سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی؛
وام ازدواج در بحران کمبود منابع/ اقتصاد ایران قربانی ایدئولوژیهای چپ
به گزارش شهر بورس، سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی، روز سهشنبه ۲۰ شهریور، با حضور عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، غلامرضا مصباحی مقدم رئیس شورای فقهی بانک مرکزی، فرشاد حیدری رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری و سید مصطفی محقق داماد استاد فقه و دانشگاه، در بانک مرکزی آغاز شد.
انتقاد همتی از وضعیت وام ازدواج و تحریف سخنانش
عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در این همایش به موضوع وام ازدواج و تحریف سخنانش در این زمینه پرداخت و گفت: برخی ادعا میکنند تورم ۴۰ درصد است، در حالی که تورم واقعی ۳۵ درصد است. من به آمار بانک مرکزی استناد میکنم و امیدوارم این نهاد، آمارهای خود را به موقع ارائه دهد تا اقتصاد کشور پیشبینیپذیر شود.
همتی در ادامه به مشکلات ساختاری نظام بانکی اشاره کرد و گفت: چارهای جز حل مساله ناترازی بانکها نداریم؛ زیرا تداوم این ناترازیها منجر به افزایش نقدینگی و رشد تورم خواهد شد.
همچنین وی با تاکید بر اهمیت حمایت از کارکنان بانکها بیان کرد: دفاع از کارکنان بانکها را وظیفه خود میدانم، همانگونه که از کشاورزان دفاع کردم. اما هیچ دفاعی از وامهای میلیاردی هیات مدیرهها نمیکنم.
وزیر اقتصاد در خصوص انتقاداتی که به موضوع وام ازدواج مطرح شده، توضیح داد: برای حل مشکل صف وام ازدواج، به ۸۰۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز داریم که فراهم کردن آن به سادگی ممکن نیست.
فرزین: کمبود منابع برای وام ازدواج
محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در این همایش به موضوع وام ازدواج پرداخت و گفت: انتظاراتی که از نظام بانکی در زمینه وام ازدواج و فرزندآوری وجود دارد، بسیار بیشتر از منابع موجود است. ما برای پرداخت وام به تمام متقاضیان، ۸۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم که در حال حاضر تامین این میزان منابع به مشکل خورده است.
وی ادامه داد: امسال قرار بود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شود و تاکنون به ۲۲۷ هزار نفر وام داده شده است؛ اما ۳۵۵ هزار نفر دیگر هنوز در صف دریافت وام هستند.
حیدری: لزوم بازنگری در قوانین بانکی
فرشاد حیدری، رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری، در این همایش بر ضرورت بازنگری جدی در قوانین بانکی کشور تاکید کرد. وی با اشاره به قدمت قانون پولی و بانکی کشور گفت: بیش از پنجاه سال از تصویب این قانون و چهار دهه از تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا میگذرد. در این مدت، بهرغم تغییرات گسترده در اقتصاد کشور، قوانین بانکی کشور همچنان کارایی لازم را ندارند و نیازمند بازنگری اساسی هستند.
مصباحی مقدم: تفاوت سود بانکداری اسلامی و بهره
غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس شورای فقهی بانک مرکزی، نیز در این همایش به انتقاد از استفاده واژه «بهره» در نظام بانکی پرداخت و تاکید کرد: سود در بانکداری اسلامی با سود در سیستمهای متداول تفاوت دارد. در بانکداری اسلامی، سود حاصل از تولید و تجارت است، نه بهرهوری از پول. فرهنگسازی در این زمینه بسیار ضروری است و باید هم در نظام بانکی و هم از طریق رسانهها، به مردم آموزش داده شود.
محقق داماد: اقتصاد ایران زیر ضربه تفکرات چپ
سید مصطفی محقق داماد، استاد حوزه و دانشگاه، در سخنرانی خود به تاثیر تفکرات چپ در تخریب اقتصاد ایران پرداخت و گفت: تجربه ۴۵ سال گذشته نشان داده است که تفکرات چپ، اقتصاد ایران را به نابودی کشانده است. این تفکرات آسیب بیشتری از مغولان به اقتصاد کشور وارد کرده است.
محقق داماد همچنین به آمادگی خود برای گفتگو با مخالفان نظریاتش اشاره کرد و گفت: ممکن است افرادی در این جلسه با من مخالف باشند، اما آمادهام با آنها به گفتگو بنشینم.
این استاد حوزه و دانشگاه، در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت معیشت مردم بیان کرد: عامل وحدت در زمان پیامبر اول این بود که شکمها سیر شود.
وی در خطاب به رئیس کل بانک مرکزی گفت: جناب آقای فرزین! من به حضرتعالی میگویم، فکر نان مردم باشیم. شکم گرسنه ایمان ندارد، و این یک مسئله بسیار حکیمانه است.
محقق داماد همچنین با تاکید بر اهمیت رفع مشکلات اقتصادی مردم افزود: هر چقدر هم از دین صحبت کنیم، با شکم گرسنه نمیتوانیم سخنی به دل مردم بنشانیم.
برچسب ها :بانکداری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0