تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۰
زمان مطالعه: 12 دقیقه
کد خبر : 141080

در نشست انجمن فولاد آذربایجان با خبرنگاران مطرح شد؛

ناترازی انرژی و چالش‌های صنعت فولاد؛ صنعت فولاد در آستانه تعطیلی

ناترازی انرژی و چالش‌های صنعت فولاد؛ صنعت فولاد در آستانه تعطیلی
عضو هیئت‌مدیره انجمن فولاد آذربایجان، به مشکلات صادرات و تک‌نرخی نبودن ارز اشاره کرد و از دولت خواست که در تأمین انرژی و رفع ناترازی‌ها اقدامات جدی‌تری انجام دهد تا کارخانه‌های فولادی بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

به گزارش شهر بورس، حسین نایب درختان ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مسئولان باید بدانند که وقتی ما برق و درنتیجه تولید یک شرکت را قطع می‌کنیم، عرضه در مقابل تقاضا کاهش می‌یابد که درنتیجه این موضوع موجب افزایش تورم و ایجاد رانت می‌شود. لذا درخواستی که ما داریم این است که تصمیم‌گیرندگان با بخش خصوصی در تصمیمات خود مشورت کنند.

ضرورت همکاری با بخش خصوصی

نایب‌رئیس انجمن فولاد آذربایجان افزود: بخش خصوصی شفاف در حال تلاش است تا وضعیت تولید بهبود یابد و در این راستا ما نیازمند همکاری مسئولین امر هستیم.

همچنین یعقوب دلال قدیم در ادامه تصریح کرد: مقام معظم رهبری مدظله‌العالی، سال جاری را «سال جهش تولید با مشارکت مردمی» نام‌گذاری فرموده‌اند. در راستای تحقق فرمایشات معظم له، صنعت‌گران حوزه تخصصی صنعت مادر «فولاد»، آستین‌ها را بالا زده و برنامه‌ریزی کردند. خزانه‌دار انجمن فولاد آذربایجان ادامه داد: متأسفانه تعدادی از مسئولان، قصد همراهی نداشته و ندارند. اینکه، ناترازی انرژی «برق» داریم، قبول؛ اینکه، برای گذر از این فصل گرما و مدیریت ناترازی انرژی، باید حوزه تولید فولاد نیز همراهی کند، قبول؛ اما باور داریم که ما، به تنهایی قادر به حل این مشکل نیستیم. در همین راستا از مسئولین ارشد استان و ادارات برق منطقه‌ای، برق استان و توزیع برق تبریز انتظار داریم که کاملاً به‌صورت شفاف، پاسخ دهند.

سوالاتی پیرامون ناترازی انرژی

دلال قدیم با اشاره به سؤالات موجود خاطرنشان کرد: نخستین سؤال این است که میزان تولید برق در استان آذربایجان شرقی و نیز میزان ناترازی چقدر است و ناترازی مذکور چگونه بین واحدهای تولیدی و صنعتی، توزیع‌شده است؟ همچنین جهت رفع هرگونه ابهام در بین همکاران و صنعت‌گران، لطفاً پاسخ سؤالات اول و دوم را با یکی از استان‌های صنعتی دیگر همانند استان اصفهان، مقایسه و به‌صورت عدد و رقم اطلاع‌رسانی فرمایند. وی افزود: ما تولیدکنندگان و صنعت‌گران حوزه فولاد، هیچ دلیل منطقی برای پرداخت تاوان ترک فعل و تأخیر ده‌ماهه اجرای تبصره ذیل ماده ۳ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق که باید از ابتدای سال ۱۴۰۲ توسط شرکت‌های برق منطقه‌ای، برق آذربایجان و توزیع برق تبریز اجرا می‌شد، نمی‌بینیم. این اقدام غیرمسئولانه دستگاه‌های مذکور، خسارت و زیان هنگفتی به واحدهای تولیدی وارد کرده است.

خبر مرتبط
استقبال از گروه شرکت‌های‌چادرملو در نمایشگاه‌کانماین
استقبال از گروه شرکت‌های‌چادرملو در نمایشگاه‌کانماین

مهندس آقاجانلو رئیس هیات عامل ایمیدرو صبح روزشنبه از غرفه گروه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در هجدهمین دوره نمایشگاه بین ‌المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین ‌آلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته ایران (کانماین) بازدید کرد.

تهدید به تعطیلی واحدهای تولیدی

خزانه‌دار انجمن فولاد آذربایجان تأکید کرد: حدود یک و نیم ماه است که در محافل و جلسات مختلف، مشکلات مذکور را مطرح کرده اما هیچ پاسخ منطقی دریافت نکردیم. بدیهی است چنانچه در این مقطع هم پاسخ لازم را دریافت نکنیم، برای جلوگیری از هرگونه خطرات و آسیب‌های جبران‌ناپذیر جانی و مالی، چاره کار را در این می‌بینیم که از این تاریخ تا زمان رفع مشکل، واحدهای خود را تعطیل نموده و همکاران شاغل را برای استفاده از بیمه بیکاری، به سازمان‌های مربوطه معرفی کنیم.


بیشتر بخوانید:همه چیز درباره وام 500 میلیون تومانی بانک سرمایه


یعقوب دلال قدیم تصریح کرد: با دلی پر از درد ورنج، خدای بزرگ را گواه می‌گیریم که هیچ شائبه دیگری در این تصمیم‌گیری نداریم لذا احساس می‌کنیم که چاره دیگری برایمان باقی نمانده است. وی با اظهار ناراحتی از عدم همکاری مسئولان گفت: قبلاً شرکت‌های فولادی شبانه کار می‌کردند ولی در حال حاضر حتی اجازه فعالیت شبانه هم به شرکت‌ها داده نمی‌شود. ما انتظار داریم مسئولان قضایی به ترک فعل صورت گرفته ورود کنند.

پیشنهادهای عملی برای حل مشکلات انرژی

خزانه‌دار انجمن فولاد آذربایجان اظهار داشت: در همه کشورها اجازه نمی‌دهند وقتی ناترازی وجود دارد صنعتی بخوابد. در حال حاضر می‌شود ساعت کاری پاساژها را تا ساعت ۱۷ اعلام کرد یا برق بازار را بین ساعت یک تا پنج عصر قطع کنند ولی اینکه فقط برق صنایع به خصوص صنعت فولاد با قطعی مواجه باشد بی‌انصافی است. دلال قدیم ادامه داد: امروز در اتاق تبریز جلسه‌ای بود که ما گفتیم حاضریم به ما بگویند فلان کارخانه ۱۰ روز تعطیل کند ولی بعد از آن با قطعی برق مواجه نباشد. قطعی برق بین صنایع به صورت منصفانه تقسیم شود و در مابقی ساعات و روزها بتوانیم به فعالیتمان ادامه دهیم تا با خطرات تعطیلی واحدهای تولیدی مواجه نباشیم.

درخواست از رئیس‌جمهور منتخب

وی ضمن درخواست مساعدت از رئیس‌جمهور منتخب مردم گفت: از پزشکیان خواهش می‌کنم مشکل صادرات ما را برطرف کنند. با اقتصاد دستوری مشکلی حل نمی‌شود و انتظار داریم وعده‌ای که هنگام انتخابات درباره تک‌نرخی کردن ارز داده شد به حقیقت بپیوندد تا مشکلات ما بیش از این ادامه نداشته باشد. دلال قدیم افزود: اگر دولت توان تأمین انرژی را ندارد از این به بعد به واحدهای جدید مجوز ندهد. اخیراً چینی‌ها برای سرمایه‌گذاری به آذربایجان شرقی دعوت شدند اما امروز به خاطر مشکلات انرژی قصد خروج از کشور ما را دارند تا به کشور گرجستان بروند.

خزانه‌دار انجمن فولاد آذربایجان ادامه داد: دولت باید قبل از صدور مجوز زیرساخت‌ها را بررسی کنند نه اینکه با عنوان تسهیل صدور مجوز، سرمایه‌گذاری‌ها را با مشکل مواجه کنند. ظرفیتی که در استان ما در نورد وجود دارد در صورت صدور مجوز بیشتر مشکل‌زا خواهد بود و اگر در قانون مشکلی وجود دارد انتظار داریم نمایندگان اقداماتی انجام دهند و همچنین نمایندگان مجلس بحث توزیع متناسب ناترازی انرژی را پیگیری کنند که آیا عادلانه صورت گرفته است یا خیر.

ناترازی انرژی و چالش‌های صنعت فولاد؛ صنعت فولاد در آستانه تعطیلی

لزوم توجه به مشکلات انرژی

همچنین در ادامه غلامرضا سروی گفت: بحث انرژی موضوعی است که نیازمند توجه خاصی بوده و از دولت پزشکیان انتظار داریم که با توجه به اینکه در ۴، ۵ سال گذشته با ناترازی انرژی مواجه بودیم، در زمستان امسال و تابستان سال آینده شاهد قطعی گاز و برق نباشیم چراکه در این صورت بخش اعظمی از کارخانه‌های فولادی با مشکل تولید و تعدیل نیرو مواجه خواهند شد. عضو هیئت‌مدیره انجمن فولاد آذربایجان خاطرنشان کرد: وقتی دولت مجوز تأسیس کارخانه‌ای را می‌دهد در مقابل بحث تأمین برق و انرژی آن نیز باید پاسخگو باشد. اساساً انتظار داریم برای بحث انرژی سال‌های آینده افزایش تولید و رفع ناترازی مدنظر قرار بگیرد. در این صورت کارخانجات می‌توانند به بهترین شکل ممکن فعالیت خود را ادامه دهند و مشکل بیکاری وجود نداشته باشد.

وی تصریح کرد: مشکل عدم صادرات بخش خصوصی از اسفندماه یکی از اصلی‌ترین مشکلات ماست. تک‌نرخی نبودن ارز دیگر مشکل ماست که بحث تولید را با مشکل مواجه کرده است. عضو هیئت‌مدیره انجمن فولاد آذربایجان با اشاره به مسئولیت‌های اجتماعی تولیدکنندگان گفت: این موضوع برای کارآفرینان ما بحث ارزشمندی محسوب می‌شود و باید حقوق و افزایش حقوق قشر محروم را مدنظر قرار داد تا حقوق کارگری در حدی باشد که کارگر مجبور نباشد بعد از شیفت کاری به دنبال شغل دوم بگردد. سروری افزود: انجمن فولاد آذربایجان پیش از این نیز به‌عنوان مسئولیت اجتماعی خود در راستای آزادی زندانیان اقداماتی انجام داده است و ما معتقدیم چنین اقداماتی باید ادامه‌دار باشد ولی ما امید داریم تا در کنار این مسائل حمایتی هم از ما صورت بگیرد. وی ادامه داد: اقتصاد دستوری شکست خواهد خورد اما در این مسیر بخش خصوصی هم در حال شکست است و باید جلوی این اتفاق گرفته شود.

ناترازی انرژی و چالش‌های صنعت فولاد؛ صنعت فولاد در آستانه تعطیلی

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون