سنگینی خوراکیها در سبد خرید خانوار/ نوسانات ضریب اهمیت گوشت و سبزیجات
به گزارش شهر بورس، بررسیهای آماری از ضریب اهمیت کالاهای خوراکی در سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ نشان میدهد که این ضریب در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته اما در سال ۱۴۰۰ به سطحی بالاتر از سال ۱۳۹۰ رسیده است. آمارهای تورم منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نشان میدهد که خوراکیها همچنان یکی از مهمترین اقلام در سبد مصرف خانوار هستند.
تحلیل آماری ضرایب اهمیت کالاها
آمارهای منتشر شده از سوی مراکز آماری نشان میدهد که هرچه وزن یک کالا در سبد مصرف خانوار افزایش یابد، تغییرات قیمت در آن کالا تاثیر بیشتری بر تورم دارد. لذا ثابت ماندن این ضرایب در طول زمان میتواند به آمارهای نادرست منجر شود. به همین دلیل، مراکز آماری بهطور منظم این ضرایب را بروزرسانی میکنند.
بررسی ضریب اهمیت کالاهای خوراکی، آشامیدنیها و دخانیات در سه سال پایه ۱۳۹۰، ۱۳۹۵ و ۱۴۰۰ نشان میدهد که این گروهها در سال ۱۳۹۵ با کاهش ضریب اهمیت مواجه شدند اما در سال ۱۴۰۰ این ضریب افزایش یافت و از سطح سال ۱۳۹۰ بالاتر رفت.
جدول زیر تغییرات ضریب اهمیت کالاهای خوراکی را در سالهای مختلف نشان میدهد:
باتصویب اعضای هیات مدیره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، فرید دهقانی به عنوان مدیر عامل جدید چادرملو منصوب گردید.
سال | ضریب اهمیت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات |
---|---|
۱۳۹۰ | ۲۸.۴۶ |
۱۳۹۵ | ۲۷.۹۱ |
۱۴۰۰ | ۲۹.۴۴ |
روند ضریب اهمیت زیرگروههای خوراکی
زیرگروه خوراکیها و آشامیدنیها نیز روند مشابهی با گروه اصلی داشته است. این زیرگروه در سال ۱۳۹۵ با کاهش ضریب اهمیت مواجه شد اما در سال ۱۴۰۰ به سطح بالاتری نسبت به سال ۱۳۹۰ رسید. در مقابل، ضریب اهمیت دخانیات طی دهه گذشته همواره صعودی بوده و از ۰.۵۳ در سال ۱۳۹۰ به ۰.۶۲ در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
زیرگروه خوراکیها شامل ۱۰ گروه کالایی است که در دهه ۱۳۹۰ رفتارهای متفاوتی داشتهاند. برخی از این گروهها سهم خود را در سبد مصرف خانوار از دست دادهاند، در حالی که دیگر گروهها با افزایش سهم مواجه شدهاند.
کاهش ضریب اهمیت برخی از گروههای کالایی
سه گروه کالایی شامل نان و غلات، ماهیها و صدفداران و روغنها و چربیها با کاهش مداوم ضریب اهمیت در طی دهه ۱۳۹۰ مواجه شدهاند. بهعنوان مثال، ضریب اهمیت نان و غلات از ۷.۳۶ در سال ۱۳۹۰ به ۶.۳۸ در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است.
افزایش ضریب اهمیت سایر گروههای کالایی
چهار گروه کالایی شامل میوه و خشکبار، سبزیجات، شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی و محصولات خوراکی طبقهبندی نشده با افزایش مداوم ضریب اهمیت مواجه شدهاند. بهعنوان نمونه، ضریب اهمیت سبزیجات از ۲.۹۲ در سال ۱۳۹۰ به ۴.۰۸ در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.
نوسانات ضریب اهمیت گوشت قرمز و ماکیان
ضریب اهمیت گوشت قرمز و ماکیان در سبد مصرف خانوار از ۶.۰۹ در سال ۱۳۹۰ به ۵.۱۴ در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته و سپس در سال ۱۴۰۰ به ۵.۶۵ افزایش یافته است، اما همچنان نسبت به سال ۱۳۹۰ از اهمیت کمتری برخوردار است.
منبع: اکوایران
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0