تاریخ انتشار : شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 141865

موسی غنی‌نژاد در گفت‌وگو با شهر بورس:

اقتصاد دستوری «ام‌الفساد» اقتصاد ایران/ اقتصادِ بیمار، بورسش هم بیمار خواهد بود

اقتصاد دستوری «ام‌الفساد» اقتصاد ایران/ اقتصادِ بیمار، بورسش هم بیمار خواهد بود
موسی غنی‌نژاد حذف اقتصاد دستوری و بهبود تجارت آزاد را از ضروری‌ترین اقدامات دولت جدید دانست و تأکید کرد که بورس نمی‌تواند بهتر از وضعیت اقتصاد ملی عمل کند.

به گزارش شهر بورس، موسی غنی‌نژاد طی دهه‌های اخیر به عنوان یکی از برجسته‌ترین اقتصاددان‌هایی است که نظراتش در مورد اقتصاد مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. وی با دیدگاه‌های علمی و تحلیل‌های دقیق خود، همواره به عنوان یک منتقد صریح سیاست‌های اقتصادی دستوری شناخته می‌شود.

در گفت‌وگویی که با وی داشتیم، به بررسی اولین اقدامات اقتصادی دولت جدید، برنامه‌های تک‌نرخی کردن ارز و وضعیت کنونی بورس پرداختیم. غنی‌نژاد با تاکید بر ضرورت حذف اقتصاد دستوری و حرکت به سمت بازار آزاد، راهکارهایی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور ارائه کرد که مشروح این گفت‌وگو را در زیر می‌خوانید:

اقتصاد دستوری منشاء همه گرفتاری‌هاست

شهر بورس: به نظر شما اولین اقدام اقتصادی که دولت آقای پزشکیان باید انجام دهد، چیست؟

دولت خود بهتر می‌داند که مشکل چیست، ریشه مشکلات اقتصادی ما اقتصاد دستوری است. این اقتصاد دستوری منشاء همه گرفتاری‌هاست و دولت باید در این جهت اقدام کند.

خبر مرتبط
کاهش فاصله تورمی دهک‌ها در آبان؛ تورم سالانه به ۳۳.۱ درصد رسید
کاهش فاصله تورمی دهک‌ها در آبان؛ تورم سالانه به ۳۳.۱ درصد رسید

مرکز آمار ایران از کاهش نیم درصدی نرخ تورم سالانه در آبان ماه خبر داد. این در حالی است که تورم نقطه‌به‌نقطه همچنان روند افزایشی داشته است.

البته این موضوع پیچیده‌تر از آن است که بتوان در دو کلمه توضیح داد؛ اولین اقدام به نظر من این است که دولت باید در جهت از میان برداشتن اقتصاد دستوری و قیمت‌های دستوری که ام الفساد اقتصاد ماست، عمل کند.

این امر مستلزم تجارت آزاد داخلی و خارجی است و روابط اقتصادی بین‌المللی ایران باید بهبود یابد، البته روابط با همه کشورها نه فقط تعداد محدودی از آنها.

نمی‌توانیم اقتصاد آمریکا را کنار بگذاریم و بگوییم که با ۲۰۰ کشور دیگر رابطه داریم، این منطقی نیست. باید مسائل را درست مطرح کنیم و پاسخ دهیم.

همایش «لزوم نه به اقتصاد دستوری در دولت جدید» با حضور موسی غنی نژاد

اقتصادِ بیمار، بورسش هم بیمار خواهد بود

شهر بورس: از شعارهای انتخاباتی دکتر پزشکیان، یکی هم تک‌نرخی کردن ارز بود. به نظر شما این اقدام امکان‌پذیر است و چگونه باید صورت گیرد؟

بله، این اقدام کاملاً امکان‌پذیر و ضروری است. باید اقتصاد دستوری یا قیمت دستوری ارز را حذف و ارز را یکسان‌سازی کنیم. این کار باید بر اساس عرضه و تقاضای بازار انجام شود تا رانت‌ها و فساد از بین برود. همه تولیدکنندگان، به جز عده‌ای معدود که از موقعیت انحصاری رانتی بهره می‌برند، موافق تک‌نرخی شدن ارز هستند.

شهر بورس: به عنوان سوال آخر، آیا قیمت‌های فعلی بورس ارزنده است و اگر ارزنده است، چرا شاهد اصلاح قیمت‌ها هستیم؟

بازار بورس ما انعکاس‌دهنده واقعیت اقتصاد ماست؛ اقتصادی که سال‌هاست از کمبود سرمایه‌گذاری رنج می‌برد و کسب و کارش دچار مشکل است، بورسش نمی‌تواند بهتر از این عمل کند.

بورس نماد عملکرد اقتصاد ملی است و وقتی اقتصاد ملی بیمار باشد، بورس هم بیمار خواهد بود. توقع نداشته باشیم که بورس به تنهایی بهتر عمل کند.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون