آن لحظه کارمندان شهرستانی، موقع حضور در محل کار با خود فکر می کنند چرا؟ چرا؟ چرا؟ پس این ظلم هرگز فراموش نمی شود.
تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعت کاری در هفته، هدیه نیست بلکه جبران این مصیبت هاست : 1- نرخ تورم همیشه بیشتر از حقوق کارکنان بوده. 2- قدرت خرید کارکنان در سالهای اخیر همیشه کاهش یافته. 3- تعداد زیادی از کارکنان، زیر خط فقر قرار گرفته اند.4- ضریب ناامیدی بین کارکنان افزایش یافته. 5- سالهای سنوات اشتغال کارکنان برای بازنشستگی از 30 سال به 42 سال افزایش یافته است.
تعطیلی پنجشنبه ها می تواند باعث افزایش کارایی و عملکرد کارمندان در طول ساعات اداری هفته شود .تحقیقات و پژوهش های صورت گرفته در سایر کشور های دنیا نشاندهنده این موضوع است.در عصر ارتباطات امروز در تمامی هفته می توان تعاملات اقتصادی با کشورها داشت .
لطفا مخالفان تعطیلی پنجشنبه ها پاسخ دهند که1- اگر اقتصاد بهانه نیست چرا تجار، تعطیلی شنبه ها را قبلا به وزارت اقتصاد و دارایی، پیشنهاد ندادند تا در مجلس تصویب شود؟ 2- کارمندان بخش دولتی تهران به عنوان مرکز مبالات اقتصادی کشور و محل استقرار وزارتخانه ها ، 15سال است که پنجشنبه ها تعطیل اند و مشکلی ایجاد نشده ولی حالا که قرار است کارمندان شهرستانی هم مشمول این تعطیلی شوند اقتصاد کشور مختل می شود؟! 3-چرا تاکنون در مورد تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی و برای لغو آن، اعتراض نکرده اید؟ 4- با وجود اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک، تحریم ها و چالش های سیستم بانکی بین المللی، موضوع زمان در تجارت کشور، کمرنگ و کم اولویت شده، چرا میخواهید موجب نارضایتی شغلی کارکنان شوید؟ 5- آیا میدانید نشاط و رفع خستگی جسمی و ذهنی کارکنان موجب کاهش اشتباهات کاری، پیشگیری از اتلاف منابع و افزایش بهره وری می شود؟ 6-در استان ها، کمتر از 10درصد ادارات دولتی مربوط به تجارت هستند چرا میخواهند 90 درصد دیگر هم، پنجشنبه ها سرکار باشند؟ 7- طبق مصوبه مجلس، سازمان های مرتبط با تجارت پنجشنبه ها تعطیل نیستند پس چرا مخالفید؟!
مزایای تعطیلی پنجشنبه ها: 1- افزایش کیفیت زندگی کاری و آمادگی کارمندان، مانع بروز اشتباهات کاری و اتلاف منابع میگردد. 2- کارمند خسته و افسرده کارآیی ندارد؛ استراحت کافی و نشاط کارکنان، موجب افزایش بهره وری آنها میشود. 3- به دلیل انجام کار فکری، کمیت و مدت زمان حضور کارمندان در اداره چندان مهم نیست؛ کیفیت کاری مهمتر و باعث پیشرفت امور میشود. 4-کارمندان تهرانی تاکنون از تعطیلی پنجشنبه ها برخوردار اما شهرستانی ها از آن محروم بوده اند این تبعیض، موجب نارضایتی شغلی شده است. 5- باعث وحدت رویه در تعطیلات و افزایش هماهنگی وزارتخانه ها با واحدهای استانی میگردد 6- باعث صرفه جویی در مصرف آب و برق می گردد. 7-باعث کاهش یک ششم از هزینه های تلفن، اینترنت، بنزین و گاز ادارات دولتی میشود 8- باعث حذف تشکیلات و هزینه های نهار کارمندان تهرانی میشود 9- تعاملات بیشتر اعضای خانواده و افزایش فرزندآوری را تسهیل میکند. 10- عدالت اداری، موجب افزایش سرمایه اجتماعی کشور میشود. 11-باعث افزایش اعتماد به مجلس و شرکت در انتخابات میگردد. 12- موجب امیدواری مردم به اصلاح امور کشور می شود.
سلام مصوبه تعطیلی شنبه ها توسط سه نهاد یعنی شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت و مرجعیت به دلیل شرعی، درست یا نادرست، رد شده و هرگز در آن تجدیدنظر نخواهد شد. درصورت عدم تصویب تعطیلی پنجشنبه ها، کسانی که هم اکنون پنجشنبه ها تعطیل اند مثل کارمندان تهرانی و شرکت ها، به دلیل وحدت رویه در تعطیلات کارکنان و برقراری عدالت اداری، تعطیلی پنجشنبه های آنان هم لغو خواهد شد. پس بجای انتقاد و پراکنده گویی، می بایست مطالبه همه کارمندان دولت، تعطیلی پنجشنبه ها باشد. شاید از این طریق، مصوبه افزایش سنوات بازنشستگی از 30 سال به 42 سال جبران شود.
پنجشنبه ها ساعت 6 صبح که به خاطر آماده شدن برای حضور در محل کار، بیدار می شوم از خودم می پرسم فرق من با همکارم در تهران چیست که او در خواب ناز است و من در محل کار، چرا ؟!
وقتی مخالفان تعطیلی پنجشنبه ها می گویند کارمندان موسسات و سازمانها و مراکز تجاری و اقتصادی کشور مستقر در تهران 15 ساله پنجشنبه ها تعطیل هستند به اقتصاد صدمه نمی زند اما من که کارمند مثلا اداره ثبت احوال، اداره اوقاف، اداره شهرسازی فلان شهرستان هستم پنجشنبه ها نباید تعطیل باشم چون اقتصاد آسیب می بیند. احساس حقارت، افسردگی و ستم دیدگی میکنم!
اگر کارکنان شانزده استان مرزی کشور بخاطر موضوع تعطیلی پنجشنبه ها مورد تبعیض قرار بگیرند و دچار نارضایتی شوند، آنوقت ممکن است چشم های شان را روی خیلی از چیزها ببندند آنوقت برای اداراتی مثل استانداری، فرمانداری، بخشداری، دهداری، دادگستری، زندانها، تعزیرات حکومتی و… باید از تهران کارمند بفرستید!
در اجرای بند (9) اصل (3) قانون اساسی، لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشور مجلس می بایست به منظور رفع بی عدالتی موجود، در تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت، وحدت رویه ایجاد نماید. بنابراین باید یا تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی لغو گردد یا کارمندان شهرستانی نیز مانند تهرانی ها پنجشنبه ها تعطیل شوند.
در خوشبینانه ترین شکل ممکن، نرخ متوسط تورم سالانه در چهارسال گذشته حدود 45 درصد بوده درحالیکه متوسط افزایش حقوق سالانه کارکنان حدود 35 درصد میباشد. این یعنی همیشه حقوق کارکنان از تورم عقب افتاده و آنها سال به سال فقیرتر شده اند. بخش خصوصی و سرمایه داران چطور به خود اجازه می دهند با این وضع افزایش حقوق کارکنان، با دلخوشی کوچک آنها برای تعطیلی پنجشنبه ها مخالفت کنند؟ !!!
عدالت جزء اصول مذهب و قانون اساسی هست. اگر تعطیلی پنجشنبه ها تصویب نشه باید تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی هم لغو بشه.
اگر مخالفین تعطیلی پنجشنبه ها واقعا به حرف هایشان اعتقاد دارند، پس اول از خودشان شروع کنند: اول لغو یک ماه تعطیلی تابستانه و تعطیلی پنجشنبه های نمایندگان مجلس، دوم لغو تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی و سوم عدم تصویب تعطیلی پنجشنبه های کارمندان شهرستانی.
از نمایندگان محترم مجلس، خواهشمندیم قبل از اعلام نظر در خصوص لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری(تعطیلی پنجشنبه ها) مطلب ذیل را بررسی و لحاظ فرمایند. مقایسه کارمندان تهرانی و شهرستانی: حقوق و مزایا: تهرانی زیادتر، شهرستانی کمتر؛ نهار: تهرانی بخورد، شهرستانی نخورد؛ پرداخت اضافه کاری: تهرانی زیادتر، شهرستانی کمتر؛ دریافت رفاهی: تهرانی بیشتر، شهرستانی کمتر؛ پنجشنبه ها: تهرانی تعطیل باشد، شهرستانی تعطیل نباشد؛ بن کارمندی و تسهیلات: تهرانی زیادتر، شهرستانی کمتر و … آیا عادلانه است؟!
اکثر مخالفان تعطیلی پنجشنبه ها چه کسانی هستند: 1- تعداد بسیار کمی افراد کم سواد که با تجارت و اقتصاد مدرن، آشنایی ندارند.2- تجار و سرمایه داران زالو صفت که بدون پرداخت حقوق واقعی کارکنان از آنان به شدت بهره کشی می کنند. 3- افراد خودفروخته که توسط تجار و سرمایه داران خودپسند، اجیر، تطمیع و تشویق می شوند که مخالفت کنند.4- افراد باسواد اما تطمیع شده توسط مخالفان. 5- افراد خائن به کشور که به دنبال تشدید نارضایتی در کارکنان دولت و اختلال در نظام اجرایی کشور و تبدیل خودی به غیرخودی هستند.6- افراد خائنی که به دنبال فروپاشی نهاد خانواده و افزایش مشکلات پیری جمعیت و فرزندآوری هستند تا زمینه فروپاشی خودبخودی کشور را فراهم کنند.7- افراد خائنی که به دنبال القاء این مطلب به مردم هستند که مجلس به مردم و خواسته های آنها هیچ توجهی ندارد.8- افراد خائنی که به دنبال القاء این مطلب به شهرستانی ها هستند که مسئولین به شهرستانی ها اهمیت نمی دهند. به این ترتیب در 16 استان مرزی کشور اتفاقاتی خواهد افتاد که به نفع دشمن خواهد بود.
طلا معیار بین المللی برای سنجش ارزش پول است. حقوق کارمندان با افزایش سالانه حدود 20 درصد، در هر چهار سال 2 برابر می شود؛ درصورتیکه در طی چهار سال گذشته، قیمت طلا(سکه) حدود 5 برابر شده است. این یعنی، ارزش حقوق کارمندان به اندازه دو پنجم چهار سال قبل گردیده است. اگر عدالت برقرار باشد متناسب با کاهش ارزش حقوق کارکنان روزهای کاری هم باید کاهش یابد. دو پنجم یک ماه، معادل 12 روز است، چون کارکنان فقط به اندازه 12 روز در ماه حقوق می گیرند پس باید 12 روز هم کار کنند که معادل سه روز کار در هفته و چهار روز تعطیلی در هفته است. متاسفانه با وجود اینکه هم اکنون، کارفرمایان 18 روز در ماه، معادل 4 روز در هفته، حقوق کارمندان را به هیچ وجه پرداخت نمی نمایند ولی با اکراه با تعطیلی پنجشنبه ها موافقت می کنند!!!
تاخیر و تعلل در بررسی مصوبه تعطیلی پنجشنبه ها در صحن علنی مجلس، به معنی تسلیم در مقابل اوامر نامشروع و غیر قانونی تجار، کارفرمایان و سرمایه داران زالوصفت و عهد شکنی با مردم و کارکنان مستضعف شهرستان هایی است که نمایندگان محترم به نمایندگی از آنها در مجلس حاضر هستند .
علی رغم پیگیری های شدید تجار و سرمایه داران و اتاق بازرگانی تهران و کمیسیون اقتصادی و بعضی از نمایندگان مجلس، با حضور عالمانه مراجع معظم و روحانیت مکرم، خوشبختانه تعطیلی شنبه ها منتفی گردید و در مقابل با توجه به اینکه تعطیلی پنجشنبه ها به لحاظ فرهنگی در جامعه اسلامی نهادینه شده مقرر شد بجای شنبه ها پنجشنبه ها تعطیل گردد تا ضمن تحکیم بنیاد خانواده ، مشکلات فرزند آوری، پیری جمعیت و کمبود بهره وری و کمبود انرژی(برق و گاز) حل شود. از آنجا که عدالت جزء اصول مذهب شیعه است و در اجرای بند (9) اصل (3) قانون اساسی، کارکنان از کلیه مسئولین نظام مخصوصا از مراجع عظام و روحانیت دلسوز، صمیمانه و عاجزانه خواهشمند است به منظور خاتمه دادن به تبعیض 15 ساله بین کارمندان تهرانی و شهرستانی در خصوص تعطیلی پنجشنبه ها دستور لازم صادر فرمایند. از آنجا که عدم تصویب تعطیلی شنبه ها با ارشاد و فرمایش روحانیت گرامی انجام شد، این انتظار به وجود آمده که فقط روحانیت عزیز، این اقتدار را دارد که برای برقراری عدالت و تسریع در تصویب تعطیلی پنجشنبه ها توصیه های لازم را به مسئولین ذیربط ارائه فرمایند. به نظر می رسد عده ای از تجار، کارفرمایان و سرمایه داران خودخواه از این انتظار آگاه شده اند و می خواهند از طریق کارشکنی در پیگیری مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس مبنی بر تایید تعطیلی پنجشنبه ها یا تلاش برای تاخیر یا عدم طرح مصوبه مذکور در صحن علنی مجلس یا حتی عدم تصویب آن در صحن علنی، قشر زحمت کش و مستضعف جامعه (کارگران و کارمندان) را از روحانیت دلسوز نا امید کنند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 19 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 19